Görüş Bildir
Haberler
Emrah Serbes, 'Eğitim' Gerekçesiyle Silivri Açık Cezaevi’ne Nakledilmiş

Emrah Serbes, 'Eğitim' Gerekçesiyle Silivri Açık Cezaevi’ne Nakledilmiş

Alkollü araç kullanırken üç kişinin ölümüne neden olan ve 13 yıl hapis cezasına çarptırılan yazar Emrah Serbes'in kısa süre önce 'eğitim' gerekçesiyle İzmir'deki cezaevinden Silivri Açık Cezaevi'ne nakledildiği öğrenildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Serbes’in kullandığı otomobilin, 22 Eylül 2017’de İzmir-Aydın otoyolunda başka bir otomobile arkadan çarpması sonucu 59 yaşındaki Ayhan Özçelik, 51 yaşındaki eşi Nilgün Özçelik ve 16 yaşındaki kızları Zeynep Özçelik yaşamını yitirmişti.

Kazadan sonra Serbes’in yanındaki arkadaşı Kenan Doğru, direksiyonda kendisinin olduğunu belirterek teslim olmuş ancak daha sonra direksiyon başında Serbes’in olduğu anlaşılmıştı.

Kazadan yaklaşık bir hafta sonra suçunu itiraf eden Serbes'in alkollü olduğu ortaya çıkmıştı.

13 yıl 4 ay hapis cezası verildi

13 yıl 4 ay hapis cezası verildi

'Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebep olmak' suçundan 22.5 yıla kadar hapsi istenen Serbes, 13 yıl 4 ay hapis cezasına mahkûm edildi. Ceza 11 Aralık 2018’de istinaf mahkemesi tarafından kesinleştirilmişti.

Hürriyet’ten Musa Kesler’in haberine göre İzmir Menemen T tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Serbes, ilk olarak aynı kentteki açık cezaevine geçti. 

Serbes bir süre önce de eğitim gerekçesiyle Silivri Açık Cezaevi’ne nakledildi.

Bu konudaki yasal düzenleme ne diyor?

Bu konudaki yasal düzenleme ne diyor?

Ceza İnfaz Kanunu’nun ilgili maddesine göre, Serbes gibi ‘bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebep olmak’ suçundan ceza alanlar, cezalarının 10’da birini kapalı cezaevinde geçirdikten sonra, şartlı tahliyelerine yedi yıl kala açık cezaevlerine nakledilebiliyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
133
104
10
6
4
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Yazılarını ve kitaplarını çok beğendiğim bir yazardır, ama 13 yıl az almış, üç kişinin ölümüne sebep olmuşsun, 13 yıl ne?

Pickle Rick

3 kişinin ölümüne karşın 13 yıl hapis cezası az değil mi ya?

yavuz

taksirden dolayı kasıt olsaydı müebbet ile başlardı ceza.bilinçli taksirden ölen kişi sayısının cezaya etkisi yok

Sıradan Biri

Eğitim durumu, mesleği ne olursa olsun yargı önünde eşit muamele görmesi gerekir. Bu adam şuan benim gözümde yazar, senarist değil biri çocuk üç kişinin ölüm... Devamını Gör