Görüş Bildir
Haberler
Koalisyon Açıklaması Sonrası Dolardan Bir Rekor Daha Geldi

Koalisyon Açıklaması Sonrası Dolardan Bir Rekor Daha Geldi

Onedio Medya
17.08.2015 - 11:18 Son Güncelleme: 17.08.2015 - 19:38

Başbakan Davutoğlu'nun koalisyonun mümkün görünmediğini açıklaması sonrası dolar 2,8680'e çıkarak rekor tazeledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Siyasi belirsizliğin etkisiyle yükselişin sürdüğü dolar/TL 2,86'yı aşarak tarihi zirvesini yeniledi. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun koalisyonun mümkün görünmediğini açıklamasıyla dolar 2,8680'le rekor kırdı. 

Bankalararası piyasada dolar/TL gün içinde 2,8614'e kadar yükselmişti. Bakan Faruk Çelik'in Davutoğlu-Bahçeli görüşmesine ilişkin 'güzel açıklama yapılacak' ifadesini kullanmasıyla dolar 2,8430'a inmişti.  Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun MHP lideri Devlet Bahçeli ile 2,5 saat süren görüşmenin ardından koalisyon zemini olmadığını açıklamasıyla kur 2,8680'e çıkarak rekorunu tazeledi.  

Bakan Zeybekci: Endişeye gerek yok

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye-Irak İş Konseyi toplantısında Türkiye'nin toplam borç yapısına bakıldığında kur seviyeleri nedeniyle endişe duymayı gerektirecek bir durum olmadığını, müdahale etmemek gerektiğini ve piyasanın dengesini bulacağını söyledi.

Zeybekci, faizlerin bol ve ucuz kaynaklara ulaşmak için şu anki seviyelerden daha aşağı olması gerektiğini söyleyerek, 'Ama TCMB'nin eli birkaç ay öncesine göre daha güçlü değil, o nedenle böyle bir beklentimiz yok' dedi.

Dünya

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0