Görüş Bildir
Haberler
Facebook, Devlete Bile Sahte Hesap Açtırmıyor!

Facebook, Devlete Bile Sahte Hesap Açtırmıyor!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Facebook’a göre kim olursa olsun siteyi kullanırken kurallarına uymak zorunda. Bundan Amerikan Savunma Bakanlığı’na bağlı DEA (Uyuşturucuyla mücadele birimi) de nasibini aldı. Suçluları yakalamak için sahte profiller ile uyuşturucu satıcıları ile temasa geçen DEA’ya bu yöntemin site kurallarına uymadığı için terkedilmesine dair Facebook tarafından yazı yazıldı. DEA 2010 yılında uyuşturucu bulundurma suçundan yakalanan Sondra Arquiett’in cep telefonundan alınan fotoğrafları ile sahte bir Facebook profili oluşturmuş, kadın tarafından 155.000 pound’luk dava edilmişti. DEA savunmasında kadının fotoğrafları bu amaçla kullanılmak üzere DEA’ya hibe ettiğini belirtti.

Günümüzde dermatologlar deri kanserleri arasında en ölümcül olan Melanoma’nın teşhisinde hastaların derilerini incelemek için geniş açılı lenslere sahip dijital kameralardan yardım alıyor. Ancak daha iyi teşhis konulması için daha yüksek çözünürlükte fotoğraflar gerekiyor ve Duke University’den araştırmacıları ürettiği tam 250 megapiksellik kamera bu işin üstesinden rahatlıkla gelebilecek gibi duruyor.

Aslında 34 adet mikro kameranın tek bir yerde toplanmış hali olan cihaz, 250 megapiksellik görüntüyü bu mikro kameraların çektiği fotoğrafları bir yazılım ile birleştirerek oluşturuyor. Tek bir büyük lensin alacağı görüntüden çok daha kaliteli bir şekilde görüntü oluşturabilen sistem 2 metreye kadar olan vucütların tamamını tarayabiliyor. Üstelik ek bir yazılım sayesinde görüntüleri işleyen sistem, dermatoloğun dikkat etmesi gereken kanserli olma potansiyeli bulunan bölgeleri de işaretleyebiliyor.

Kaynak: http://www.bbc.co.uk/newsbeat/29673357
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın