Görüş Bildir
Haberler
Devlet Kontrollerine Karşı Küresel Eylem: The Day We Fight Back

Devlet Kontrollerine Karşı Küresel Eylem: The Day We Fight Back

Webtekno
10.02.2014 - 13:43 Son Güncelleme: 10.02.2014 - 15:27

Devletlere Karşı Özgür İnternet Protestosu

NSA'in Angry Birds kullanıcılarından bilgi sızdırma skandalı ile ortaya çıkan ABD hükümetinin teknoloji devlerinden kullanıcı takip etmesi ve kullanıcıların internet üzerindeki tüm hareketlerini takip etmesi 11 Şubat’ta küresel anlamda web sitelerinin katılımıyla protesto edilmeye hazırlanılıyor.

Dünyanın en büyük ikinci internet protestosu olarak adlandırılan 'The Day We Fight Back/Karşı Koyduğumuz Gün' ile dünya üzerindeki binlerce web sitesi devletlerin insan haklarına ve özgürlüklere aykırı internet takiplerini protesto edecek. Devletlerin vatandaşlarını denetim altında tutmak amacıyla internetteki tüm hareketlerini izleme, toplama ve analiz etmelerinin ortaya çıkmasıyla gündeme gelen protesto için seçilmiş gün ise 11 Şubat. Yani yarın. 

Protestoya destek vermek için birçok web sitesi, protesto bannerlarını sitelerine ekleyecek. Sizin de bir web siteniz varsa bu protestoya şu adresteki bannerı sitenize ekleyerek destek verebilirsiniz. 2012 yılının Ocak ayında ABD'de SOPA ve PIPA yasaları sonrası gündeme gelen protestonun ardından küresel anlamda devletlerin internet politikalarını eleştirmek için düzenlenecek olan ikinci en büyük eylem olacak. thedaywefightback.org sitesi üzerinden protestoya destek veren siteler de görülebilir.

Ayrıca protestonun bir de sosyal medya ayağı olacak. İsteyen herkes profil fotoğraflarını #stopthensa (nsa'yi durdur) hashtagli görsellerle süsleyebilir ve bu hashtag'le birlikte düşüncelerini paylaşabilir. 

Geçtiğimiz hafta TBMM'den geçerek Cumhurbaşkanının onayına gönderilen 5651 sayılı kanunun değişiklikleriyle Türkiye Cumhuriyeti'nin de interneti kontrol altına alma girişimleri sonucu bu protestoya destek olunabilir.

Şu ana kadar 5262 web sitesinin katılacağını açıkladığı 'The Day We Fight Back' protestosunda Tumblr, Greenpeace, Reddit, Imgur gibi dünyaca ünlü siteler de mevcut.

Kaynak: http://www.webtekno.com/internet/devl...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın