Görüş Bildir
Haberler
Savcılıktan Gülen Başvurusu: 'TV, Radyo, Site ve Gazetelerini Engelleyin'

Savcılıktan Gülen Başvurusu: 'TV, Radyo, Site ve Gazetelerini Engelleyin'

Batuhan
17.05.2015 - 10:17 Son Güncelleme: 17.05.2015 - 17:03
İçeriğin Devamı Aşağıda

Hükümetin terör örgütü’ ilan ederek savaş açtığı Fethullah Gülen Cemaati’ne yönelik soruşturmayı yürüten Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosu, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’ndan cemaatin yayın organlarına yönelik ciddi yaptırımlar getirilmesini istedi.

Hürriyet’ten Mesut Hasan Benli’nin haberine göre, savcılık Gülen’in talimatlarını Cemaat’in yayın organlarından ilettiği gerekçesiyle, ellerindeki televizyon, radyo, internet siteleri ve basılı yayınlarının, topluma ulaştırılmasında devlet imkânlarının kullanılmasının engellenmesini istedi.

Savcılığın 27 Nisan’da Türksat Genel Müdürlüğü’ne gönderdiği yazıda, Gülen’in açıklamalarının engellenmesi istenirken, yazıda Cemaat’e yönelik kapsamlı yargılar da yer aldı.

Yazıda, Fetullahçı Terör Örgütü (FETO) olarak bahsedilen Cemaat’in dini bir görünümde faaliyet gösterdiği belirtilirken, “Devletin meşru güçlerinin elindeki silahları örgüt üyeleri aracılığıyla kullanarak hükümeti devirmek ve anayasal düzeni ihlal ederek meşru seçilmiş iktidar dışında onu kontrol eden bir cemaat diktatörlüğü kurmak için yıllarca faaliyet yürütmektedir” denildi.

Yazıda, ayrıca Cemaat’in örgütlü hiyerarşik, disiplinli ve organize bir yapısı olduğu, toplumsal psikolojiyi elindeki imkânları kullanarak terörize edip bozduğu, toplumu belli şekilde kitlesel halde düşünmeye sevk ederek algı yönetimi yaptığı, toplumda kutuplaşma ve kamplaşmaya yol açtığı öne sürüldü.

Yayın organlarının Gülen’in talimatlarını ileten ve hedef gösteren bir politika yürüttüğü kaydedilirken, devlete ait imkanlarla yapılan yayınların kesilmesi istendi.

Savcılığın başvurusuna bakanlığın hangi cevabı verdiği bilinmiyor.

Cemaat’in yayın organlarına 14 Aralık 2014 günü de bir operasyon düzenlenmiş, Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı ve Samanyolu Grubu Başkanı Hidayet Karaca gözaltına alınmıştı.

Diken

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0