Görüş Bildir
Haberler
Belçika İçişleri ve Adalet Bakanı İstifa Etti, Başbakan Reddetti

Belçika İçişleri ve Adalet Bakanı İstifa Etti, Başbakan Reddetti

ATKN
24.03.2016 - 16:03 Son Güncelleme: 24.03.2016 - 17:00

Belçika İçişleri Bakanı Jambon ve Adalet Bakanı Geens, Belçika'da saldırıyı gerçekleştiren teröristlerden Bakraoui'nin Türkiye tarafından sınır dışı edilip Hollanda ve Belçika'nın uyarıldığının ortaya çıkması üzerine istifalarını verdi, ancak istifalar Başbakan Michel tarafından reddedildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Adalet Bakanı Koen Geens, Başbakan Charles Michel ve İçişleri Bakanı Jan Jambon

İçişleri Bakanı Jan Jambon, Başbakan Charles Michel'in kendisinden kalmasını istediğini belirterek, VTM televizyonuyla yaptığı açıklamada Michel'in, 'Savaş zamanı sahadan ayrılamazsın' dediğini belirtti.

'Adalet Bakanı da istifasını verdi, ancak görevinde kalacak'

'Adalet Bakanı da istifasını verdi, ancak görevinde kalacak'

Bakanlık sözcüsü Adalet Bakanı Koen Geens'in de istifasını verdiğini ancak görevinde kalacağını söyledi.

Diğer militanlar kanıt eksikliğinden dolayı serbest gezerken, Bakraoui silahlı soygundan dolayı 9 yıllık cezasının ancak yarısını yatmasının ardından şartlı serbest bırakılmıştı.

Jambon, 'Birisinin neden böyle erken bırakıldığı ve neden Türkiye'deyken yakalama şansını kaçırdığımız konusunda sorular sorabilirsiniz. Bu soruları anlayışla karşılıyorum. Bu durumda siyasi olarak sorumluluk almak doğru şeydi' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün yaptığı açıklamada, 'Brüksel'de saldırganlardan biri daha önce Haziran 2015'te Gaziantep'te yakalayıp sınır dışı ettiğimiz kişidir. Sınır dışı işlemini 14 Temmuz 2015'te nota ile Belçika Büyükelçiliği'ne iletmişiz. Belçikalılar adı geçeni serbest bırakmıştır. ' demişti.

Belçika Adalet Bakanı Koen Geens ise, El Bakraoui’nin serbest bırakılmasında ihmalin söz konusu olmadığını, saldırganın Belçika’da o dönem terör bağlantılı bir suç işlememiş olduğunu söylemişti.

Erdoğan’ın İbrahim El Bakraoui’nin isteği üzerine iade edildiğini ve Türkiye tarafından nota verildiğini söylediği Hollanda ise konunun incelendiğini duyurmuştu.

Reuters ve Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
158
14
12
12
7
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
hipotalamus

Neeeeeeyyy, istifamı........???Canım ya ne acemice davranışlar bunlar, telgrafın tellerine konan kuşlar gibi yan yana tüneyip kınayın,lanetleyin,ülkeye yönel... Devamını Gör

hipotalamus

Öyle deme biz uyardık ama bunlar şey edemedi ...Çünkü Belçika da bizim gibi ülkenin doğusu iç savaş yaşadığı halde, kendinde bomba patlatacaklar yerine baş... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Altarafı 32 insan öldü nedir yani. Bizde 14 yılda ölen kadın çocuk terör kurbanı tutuklu gazeteci aydın yazar sayısını öğrenseler demekki intihar ederler.

görüncek adam

En azından istifa edecek kadar onuru varmış adamların.Bizde durum şu ; Ankara'da patlamada insanlar öldü, bunun sorumlusu kim ? Tabiki insanların hayatlarınd... Devamını Gör