Görüş Bildir
Haberler
TV
Gerçeğin Yanından Bile Geçmeyen Yaratıcılıktan Çok Ezbere Dönmüş 11 Reklam Klişesi

etiket Gerçeğin Yanından Bile Geçmeyen Yaratıcılıktan Çok Ezbere Dönmüş 11 Reklam Klişesi

Reklam dünyası uçsuz bucaksız bir alan. Bir ürünü satmak ya da bir markanın tanıtımı için yapılmayacak delilik yok neredeyse. Bu uğurda bazı reklamcılar dünyanın en absürt reklam projelerine imza atabiliyor. İnsan bazılarını izlerken 'Allah rızası için bunu yaparken hiç mi oturup bir düşünmediniz?' diye sorabilir. Çünkü ayıptır söylemesi biraz saçma! Şimdi, onca absürtlüğü bir yana, artık iyice tekrara bağlamış o klişe reklamlara bir daha göz atalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kendini süt vermeye adamış çıldırmış inekler.

Burada süt ve süt ürünlerinden bahsediyoruz. Çıldırmış inekler çiftlikte dans eder, şarkı söyler ve yediği ota katılan uyuşturucuyu kullanır. Aksi halde inekler başka türlü delirmiş olamaz.

2. Yemek için beni tercih edecekler, diye sevinen tavuklar ve inekler.

Fast food firmaları hangi yaratıcı reklam şirketlerine bunları veriyor anlamıyoruz. Fakat fast food yiyen insanların, yediğim tavuk çok mutlu oldu diye bu firmaları tercih ettiklerini hiç sanmıyoruz. Üstelik özellikle vegan beslenen insanlar bu tür reklamlardan oldukça rahatsız. Et ile beslenen tüketiciler için bile itici olmaya başladı bu reklam türleri.

3. Her derdinize koşan, sizi babasının yadigarıymışsınız gibi el üstünde tutan bankacılar.

Böyle bir dünya olamaz. Gerçekten de bankacı mahallene, evine, kapına kadar gelip bütün dertlerinle ilgileniyor. Sonra sarılıyor, düğününe geliyor. Sanırsın köpeğin olmuş. Hiç verdiklerini geri istemeyecek. Biz verdiğiniz krediyi yüzde kaç faizle geri aldığınızı, veremezsek başımıza neler geleceğini artık çok iyi biliyoruz. Rica ediyorum bari bunu yapmayın.

4. Evinin mahremine kadar girip, evi temizlemeye çalışan temizlik malzemesinin sapık ruhu!

Reklamın sonunda temiz evde kas gösteren bu sapık, evden bir an önce uzaklaştırılmalı. Bir de zırt diye çıkıveriyor ortaya. Sanırsın evin hanımında gözü var. Karakter de psikopat tipli, yeşil mavi giyinen adamlardan seçiliyor.  İnanın hoşlanmıyoruz.

5. Gazlı içecek içip dans eden çılgın gençler.

Geğirirsin! Gerçekten geğirirsin. Sahilde, kafelerde evlerde neşeyle bu gazlı içecekleri içip oh diyen bu gençler başka türlü bir madde almış gibi enerji doluyor, şarkı söylüyor, dans ediyor. Maşallah hepsi de Ramazan sofralarının hurmadan sonra en bereketli içeceği. Yakında orucunuzu bununla açın derlerse şaşırmayız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Son teknoloji laboratuvar ortamında üretilen sakız.

Öyle bir şey yok! Bin kahkaha ya, deli misiniz? Bir de yıl 2089 diyor. O kadar kuantumu daha iyi geviş getirmek için öğrenmiş olamayız. Sakız bu vicdansızlar. Adam mı kandırıyorsunuz!

7. Pedi takınca deli dana gibi kendini dansetmeye, sokaklarda koşturmaya veren delirmiş kadın.

En fazla rahatlık verir. Pede enerji içeceği muamelesi yapmayın. Utanmasanız ağrıyı da kesecek dersiniz. Bir de bu pedi sadece, her akşam dans etmeye giden, sokaklarda koşan plaza kadınları kullanmıyor. Gerçi plaza kadınları da her gece dansa gitmiyor. Bütün kadınlar kullanıyor. Ped sadece şehirli çalışan kadının, okuyan genç kızların kullandığı bir şey olmaktan 15 sene kadar önce çıktı. Biraz vizyon lütfen!

8. Sırf kötülük olsun diye, insan ısıran sivrisinekler, tuvalete saldıran mikroplar ve evi basan haşeratlar!

Bunların karşısına, böcek savar ilacımız bir iyilik meleği gibi yetişir. Kötülüğün vücut bulmuş hali gibi karşımıza çıkan bu garibanlar da büyük bir klişeye dönüşür. Neredeyse bütün haşerat ilacı reklamları aynı formüle sahip. Biri de çıkıp, 'böcek bu ilaçlarız, gider' diye başka türlü bir kampanya üretmiyor. Evet haşeratlar yine kötülük peşinde, çok yaratıcı canım!

9. İki milyon dolarlık evlerinin, son derece bakımlı bahçesinde kurdukları masada sucuk, limonata ve margarin yiyen aşırı sağlıklı ve mutlu aile.

9. İki milyon dolarlık evlerinin, son derece bakımlı bahçesinde kurdukları masada sucuk, limonata ve margarin yiyen aşırı sağlıklı ve mutlu aile.

Ya siz dalga mı geçiyorsunuz! Çoğumuzun öyle bahçesi yok! Tanesi 10 TL'ye sattığınız o sucukların hedef kitlesi kim! Kim bunlar, bahçede rahat rahat sucuk yiyorlar. O varlık içinde bir de 10 TL'lik sucuk yemeye utanmıyorlar mı? Kimsiniz kim!

10. Duş jeli ile yıkanırkan, uyuşturucu almışcasıne kendinden geçip, yıkanmayı bırakıp kendini okşayan insanlar.

Bu duş jeline ne katıyorsunuz siz? Çoğumuzun en büyük sıkıntısı adam gibi köpürmemeleri ve temizlenmemiş hissi vermeleri. Biraz bu konuya eğilirseniz harika olur. Reklamlardaki duş jeli ayrı jelse ondan istiyoruz. Biz de istiyoruz kendimizle manyak gibi oynaşmak. Gerçekten!

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Dondurma ve kek gibi şeyler yerken orgazm olan kadın.

Olmuyoruz. Gerçekten olmuyoruz. Tamam belirli zamanlarda şekerli şeyleri çok seviyoruz. Fakat öyle delirmiş hareketler yapmıyoruz. Bu reklamdan bir milyon tane yaptınız. Koltukta dondurma yiyen, mutfakta dondurma yiyen, yatakta kek yiyen ve sahilde orgazm olan, ay pardon kek yiyen kadından yeterince gördük. Artık iyice sıkıcı oldu. Yaratıcı reklam ödülü size.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
464
260
31
11
10
6
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
KOVALA NEJDET

O inekler gün ışığı bile görmüyor, reklamlardaki gibi halı gibi çimde falan otlamıyolar yani zaten öyle bir çim old trafford'da bile yok bulsam ben otlarım m... Devamını Gör

Vavveyyla

tespitin amına koymuşsunuz yine

F

Panda 11. maddeye fena giydirmişti.

neyapacan sanane

evet güzel giydirdi ama panda satanyer yok nerden alıcaz