Görüş Bildir
Haberler
Gelin Adaylarının Sık Yaptığı 8 Büyük Hata

Gelin Adaylarının Sık Yaptığı 8 Büyük Hata

Styleinpink.com
10.12.2014 - 20:19 Son Güncelleme: 11.12.2014 - 00:26

Nikah masasında “Evet” diyeceğiniz o büyülü ana dek irili ufaklı birçok kaza atlatma ihtimaliniz epey yüksek. Nereden mi biliyoruz? Elbette sizden önce “Evet” demiş diğer tüm gelinlerden! Başta nişanlınız olmak üzere, ebeveynler-kayınebeveynler, yengeler, amcalar, diğer uzak akrabalar, arkadaşlar ve düğün gününüz yaklaştıkça artan stres dozu bu kazaları kaçınılmaz yapıyor...

Bu hengameden sağ çıkmanız mümkün mü? Sizin için aşağıda derlediğimiz bazı sık yapılan hataların daha kusursuz bir gün geçirmeniz için yardımcı olacağını ümit ediyoruz.

Kaynak: http://www.styleinpink.com/blogs/blog
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kendi İsteklerinize Öncelik Vermemek

1. Kendi İsteklerinize Öncelik Vermemek

Düğün dergilerine tonla para yatırıp, butikten butiğe gezmeye başlamadan önce gözlerinizi kapatıp düşünün. Gerçekte nasıl bir düğün yapmak istiyorsunuz? Herkesin iki dirhem bir çekirdek giyineceği, lüks ve sofistike masalsı bir düğün mü? Doya doya göbek atılıp eğlenilecek, halayın, zeybeğin her türlüsünün sahne alacağı bir salon düğünü mü? Yoksa mangal partisi kıvamında bir kır düğünü mü? Önceliklerinizi belirleyin, geçmişte katıldığınız partileri, düğünleri hatırlayın ve nelerden hoşlandığınıza karar verin.

2. Düğün Mekanını Seçmeden Gelinliği Satın Almak

2. Düğün Mekanını Seçmeden Gelinliği Satın Almak

Elbette istediğiniz gelinliği giyeceksiniz. Ama gelinliğinizi almadan önce nasıl bir düğün istediğinizi (ve nasıl bir mekanda yapacağınızı) bilmek iyi bir fikir olabilir. Sade bir gelinlik alıp düğün mekanı olarak Çırağan Sarayı’nı tercih ederseniz, muhtemelen daha gösterişli bir gelinlik tercih etmiş olmayı isteyeceksiniz.

3. Şok Diyetlerin Kurbanı Olmak

3. Şok Diyetlerin Kurbanı Olmak

Düğünden bir ay önce tüm karbonhidratları, yağları keserek bir şok diyete girmektense, 6 ay önceden kilonuzu kontrol altında tutacağınız bir beslenme programını uygulamanızı tavsiye ederiz. Böylece düğün öncesinde stresinize stres katmamış olursunuz. Kim balayında bitkin ve bezgin olmak ister ki?

4. Bir Gelin Başı Olarak İlla Topuz Yaptırmak

4. Bir Gelin Başı Olarak İlla Topuz Yaptırmak

Gelinlerin beynelmilel saç modelinin topuz olmasına kim karar vermiş bilemiyoruz. Ama 21. yüzyılda gelin saçı olarak “dağınık topuz” veya “sıkı topuz” haricinde farklı modelleri de denemekten korkmayın. Tabii, topuzu çok seviyorsanız elbette topuz yapacaksınız. Ancak diyelim ki Pinterest’e çok güzel bir örgü saç modeli beğendiniz… Kuaförünüzden bunu yapmasını istemeye çekinmeyin. Gelin tacınızı ve duvağınızı saç modelinize göre seçebilirsiniz…

5. Düğününüzün Gizli Kahramanlarını Aç Bırakmak

5. Düğününüzün Gizli Kahramanlarını Aç Bırakmak

Bir gelinin isteyebileceği son şey, enerjik olmayan bir DJ/orkestra veya yorgunluktan bitkin düşmüş bir fotoğrafçıdır. Düğününüzün hayalinizdeki gibi olması için tuttuğunuz kişilerin ne zaman, ne yiyeceklerini önceden düşünün. Düğün organizatörünüz, fotoğrafçınız, kameraman, müzikçiniz (DJ, grup..) gibi kişiler ile fiyat konuşurken yemeği bütçeye dahil edebilirsiniz. Çiçekçiniz veya düğün mekanının garsonları bu plana dahil değildir…

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Davetlilerden Bazılarına Selam Vermeyi Unutmak

6. Davetlilerden Bazılarına Selam Vermeyi Unutmak

Eğer nikah ve düğünü ayrı yaptıysanız bu konuda sıkıntı yaşamazsınız. Ancak nikahınız düğün mekanında kılınacaksa, tüm davetlileri tek tek ziyaret etmeniz ve ilgilenmeniz gerekir. Eğer düğününüz kalabalıksa bu zor bir iş olacaktır. Düğün mekanında, masaların yerleşimine göre bir rota oluşturmanız faydalı olabilir. Alışılmışın biraz dışında bir uygulama ama misafirlerinize geldikleri için teşekkür ederken, nikah şekerlerini bizzat vermeye ne dersiniz?

7. Ailelerin Arasında Gerginlik Oluşmasına İzin Vermek

7. Ailelerin Arasında Gerginlik Oluşmasına İzin Vermek

Evet, ülkemizde düğünler en önemli sosyal etkinliklerden biridir. Düğün alışverişleri neredeyse düğünler kadar kalabalık olabilir. Tüm alışverişi tek başınıza yapın demiyoruz elbette… Fakat örneğin, eşinizin nişan bohçasına koyacağınız malzemeler için maaile gitmenize gerek yok. Herkesin zevki, gelenekleri ve alışkanlıkları farklı olacağı için anlaşmazlıkların ortaya çıkması çok normaldir. Kalabalık alışverişi gelinlikle sınırlı tutup, diğer alışverişleri yalnızca eşinizle yapmanızda fayda var.

8. Gelin Buketini Çok Büyük Seçmek

8. Gelin Buketini Çok Büyük Seçmek

Hele ki buketinizi canlı çiçeklerden tercih ettiyseniz, eminiz ki çok güzeldir. Ama gün sizin gününüz. Birçok gelin, düğün fotoğraflarına bakarken, elinde tuttuğu çiçeğin çok büyük olmasından ötürü gelinliğini kapattığını fark ederek pişman oluyor

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın