Görüş Bildir
Haberler
Fındık Ezmesinin Vücuda Yararları Nelerdir? Fındık Ezmesinin Faydaları ve Zararları

Fındık Ezmesinin Vücuda Yararları Nelerdir? Fındık Ezmesinin Faydaları ve Zararları

Elif Ateş
10.03.2022 - 10:45

Ezme çeşitlerinden biri olan fındık ezmesi, özellikle kahvaltılarda sıklıkla tüketilen tatlardan biridir. Mevsiminde toplanan fındıklar, kabuklarından ayrılıp kavrulur. Daha sonra bu fındıklar dövülerek ve fındık yağı gibi çeşitli maddeler ile karıştırılarak fındık ezmesi haline getirilir. Besin değerleri bakımından oldukça zengindir. Fındık ezmesi, isteğe göre şekerli ya da şekersiz olarak da tüketilebilir. Hem besleyici hem de doyurucu olduğundan dolayı birçok kişi tarafından tercih edilir. Peki fındık ezmesinin vücuda yararları nelerdir? İşte fındık ezmesinin faydaları ve zararları...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fındık ezmesi, içerisinde bulunan vitaminler ve mineraller bakımından oldukça önemlidir. İçerisinde potasyum, fosfor, çinko, magnezyum, demir, bakır ve selenyum bulunur. Aynı zamanda E, B1 vitamini, B2, B6, B9 vitamini yönünden zengin bir besindir. Bu nedenle fındık ezmesinin sağlığa birçok yararı bulunur. Özellikle enerji verici özelliğinden dolayı birçok kişi tarafından tercih edilir. Fındık ezmesi her ne kadar yararlı bir gıda olsa da bazı kişilerde olumsuz durumlara yol açabilir. Bu nedenle dikkatli tüketilmesi gerekilir. Fındık ezmesinin faydaları ve zararları hakkında merak edilenleri sizler için derledik...

Fındık Ezmesinin Vücuda Yararları Nelerdir? Fındık Ezmesinin Faydaları ve Zararları

Fındık Ezmesinin Vücuda Yararları Nelerdir? Fındık Ezmesinin Faydaları ve Zararları

Fındık ezmesi, yapısında bulunan vitaminler ve mineraller ile sağlığa pek çok katkısı bulunur. Düzenli tüketilen fındık ezmesi, kan basıncının normal seviyelerde korunmasını sağlar. Bu sayede kalp hastalıkları riskini en aza indirger. Eklem ağrıları üzerinde de olumlu etkileri bulunur. Romatizmal hastalıklardan dolayı oluşan ağrıları önemli ölçüde azaltır.

Düzenli tüketilen fındık ezmesi sindirim sisteminde oluşan olumsuz durumları ortadan kaldırır. Yüksek miktarda lif içerdiğinden dolayı kabızlık, hazımsızlık gibi durumları giderir. Fındık ezmesinin cinsel sorunlar üzerinde olumlu etkileri bulunur. Enerji verici bir besin olduğundan dolayı, cinsel isteksizliği giderir. Potasyum içeren besinlerin tüketilmesi sinir sistemi için oldukça önemlidir. Fındık ezmesi de yüksek miktarda potasyum içerdiğinden dolayı, sinirleri yatıştırır. Tok tutucu özelliğinden dolayı diyet yapan ya da kilo kontrolü sağlamak isteyenler içinde faydalıdır. Kan şekerini dengeleyerek şeker hastalığının önüne geçer. Güçlü bir antioksidan olarak bilinen fındık ezmesi, vücut direncini sağlayarak bağışıklığı kuvvetlendirir.

Fındık ezmesi, doğal sağlıklı besinlerden biri olsa da kolesterolü olan kişiler tarafından kontrollü tüketilmelidir. Aşırı tüketilen fındık ezmesi, vücutta çeşitli olumsuz durumlara yol açabilir. İçerisinde bulunan yüksek yağ oranından kaynaklı akne gibi çeşitli cilt sorunlarına yol açabilir. Hamile olan kişiler tarafından dikkatli tüketilmelidir. Hem annede hem de bebekte alerjik reaksiyonlara sebep olabilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
1
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın