Görüş Bildir
Haberler
Başarılı Bir Baba Olmak İçin 10 Kural

Başarılı Bir Baba Olmak İçin 10 Kural

www.hayatburada.com
20.03.2015 - 11:23 Son Güncelleme: 21.03.2015 - 18:59

1.

Etrafınızdaki başarılı babaları gözlemlediğinizde hepsinin ortak yanları var. İşte bu ortak yanları derledik ve 10 kuralı oluşturduk. Harika bir baba olmak istiyorsanız bu kurallara uymalısınız.

Kaynak: http://www.hayatburada.com/2015/03/20...
İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Çocuğunuzla konuşun

2. Çocuğunuzla konuşun

Başarılı babalar çocuklarıyla bol bol konuşur ve onları dinler. Birlikte oturup televizyon izlemek, video oyunları oynamak ya da internette dolanmak yerine, çocuklarıyla bol bol konuşur ve sohbet ederler. Bu sohbetler ciddi konuşmalar olmak zorunda değil. Fakat hem pozitif hem negatif sohbetler yapmak onun eleştiriye açıklığını arrtırcak dolayısıylar da kendini sürekli geliştirmesini sağlayacaktır.

3. Baş başa vakit geçirin

3. Baş başa vakit geçirin

Tüm aile ile birlikte sık sık vakit geçirirsiniz. Fakat gerçekten başarılı babalar çocuklarıyla baş başa da vakit geçirmeye bayılır. Mesela en azından her ayın bir günü çocuğunuzla baş başa oturup, onun korkuları, sevinçleri, başarıları kısacası hayatında olup bitenler üzerine konuşabilirsiniz.

4. Kurallar oluşturun ve onlara uyun

4. Kurallar oluşturun ve onlara uyun

Başarılı bir çocuk yetiştirmek sadece eğlenmek ve ilişkinizi geliştirmekle olmuyor maalesef. Bu yüzden, ona hem değerler kazandırmalı hem de sorumluluk aşılamalısınız. Bir takım aile kuralları oluşturmak ve onlara bağlı kalmak çocuğunuza tutarlılık ve sorumluluk kazandıracaktır.

5. Şımartmayın

5. Şımartmayın

Her istediğinde, istediği şeyi ona vermeniz hayatta gerçek dışı beklentilerinin olmasına neden olabilir. Bazı isteklerinin bir süre ertelenmesi hem istediği şeye daha çok değer vermesini sağlayacak hem de hayatı boyunca sabırlı olmayı ve her istediğinin anından olamayacağını öğrenmesine yarayacaktır.

6. Onların diliyle sevginizi belli edin

6. Onların diliyle sevginizi belli edin

Çocuklar sevgiyi farklı şekillerde algılıyor. Bunu onlara sık sık belli edin ya da dile getirin. Sevildiklerini ve değer gördüklerini anlamaları, gelişimleri ve ileride kaliteli vir hayatları olması açısından oldukça önemlidir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Birlikte kitap okuyun

7. Birlikte kitap okuyun

Çocuğunuz kitap okumaya heves ettiği zaman, onunlar birlikte kitap okuyun. Böylelikle hem geleceği için iyi bir hobi kazandırmış olacaksınız ona hem de kitaplar sayesinde hayatlarına iyi bir yön verebilecekler. Okuma ve anlama becerisi hayatları boyunca başarılı olabilmeleri için bir anahtardır. Başarılı babalar, çocuklarının ilk yaşlarından itibaren onlarla birlikte kitap okurlar.

8. Kiminle birlikte olursanız olun, çocuğunuzun annesini sevmelisiniz

8. Kiminle birlikte olursanız olun, çocuğunuzun annesini sevmelisiniz

Bazı babalar çocuklarının annesiyle birlikte yaşamıyor olsa da, annelerini sevmeniz ve bunu çocuklarınızın hissetmesi, onlara verebileceğiniz en güzel hediyelerden biridir. Ayrıca tüm araştırmalar gösteriyor ki, anne ve babalarıyla birlikte büyüyen çocuklar hayatta daha başarılı oluyorlar.

9. Çocuğunuzun annesi hakkında kötü konuşmayın

9. Çocuğunuzun annesi hakkında kötü konuşmayın

Özellikle bir boşanmadan sonra, bazı babalar çocuklarının anneleri hakkında kötü ve olumsuz bir şekilde konuşurlar. Başarılı bir baba olmak istiyorsanız bu tutumunuzdan hemen vazgeçmelisiniz. Tabii çocuğunuzun annesi, ona zarar veriyorsa ya da kötü bağımlılıkları varsa bu durumu gözden geçirmelisiniz. Yine de annesi hakkında kötü konuşmak yerine, onu koruduğunuzu ve çok sevdiğinizi hissettirmelisiniz.

10. Çocuğunuzun arkadaşlarını tanımalısınız

10. Çocuğunuzun arkadaşlarını tanımalısınız

Başarılı babalar, çocuklarının kimlerle arkadaşlık yaptığını iyi bilir. Onları evinize davet edin. Bu sayede hem arkadaşlarını hem de onların ailelerini tanımış olursunuz. Arkadaşlarının, çocuğunuzun üzerinde bıraktığı etkiyi görebili ve en iyi özelliklerin kendine örnek almasını sağlayabilirsiniz.

11. Çocuğunuzu tehlikelerden korumalısınız

11. Çocuğunuzu tehlikelerden korumalısınız

Babalar çocuklarının etrafından oluşabilecek tehlikelerden haberdar olmalı ve bunları engellemek için ellerinden geleni yapmalılar. Çocuğunuza kendisinin ve sağlığının çok değerli olduğunu, başkalarına hayır diyebilmesini öğretin. Unutmayın, başarılı babalar hayata hazır, sorumluluk sahibi ve kendine güvenen çocuklar yetiştirir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın