Görüş Bildir
Haberler
Hamsterlar ve Fareler arasındaki 7 fark.

etiket Hamsterlar ve Fareler arasındaki 7 fark.

24.10.2014 - 21:23 Son Güncelleme: 25.10.2014 - 02:36

Aramızda farelerden iğrenebilcek kişiler olduğunu düşündüğümden fare fotoğrafı koymadım dostlar sadece hamster fotoğraflarıyla anlatıcam. Tabii hamsterlardan da iğrenen olabilir onlar için tıklama mod lu resimler yapıcam Gönül rahatlığıyla galeriyi gezebilirsiniz.

Hamster lar, Türkiyede pek bilinmeyen bir ırktır sanırım nedeni Türkiyede yeni yeni satılmaya başlanması ve fareyle karıştırılabiliyorlar herkes hamster sevmek zorunda değil ancak bu konunun biri tarafından artık açıklanması lazım. Hamsterlar fare değildir arkadaşlar ilk hamster  George Robert Waterhouse tarafından 1839 yılında (Golden denen kahverengi beyaz hamster) almanyada bir ormanda bulunmuştur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kuyruk

1. Kuyruk

İlk olarak farelerin uzun bir kuyruğu olur ancak hamsterlar kütük kuyrukludur.

2. Keseler

2. Keseler

Hamsterlar sevdikleri yiyecekleri sincap gibi keselerine koyup (bayağı büyüktür keseleri) yaşadıkları yere götürürler ki istedikleri zaman yeniden yiyebilsinler. Farelerin böyle bir imkanı yoktur. Sanırım bu durum bizim film izlerken cips yememiz gibi bir şey.

3. Temizlik

3. Temizlik

Hamster lar yıkanırsa ölürler soğuğa pek dayanıklı değillerdir, aynı kedilerdeki gibi dillerinde antiseptik bir madde vardır yani hamsterlar bir insandan temizdir buna emin olabilirsiniz ellerini fotoğraftaki tutup dillerine sürterler dilinin ulaşamadığı yerleri bu şekilde temizler. Eğer dili eriyorsa bizzat diliyle yalayıp temizler. Kendini bu şekilde temizleyen bir fare daha görmedim.

4. Isırma konusu

4. Isırma konusu

Bir hamster sizi ısırırmı ? Evet ısırır ancak korkutursanız ısırır ve ya sizi tanımıyorsa kendini korumak amaçlı ısırır. Ancak en geç 3 güne sesinize ve kokunuza alıştıktan sonra ona yaklaşan kişinin hep aynı kişi olduğunu ve ondan bir zarar gelmediğini anlıycaktır ondan sonra asla ısırmaz. Yemeğe kokuyorsa eliniz sadece dişini sürter elinizmi değilmi anlamak için eğer elinizi çekerseniz bir daha dişini bile sürmiycektir. Başka birisi eline alırsa ısırabilir ancak sizin sesinizide duyarsa o kişiyi istediği kadar tanımasın dokunmıycağına yemin edebilirim. Farelere gelirsek bir farenin size alışması imkansızdır bu yüzden sizi temelli ısırabilir. Evcil fareler tabii ki var ama daha yavruyken annesinden ayırmalısınız ve elinizde büyümeli.

5. Türler

5. Türler

Hamsterların 3 türü vardır, farelerin türleri yok diye biliyorum varsa da bu yanlış analizim için beni affedin. Türleri aşağıdakilerdir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Suriye

Suriye

Ele daha yatkın olanlarıdır daha yavaş ve kendini sevdiren. Petshoplarda en çok satılan türüdür hamsterların.

Cüce rus(Gonzales)

Cüce rus(Gonzales)

Petshop diliyle Gonzales olmuştur isimleri suriyeler den daha hızlılardır ve biraz daha asabidir. Türkiyedeki petshoplar da çok olmasada bazılarında bulunuyor.

Roborovski

Roborovski

Gonzalesler le çok karıştırılan bir türdür tabii internette, çünkü Türkiyede roborovski hamsterları yoktur yinede özellikleri gonzaleslerden daha hızlı, ele asla gelmeyen hamsterlardır gelenleri var tabii yakalayabilirseniz. Kafeste elinizle yarış yapabilirler.

6. Hastalık konusu

6. Hastalık konusu

Hamsterlar herhangi bir hastalık taşımamaktadırlar bu %100 kesinleşmiş ve onaylanmıştır. Farelerin ise veba hastalığını taşıdıkları bilinmekte.

7. Yeme içme konusu

7. Yeme içme konusu

Fareler peynir yiyebilir ve çok severler hatta kola bile içebilirler. Ancak peynir hamsterları zehirler peyniri yiyemezler, Kola ise hamster bir damla kola içerse midesi eriyip yok olur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Her ne kadar fareleri sevmesem de onların da bir canlı olduğunu unutmamalıyız iğrenin sevmeyin normal bir durum. Ancak geçen ay bir video gördüm internette çocuğun biri fareyi pirana akvaryumuna atıp gülüyordu fareyi sevmememiz onun o akvaryum atıldığında acı çektiği gerçeğini değiştirmez. Hamsterları da sevmeyebilirsiniz ancak onlarda kedi köpek gibi bir canlı.

Her ne kadar fareleri sevmesem de onların da bir canlı olduğunu unutmamalıyız iğrenin sevmeyin normal bir durum. Ancak geçen ay bir video gördüm internette çocuğun biri fareyi pirana akvaryumuna atıp gülüyordu fareyi sevmememiz onun o akvaryum atıldığında acı çektiği gerçeğini değiştirmez. Hamsterları da sevmeyebilirsiniz ancak onlarda kedi köpek gibi bir canlı.

Ben alıp hamster besleyin demiyorum arkadaşlar sadece hamsterlar ve fareler farklı canlılardır. Kedi ve köpek nasıl bir değilse fare ve hamster da bir değildir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1077
613
239
59
59
44
28
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Tuğberk Şimşek

Allah aşkına bu nasıl bir yazı dili yahu? Yazıyı okumayı yarıda kesip yorum yazmaya attım kendimi. Biraz özen gösterin yazım kurallarına. "sürmiycektir" yazm... Devamını Gör

Muzaffer Tabanlı

Türkçe'yi bildiğine inanman güzel de.. Kime, ne yararın oldu? Bir tür Bir tür obsesif olduğun aklına geldimi?

Neko Non

aşsada boş yapanlar olmuş fakat güzel bir yazı doğrusu bende hamster besliyorum ve çok araştırdım sizi bu yazdıklarınızı göstersem kabullenemezler eyer hamst... Devamını Gör

Kadir Umar

Neymiş onaylanmışmış...Geçen dmax te izlediğim bir hastalık belgeselinde bir çocuğun hamster yüzünden enterovirüs d68 kaptığını gördüm.Çok araştırmıssınız ge... Devamını Gör

genelle_me

Bu virüs ölümcül değil basit bir grip şeklinde komplikasyonları var ve genelde 1-2 haftada kendiliğinden geçer.