Görüş Bildir
Haberler
Defne Joy Foster Duruşmasında Yeni Gelişme! Defne Joy Foster'ın Ölümü Hakkındaki Soruşturma Sonucu Ne?

Defne Joy Foster Duruşmasında Yeni Gelişme! Defne Joy Foster'ın Ölümü Hakkındaki Soruşturma Sonucu Ne?

GNS
31.01.2022 - 18:52

Sihirli Annem'in Eda'sı olarak akıllarımıza kazınmış olan oyuncu Defne Joy Foster, ani ve sıra dışı ölümüyle tüm Türkiye'de şok etkisi yaratmıştı. 11 yıl önce Foster'ın ölümü sonrası açılan davada annesi Hatice Foster,  soruşturmanın etkili yürütülmediği gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi’ne başvuruda bulunmuştu. Açılan davada beklenmedik bir gelişme yaşandı. Gündeme gelen konu sonrası Defne Joy Foster'in ölümüne dair detaylar yeniden gün yüzüne çıktı. Peki Defne Joy Foster neden öldü? Defne Joy Foster davasında neler oldu? Defne Joy Foster davasında yeni gelişme ne? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Güzel oyuncu Defne Joy Fıster, 2011 yılında beklenmedik bir şekilde yaşamını yitirmişti. Şüpheli ölümü ile birlikte herkesi şaşkına çeviren oyuncu uzun bir süre konuşulmaya devam etti. 11 yıl önce açılan davanın sonuçlanmaması ile birlikte Defne Joy'un annesi Hatice Foster, yeniden Anayasa Mahkemesine bireysel başvuruda bulundu. Anayasa Mahkemesi tarafından davaya dair karar açıklandı. İşte detaylar...

Defne Joy Foster'in Ölümü İle İlgili Dava Nasıl Sonuçlandı?

Defne Joy Foster'in Ölümü İle İlgili Dava Nasıl Sonuçlandı?

Defne Joy Foster’ın annesi Hatice Foster, kızının şüpheli ölümüne ilişkin ceza soruşturmasının etkili yürütülmemesi nedeniyle yaşam hakkının ihlal edildiği gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuruda bulunmuştu. Anayasa Mahkemesi, 2019 yılında soruşturma sürecinde tespit edilen bir eksikliğin olmadığını ifade ederek, Hatice Foster'ın bireysel başvurusunu kabul etmediğini bildirdi.

Defne Joy Foster Neden Öldü?

Defne Joy Foster Neden Öldü?

Defne Joy Foster 2 Şubat 2011 tarihinde Kadıköy Caddebostan’da Ahmet Altan’ın oğlu Kerem Altan’ın evinde ölü bir şekilde bulundu. 

Defne Joy Foster'ın şüpheli ölümü üzerine Kerem Altan hakkında başlatılan soruşturma kapsamında, Kadıköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nca takipsizlik kararı verildi. Başsavcılık, Joy Foster’ın ölümüyle ilgili Altan’ın herhangi bir kusurunun olmadığını gerekçe gösterdi. Foster ailesinin itirazı Üsküdar 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nce de reddedildi. Ailenin avukatı, kanun yararına bozma yoluna başvurdu. Dosyayı inceleyen Yargıtay 12. Ceza Dairesi, soruşturmanın eksik yapıldığını, hukuka aykırı olarak takipsizlik kararı verildiğini belirterek kararı bozdu. Daire kararında, Foster’ın fenalaşmasına rağmen iki saat geçtiğini, Kerem Altan’ın derhal ambulansı çağırmak yerine dışarıya çıkarak yardım aradığını ve ihmal sonucu Foster’ın öldüğünü kaydetti.

Defne Joy Foster Davası 2013'te Açıldı

Defne Joy Foster Davası 2013'te Açıldı

Bozma kararının ardından, Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı tarafından, Kerem Altan hakkında ’’yardım veya bildirim yükümlülüğünün yerine getirilmemesi dolayısıyla kişinin ölmesi’’ suçundan 3 yıla kadar hapis cezası talebiyle dava açıldı. Anadolu 36. Asliye Ceza Mahkemesi’nce 14 Şubat 2013 tarihinde davanın görülmesine başlandı.

Tutuksuz yargılanan sanık Altan savunmasında, Foster ile barda tanıştıklarını, sabaha karşı kendi evine gittiklerini söyleyerek, “Kendisine votka ikram ettim. Bir yudum aldı. Fenalaştı. Bilincini kaybetmiş durumdaydı. Kendine getirmek için yüzünü yıkamak istedim, ancak bu bir fayda sağlamadı. Hastaneye götürmek istedim, ancak taşıyamadım” ifadelerine yer verdi.

Soruşturmada Takipsizlik Kararı Verildi

Soruşturmada Takipsizlik Kararı Verildi

Evinin yakınındaki hastaneye gittiğini ve hastanenin kapalı olduğunu söyleyen Altan, “Kapalı olduğunu görünce eve geri döndüm. Durumunda bir düzelme olmadığını görünce ambulans çağırdım. Gelen ambulanstaki ekip kendisinin öldüğünü söyledi. Ben maktulü daha önce tanımıyordum. İlk kez o gece şahsen tanıştık. Rahatsızlığı olduğunu ve ilaç kullandığını bilmiyordum. Ertesi gün polis evde arama yaptığında çantasında astım ilaçları buldu. Ben yapabileceğim tüm yardımları yaptım. Ölümüne neden olacak bir eylemim olmamıştır” açıklamasını yaparak kendisine yöneltilen suçlamaları reddetti.

2 yıl boyunca tutuksuz yargılanan Kerem Altan 12 Şubat 2015 tarihinde 'yardım veya bildirim yükümlülüğünün yerine getirilmemesi' suçundan 2 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, hükmün açıklanmasını geri bıraktı. Bu karara yapılan itiraz da reddedildi.

Bu İçerikler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
25
8
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın