Görüş Bildir
Haberler
Bir Dersi Gelecek Yıla/Döneme Bırakman için 4 Neden

Bir Dersi Gelecek Yıla/Döneme Bırakman için 4 Neden

parlakbirgelecek.com
28.04.2014 - 19:38 Son Güncelleme: 28.04.2014 - 21:04

Bir Dersi Gelecek Yıla/Döneme Bırakman için 4 Neden

Akademik yarıyılın ilk haftalarında dersleri takip etmek, derslere ilişkin gereklilikleri yerine getirmek ve vizelere hazırlanmak konusunda iyi bir performans gösteriyorsun ve akademik ortalamanın yüksek olacağına inanıyorsun. Fakat İktisada Giriş, Lineer Cebir ya da Ortaçağ Felsefesinde yeterli başarıyı gösteremiyorsun. Peki, o dersi bırakmalı mısın yoksa çaba göstermeye devam etmeli misin? Bir dersi gelecek yarıyıla ya da yıla bırakmanın olumlu ve olumsuz yanları elbette olacaktır. Senin için bu konuda karar vermene yardımcı olabilecek birkaç öneri hazırladık:

Zorunlu Ders

Zorlandığın ders bölümünün ana derslerinden biri olabilir. Bu durumda seçmeli derslerin bir kısmında olduğu gibi bu dersi bir başka dersle değiştiremezsin. Ders zorunlu bir dersse ve yeterli başarı gösteremiyorsan dersi bu dönem için bırakman doğru bir adım olabilir. Böylece gelecek yarıyıl ya da yıl, akademik ortalamanı yükseltecek bir notla dersten geçebilirsin. Zorunlu derslerden geçme notun yüksek lisans başvurularında veya yöneleceğin kariyer için önemli olabilir. Bunun yanı sıra akademik not ortalamanı etkileyeceği için düşük bir notla geçmek gelecek yıllarda diğer derslerinden çok daha yüksek notlar almanı ve daha fazla emek vermeni gerektirebilir.

Zaman

Üniversite hayatının yalnızca derslerden ibaret olduğunu unutmamalısın. Üniversite aynı zamanda yeteneklerini keşfedip ve geliştirebileceğin; kulüpler, takımlar ve gönüllü çalışmalar gibi sosyal hayata aktif olarak katılabileceğin ve iş hayatına dahil olabileceğin pek çok seçenek sunuyor. Eğer bu dersin bundan sonraki süreçte sosyal hayatını ve ders dışı aktivitelerini engelleyecek kadar uzun zamanını alacağını düşünüyorsan dersi bırakmak doğru bir seçim olabilir.

Başka Bir Zaman?

Zorlandığın dersi gelecek yarıyıl ya da yıl alabilme şansın varsa bu seçeneği kullanabilirsin. Özellikle ders her dönem ya da her yıl açılıyorsa; ayrıca farklı bölümlerle birlikte ya da yaz okulunda alma şansın varsa dersi bırakman doğru bir adım olabilir. Ancak bu kararı verirken dikkat etmen gereken bir nokta var: gelecek yıl ya da yarıyıl ders programında bu dersi tekrar alabileceğin bir kredi boşluğu var mı? Tüm koşullar uygunsa dersi alacağın yarıyılın öncesinde ön hazırlık yapabilir, derse daha donanımlı ve bilgi olarak başlayabilir ve yüksek bir notla geçebilirsin.

Dersten Geçmek

Yarıyılın ilk haftaların bir dersi bırakma ya da devam etme kararını vermek oldukça zor. Bazen ilk ödevlerin ya da vizenin sonucu gelene kadar o derste başarılı olabileceğini düşünebilirsin. Fakat gerçekçi olmakta fayda var. Eğer bir dersten şartlı geçebileceğini düşünerek (D ya da D1- not sistemi ve şartlı geçme koşulları her üniversitede farklılık gösterebilir) risk alıyorsan, o dersi bırakman doğru bir adım olabilir.

Tüm bu önerilerin ardından dikkat etmen gereken bir nokta daha var. Bir dersin zor olması o derste yeterince başarılı olamayacağın anlamına gelmiyor. Üniversitenin liseden daha fazla seçenek sunduğunu unutmamalısın. İlk vizede veya ödevin sonucunda yeterince yüksek bir puan almamış olabilirsin; ancak bu konuda akademisyeninden ya da danışmanından yardım isteyebilirsin. Gelecek vize ve finalde ya da ödevde alacağın yüksek puan ile dersi yüksek bir ortalama ile geçebileceğini unutmamalısın.

Kaynak: http://www.parlakbirgelecek.com/tr/fa...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0