Görüş Bildir
Haberler
Baba Samast: 'Derin Devlet Oğluma Hrant Dink'i Öldürttü'

Baba Samast: 'Derin Devlet Oğluma Hrant Dink'i Öldürttü'

FreiGeist
19.03.2015 - 08:40 Son Güncelleme: 19.03.2015 - 12:14
İçeriğin Devamı Aşağıda

İçişleri Bakanlığı’nın açtığı rücu davasına cevap dilekçesi veren baba Samast, “Devletin oğlunu suça sürükleyerek ve eline silah vererek hayatını çaldığını” söyleyerek Ahmet Samast, davanın reddini istedi.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesinin ardından Dink Ailesi’ne ödediği 1 milyon 659 bin lira tazminatı katil zanlılarından talep eden İçişleri Bakanlığı’nın açtığı davaya suikastın tetikçisi Ogün Samast’ın vasisi baba Ahmet Samast cevap dilekçesi verdi.

Habertürk'ten Hayati Arıgan'ın haberine göre, baba Samast, ‘derin devletin oğluna, Hrant Dink’i öldürttüğünü’ ifade ettiği dilekçesinde “devletin oğlunu suça sürükleyerek, eline silah vererek hayatını çaldığını” söyledi. Ahmet Samast, oğlu Ogün Samast’ın Hrant Dink ile Dink Ailesi’nden sonra olaydan en çok zarar gören kişi olduğunu savunarak davanın reddini istedi.

“Oğlumun çocuk yaşta bizzat suça teşvik edilmiş olduğu ortada”

“Oğlumun çocuk yaşta bizzat suça teşvik edilmiş olduğu ortada”

Suikastın tetikçisi Ogün Samast’ın vasiliğini alan baba Ahmet Samast, oğlunun yasal temsilcisi sıfatıyla mahkemeye bir cevap dilekçesi sundu. Baba Samast cevap dilekçesinde İçişleri Bakanlığı’nın ‘haksız ve hukuk kurallarına aykırı olarak açtığını’ iddia ettiği davanın reddine karar verilmesini istedi. 

Ahmet Samast dilekçesinde, suçun işlendiği tarihte oğlu Ogün Samast’ın 16 yaşında olduğunu belirterek, “Davacı idare, nasıl maktulün can güvenliğini koruyamadığı için dava konusu tazminatı ödemek durumunda kalmış ise 16 yaşındaki bir çocuğun da suça sürüklenmemesi için gereken önlemleri almamıştır” dedi. 

Devletin asli görevini yerine getirmediğini ifade eden baba Samast, “Hrant Dink’i tanımayan, onun yazılarından habersiz olan 16 yaşındaki çocuğun kışkırtılmasına ve eline silah verilip hedef gösterilmesine, çocuğun suça sürüklenmesine seyirci kalınmıştır” dedi. Ahmet Samast, “Oğlumun çocuk yaşta bizzat suça teşvik edilmiş olduğu ortada” diye konuştu.

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in 29 Ocak 2007 tarihinde İstanbul Şişli’deki Agos Gazetesi’nin önünde öldürülmesinin ardından eşi Rakel Dink ile çocukları Arat Dink, Delal Dink ve Sera Dink, 2008 yılında İstanbul 6. İdare Mahkemesi’nde İçişleri Bakanlığı aleyhine 1.5 milyon liralık maddi-manevi tazminat davası açtı. 

Dava 2012 yılında sonuçlandı. İçişleri Bakanlığı, 1 yıl sonra 18 Temmuz 2013 tarihinde Dink Ailesi’ne faiziyle birlikte 1 milyon 659 bin 765 lira 50 kuruş tazminat ödedi. Bakanlık, ödediği parayı Dink’in katil zanlılarından almak için İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’ne rücu davası açtı. ‘Hrant Dink’in katillerinin eylemlerinin devlete karşı işlenmiş haksız fiil görünümünde olduğunu’ ileri sürerek, ödediği tazminatı faizi ile birlikte Yasin Hayal, Ersin Yolcu, Ahmet İskender ve Ogün Samast’tan talep etti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0