Görüş Bildir
Haberler
Mahmut Tanal: 'Erdoğan'ın Köşkü İçin Ağaçlar Katlediliyor'

Mahmut Tanal: 'Erdoğan'ın Köşkü İçin Ağaçlar Katlediliyor'

MAHMUT TANAL
22.09.2014 - 18:25 Son Güncelleme: 23.09.2014 - 10:12
İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul Beylerbeyi’nde bağlantı yolu genişletme çalışması sebebi ile Beylerbeyi Sarayı’nın karşısındaki alanda 50-60 senelik ağaçlar kesildi. Sarayın hemen karşısında bulunan parktaki tarihi çınar ağaçlarının kesilmesine semt sakinleri büyük tepki gösterdi. Bu olay akıllara kendisinde büyük bir ağaç ve doğa sevgisi olan, bir ağaç için köşkün yerini değiştiren Mustafa Kemal Atatürk’ün şu sözlerini getiriyor; ‘’Bir köşk için bir ağacı feda edemem.’’ Bu vesile ile konuyu meclis gündemine taşıyan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris GÜLLÜCE’ye verdiği yazılı soru önergesi ile şu soruları yöneltti:

1- İstanbul Beylerbeyi’nde kesildiği iddia olunan ağaçların türleri nelerdir?

2- Beylerbeyi’nde kesilen ağaçların 6831 Sayılı Orman Kanunu kapsamında kalan bir ağaç statüsünde olması halinde ağaçların kesilebilmesi için yetkili mercilerden gerekli izinler alınmış mıdır?

3- İstanbul Beylerbeyi’nde bağlantı yolunun açılması amacıyla ağaçların katledilmesi hukuka uygun mudur?

4- İstanbul’un tarihi ve doğal değerlerinin onları korumakla yükümlü merciler tarafından katledildiği iddiası doğru mudur?

5- Kesilen ağaçların kesilmesini engellemeye yönelik olarak Bakanlığınızca ne gibi önlemler alınmaktadır?

6- Ağaçların kesilebilmesi için gerekli izinlerin alınmamış olması durumunda yetkililer ve sorumlular hakkında 5237 Sayılı TCK uyarınca ilgili Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunulacak mıdır?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0