Görüş Bildir
Haberler
Bakan Yıldız: 'İşçi Kardeşimin Yanında Koltuğumun Değeri Yok'

Bakan Yıldız: 'İşçi Kardeşimin Yanında Koltuğumun Değeri Yok'

Caner
16.05.2014 - 01:06
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bakan Yıldız: İşçi Kardeşimin Yanında Koltuğumun Değeri Yok

Soma'da bekleyişlerini sürdürenlerle görüşmesi sırasında avukat olduğunu belirten Kemal Özgür Yetkin, Bakan Yıldız'a kaza nedeniyle istifa edip etmeyeceğini sordu.Yıldız, bu soruyu kendisine daha öncede sorduğunu hatırlattığı Yetkin'e, makam düşkünü bir insan olmadığını ifade ederek, şunları söyledi: Avukat Bey gözümde, işçi kardeşimin yanında şu kadar değeri yok.

MANİSA (AA)

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Soma'da kazanın meydana geldiği maden sahasında incelemelerde bulundu.

Yıldız, kazanın ardından maden bölgesinde kurtarma ekipleri, işçi yakınları ve medya mensuplarına ilk andan itibaren gıda hizmeti veren Türk Kızılay Derneği stantlarını ziyaret etti.

Kızılay personeline kolaylıklar dileyen Yıldız, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Burada bardakla dağıtılan çorba ile simitten alan Yıldız, bir işçi yakınını görünce aldığı çorbayı ve simiti kendisine ikram etti.

Bir süre kazada yakınını yitiren işçi yakınıyla konuşan Yıldız, kendisini teskin etti.

Yürütülen çalışmalardan dolayı Bakan Yıldız'a teşekkür eden işçi yakını, 'Zaten Soma kömürleri, şefiyle amiriyle her şeyiyle hepiniz seferber oldunuz. Hepimiz bir aileyiz burada hepimiz birbirimiz için ama yapacak bir şey yok ki bu Allah'tan gelen bir şey' dedi.

'İşçinin yanında koltuğumun değeri yok'

Sahada bekleyişlerini sürdürenlerle görüşmesi sırasında avukat olduğunu belirten Kemal Özgür Yetkin, Bakan Yıldız'a kaza nedeniyle istifa edip etmeyeceğini sordu.

Yıldız, bu soruyu kendisine daha öncede sorduğunu hatırlattığı Yetkin'e, makam düşkünü bir insan olmadığını ifade ederek, şunları söyledi:

'Benim koltuk, masa, sandalyeyle ilgili düşüncemi belki okumuşsundur. Avukat Bey gözümde, işçi kardeşimin yanında şu kadar değeri yok. Eğer böyle bir kazanın, bırakın olmasını, bırakın bu dediğiniz sayıları, bir tane işçi kardeşimle koltuğumu hiçbir şekilde tartışmam.'

Yetkin, bakanın bu sözleri üzerine 'istifa edeceğinizi anlayorum o zaman' diyerek ayrıldı.

Yıldız, daha sonra beraberindekilerle afad Mobil Koordinasyon Merkezi'ni ziyaret ederek, bilgi aldı.

AA

Kaynak: http://www.milliyet.com.tr/bakan-yild...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0