Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan: 'Bizim Üzerimizde Soykırım Diye Bir Leke Yok'

Erdoğan: 'Bizim Üzerimizde Soykırım Diye Bir Leke Yok'

FreiGeist
15.04.2015 - 12:10
İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Bizim üzerimizde soykırım diye bir leke, gölge söz konusu değil. Türkiye'nin böyle bir vebali asla kabul etmesi mümkün değildir' dedi.

Kazakistan'da 2 günlük temaslarda bulunacak olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, havaalanında açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Benim ülkemde 100 bin Ermeni var. Bunların hiçkimseden bir farkı yok. Bu konuda savunma yapmaya ihtiyacımız yok.' dedi.

Erdoğan, 'Bu konuda diğer devletlerin yada milletlerin yaptığı değerlendirmelerinde kıymeti yok. Bunlar bir kulağımızdan girer öbüründen çıkar.' ifadelerini kullandı.

'SOYKIRIM LEKEMİZ YOK'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan yolculuğu öncesi yaptığı açıklamalar sırasında kendisine yöneltilen 'AP parlementosunda 'Ermeni soykırım' yasa tasarısı oylanacak. Oylanması durumunda AB ile ilişkiler ne olur?' sorusuna Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Burada ne tür bir karar verirler bilemem. Millet olarak medya olarak neden savunma durumunda duruyoruz. Benim Cumhurbaşkanı olarak bizim soykırım gibi bir lekemiz yok.' cevabı verdi.

'BİZİM ÜLKEMİZDE 100 BİN ERMENİ VAR'

Erdoğan, 'Şu anda benim ülkemde vatandaş ve vatandaş olmayan 100 bin Ermeni var. Biz ülkemizdeki Ermeni vatandaşlarımıza karşı olumsuz bir muamele oldu mu? Şu anda bizim dininde, yaşamında ne zorluk var? Bizim vatandaşımız olmayan Ermeniler var bunları deport edebiliriz ama etmiyoruz. Van'daki Akdamar Kilisesi'nin tüm imar işleri devlet tarafından yapıldı. Başkalarının değerlendirmeleri önemli değil. AP parlemanotusu ne karar alırsa alsın bir kulağımdan girer diğerinden çıkar. Amerika'yla da bunları konuşuyoruz. Meclis Başkanı gelmişti o da bizim gibi düşünüyor.' diye konuştu.

AĞRI RAPORUNA SERT ÇIKTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ağrı'da yaşanan çatışmayla ilgili HDP'nin yayınladığı raporla ilgili de 'Ben devletin resmi kurumlarının raporlarına bakıyorum. Dört askerimiz orada yaralanmış. Ne yapacaklar sessiz mi kalacaklar? Beş tane bölücü terör örgütünün elemanı öldü. Biz yaralılarımızı orada bırakmışız bunların parti mensupları yardım etmiş. Böyle bir şey olur mu? Helikopterimizi kurşunladılar. Bunlar çözüm süreci gibi bir dertleri yok.' dedi.

'TERÖR ESTİRMEYE BAŞLADILAR'

Erdoğam , '7 Haziran seçimleri başladı. Yine terör estirmeye başladılar. Kendilerine zemin hazırlıyorlar. Eşbaşkan olarak ortalıkta dolaşan zat şahsıma meydan okumalar sen kendi işine bak. Bir bakıyoruz bu işin arkasında bunlar var.' ifadelerini kullandı.

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0