Görüş Bildir
Haberler
Cizre'de Son Ölüm: 16 Yaşındaki Adem İrtegün

Cizre'de Son Ölüm: 16 Yaşındaki Adem İrtegün

Onedio Medya
28.08.2015 - 09:17 Son Güncelleme: 28.08.2015 - 11:21

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde çıkan olaylarda 4 kişinin öldürülmesini protesto etmek isteyen grupların, akşam saatlerinde düzenlediği gösteriler sırasında 16 yaşındaki Adem İrtegün, nereden geldiği belli olmayan 2 kurşunla yaralı olarak kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cizre İlçesi’nde yaşanan ve 4 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayları protesto eden bir grup gösterici, akşam saat 20.00’den sonra Yeni Mahalle, Vakıfkent, Bahçelievler ve Yeşilyurt Mahallesi ile Ömer Kabak Meydanı’nda yolları kapattı. 

Polis gruba, polis basınçlı su ve biber gazı ile müdahale etti. Zaman zaman silah seslerinin yükseldiği Yeşilyurt Mahallesi’nde yakınlarının iddiasına göre pastaneye gitmek üzere evden çıktığı belirtilen Adem İrtegün, nerden geldiği belli olmayan iki kurşunla yaralandı. Çevrede bulunan vatandaşlar tarafından Şırnak Devlet Hastanesi’ne kaldırılan İrtegün, burada yapılan tüm müdahalelerle rağmen kurtarılamadı.

Hastaneye gelen Adem İrtegün’ün akrabaları, ölüm haberi üzerine sinir krizi geçirerek, zaman zaman polislerle tartışmaya girdi.

DHA'nın verdiği bilgiye göre, hastaneye gelen HDP Şırnak Milletvekilleri Avukat Aycan İrmez ve Leyla Birlik, burada yeni bir olayın yaşanmaması için polislerle görüştü. Görüşmeden sonra Acil Servis önünden ayrılan polis, yaklaşık 100 metre uzaklıkta bulunan poliklinikler önünde beklemeye başladı.

Polisin gitmesi ve vatandaşların sakinleşmesinden sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan milletvekili Avukat İrmez, “Çok sıcak ve zorlu bir süreçten geçiyoruz. Bu sürecin kimler tarafından, ne zaman başlatıldığı apaçık ortadadır. Dün akşamdan beri Gever (Yüksekova) İlçesi’nde halka yönelik saldırılarda resmen asker ve polisin estirmiş olduğu politikalar ve bugün Cizre İlçesi’nde devam edilmesi, ayrıca bu akşam 16 yaşındaki gencecik bir insanımız polis tarafından, halkımıza yönelik saldırı sonucunda yaşamını yitirmiştir. Bu savaş yalnızca Kürt halkına ve çocuklarımıza yönelik başlatılmış bir savaştır. Bugün yine maalesef 4 gerilla daha yaşamını yitirmiştir. Biz de buradan onlara sesleniyoruz; Özellikle yetkililere. Bu kirli savaşa bir son verin, bu süreci göz önünde bulundurduğumuzda yüzlerce vatandaşımız yaralanmıştır, onlarca vatandaşımız da hayatını kaybetmiştir. Biz halkımıza sahip çıkacağız, sürekli halkımızın yanında olacağız” dedi.

İki küçük çocuk can verdi...

İki küçük çocuk can verdi...

Baran Çağlı çatışmalar sırasında yıkılan duvarın altında kalarak can verdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cizre’de dünden bu yana yaşanan olaylarda, sağlık çalışanı Eyüp Ergen (27), Baran Çağlı (7) ve DEDAŞ çalışanı Mesut Sanrı ile 10 yaşındaki Emin Yanaş yaşamını yitirmişti. 

Cizre Devlet Hastanesi'nde görevli sağlık personeli Eyüp Ergin evine giderken çatışma ortasında kaldı kurşunların isabet etmesiyle ağır yaralandı. Ergin, görev yaptığı hastaneye kaldırıldı ve doktorların tüm çabasına karşın yaşamını yitirdi.

DEDAŞ çalışanı olan 28 yaşındaki Mesut Sanrı da arıza onarırken çatışmanın arasında kalarak ağır yaralı olarak kaldırıldığı Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.

Cizre'de ölenlerden 7 yaşındaki Baran Çağlı'nın da çatışmalar sırasında çöken bir duvarın altında kalarak ağır yaralandığı belirtildi. Baran Çağlı'nın da kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği öğrenildi.

Hayatını kaybeden diğer kişi ise 10 yaşında bir çocuk olan Emin Yanaş...

Al Jazeera'nin verdiği bilgiye göre, Erzincan- Kemah karayolunu kesen PKK'lılar durduramadıkları otomobile ateş açtı. Otomobilde bulunan 1 kadın hayatını kaybetti. 

60 yaşında olduğu öğrenilen kadının cesedi, Erzincan'daki Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.

Sekvan KÜDEN/ŞIRNAK/DHA ve Al Jazeera

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0