Görüş Bildir
Haberler
Bateri – Davul Dersi İle İlgili En Sık Sorulan Sorular Ve Cevapları

Bateri – Davul Dersi İle İlgili En Sık Sorulan Sorular Ve Cevapları

Nar Sanat
18.04.2013 - 16:22 Son Güncelleme: 18.04.2013 - 17:47

Bateri – Davul Dersi İle İlgili En Sık Sorulan Sorular Ve Cevapları

Bakırköy'de bulunan Nar Sanat Kursu'na davul eğitimi ile ilgili sıkça gelen sorular ve cevapları.

Sıkça Sorulan Sorular

Yaşım oldu 35, elime hiç baget almadım. Benden davulcu olur mu?

Cevap Tabii ki olur. Bu yaştan sonra da belli bir tekniğe ulaşmış pek çok davulcu ve öğrencim oldu. Önemli olan odaklanıp zaman ayırabilmeniz. Yaşın hiç önemi yok. Şu anki öğrencilerimin yaş aralığı 5-45 arasında.

Peki kas, güç, boy gibi fiziksel durumlar?

Cevap Davul çalmanız için kaslı, uzun boylu vs. olmanız gerekmez. Geçmişten beri pek çok kısa boylu ve zayıf davulcularla karşılaşıyoruz. Aynı zamanda kilolu olanlarla da. Bunun dışında davul çalmak kaslarınızda belirgin bir büyümeye yol açmaz. Davul cinsiyet ayrımı da tabii ki yapmaz Kadın davulcuların güç, kas vs gibi fiziksel farklılıklarının davul çalmakla alakası yoktur. bkz. Maria Martinez :

Ne zaman bir şeyler çalmaya başlarım?

Cevap İlk ay daha çok koordinasyonumuzu oturtmaya çalışıyoruz. 1. aydan sonra ritmlerde bir şeyler oluşturmaya başladığınızı göreceksiniz. Daha ilerisi sizin çalışmanıza bağlı olarak değişir.

Bir süredir davul çalıyorum, derslere nereden başlayacağız?

Cevap İlk derste sizi dinleyerek, amaçlarınıza ve ilerlediğim programa göre bir yol belirliyorum. Belli bir seviyeniz de olsa eksiklerinizi de belirleyip ona göre ilerliyoruz.

Sadece belirli bir konu üzerine ders alabilir miyim?

Cevap Evet. Sadece twin pedal çalışmaları için gelen öğrencilerim var. Bunun dışında çalışabileceğimiz konular hakkında bana yazabilirsin.

Ne kadar çalışmalıyım?

Cevap Gerçek şu ki günde 4-5 saat çalışmalısın. Tanışıp sohbet ettiğim ünlü davulcular da hala o kadar çalıştığını söylüyor. Ama iş, okul, sosyal hayat derken pek çoğumuz zaman ayıramıyor. Bu yüzden öğrencilerime tavsiye ettiğim günlük en az 20-30 dakikalık çalışmalar başlangıç için yeterli olacaktır.

Nota bilmiyorum. Öğrenmem gerekir mi? Davulda nota var mı?

Cevap Her müzik aletinde sesler notayla belirtilir. Davuldaki seslere karşılık gelen notalar vardır. Ama melodik bir enstrüman olmadığı için notaların süreleri bizi...

Kaynak: http://www.narsanat.com/bateri-davul-...
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın