Görüş Bildir
Haberler
Charlie Hebdo Türkiye'de Türkçe Dağıtılacak

Charlie Hebdo Türkiye'de Türkçe Dağıtılacak

onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

Paris'te geçen hafta yaşanan saldırıda dört çalışanının hayatını kaybettiği haftalık mizah dergisi Charlie Hebdo'nun yarın basılacak, saldırıdan sonraki ilk sayısı Türkiye'de Türkçe dağıtılacak.

Dergi çalışanlarının düzenlediği basın toplantısında, yarınki sayının, Fransızca dışında İngilizce, İspanyolca, İtalyanca, Arapça ve Türkçe okunabileceği bildirildi.

Derginin basımı için uluslararası birçok gazeteden teklif geldiğinin belirtildiği toplantıda, basım izninin yalnızca Türkiye'den Cumhuriyet gazetesine İtalya'dan ise Il Fatto Quotidiano gazetesine verildiği kaydedildi.

Cumhuriyet gazetesinin Twitter  üzerinden yaptığı açıklamada; 'Yazarlarını terör saldırılarında yitiren Cumhuriyet, Charlie Hebdo katliamının acısını çok iyi anlamaktadır. İfade özgürlüğüne yönelik bu saldırıyı en şiddetli biçimde kınadık. Dayanışmamızı haber ve yorumlarımızla gösterdik. Bu dayanışmanın parçası olarak Charlie Hebdo'nun özel sayısından 4 sayfalık bir seçkiye bugün gazetemizde yer veriyoruz' denildi.

Her hafta çarşamba günleri piyasaya çıkan ve normalde 60 bin adet basılan derginin yarınki sayısı 3 milyon nüsha olacak.

Dergi, 7 Ocak'taki saldırının ardından Fransız Liberation gazetesinin binasına taşınmıştı. Derginin Paris'teki ofisine, 7 Ocak'ta düzenlenen silahlı saldırıda ikisi polis, dördü karikatürist 12 kişi yaşamını yitirmişti.

  • AA, İleri haber
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0