Görüş Bildir
Haberler
Başkentte Otobüs Faciası: 12 Kişi Hayatını Kaybetti

Başkentte Otobüs Faciası: 12 Kişi Hayatını Kaybetti

ATKN
01.10.2015 - 14:03 Son Güncelleme: 02.10.2015 - 02:07
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ankara Dikimevi'nde otobüs durağında bekleyenlere belediye otobüsünün çarpması sonucu 12 kişi hayatını kaybetti.

Çankaya Cebeci Cemal Gürsel caddesi üzerinde Dikimevi’nden Kurtuluş istikametine ilerleyen E.A idaresinde ki 06 DY 5472 plakalı belediye otobüsü sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi üzerine durağa daldı. 

Altına durakta bekleyen yolcuları ve kaldırımda yürüyen yayaları alan otobüs park halindeki araçlara çarparak metrelerce ilerledi.

Kaza sonrası oaly yerine çok sayıda sağlık, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. 

Olay yerine gelen ekipler otobüs altında kalan ve çevrede bulunan yaralılara müdahale etti. Otobüs altında bulunan ceset ve yaralılara güçlükle ulaşıldı. Yaralılar olay yerinde yapılan ilk müdahalelerin ardından çevre hastanelere kaldırıldı.

Ankara Valiliği kazada 12 kişinin hayatını kaybettiğini, 12 kişinin ise yaralandığını açıkladı.

Vali olay yerinde bilgi aldı

Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Ankara Emniyet Müdürü Kadri Kartal ile kazanın meydana geldiği yerde incelemelerde bulundu, yetkililerden bilgi aldı.

İlk belirlemelere göre, otobüs şoförünün herhangi bir sağlık sorununun bulunmadığını aktaran Kılıçlar, 'Kalp krizi gibi bir şeyi de yok. Şu anda otobüs şoförü karakola gitmek üzere. İlk ifadesi, 'Otobüs benim kontrolümden çıktı' yönünde' diye konuştu.

Kılıçlar, şunları kaydetti:

'Gördüğünüz gibi durağa ve duraktan da kaldırımın üzerinden 70-80 metre önüne gelen vatandaşlarımızı sürükleyerek 70-80 metre sonra durmuş. İlk bilgilerimiz bu kadar. Hepimize geçmiş olsun. Vatandaşlarımıza başsağlığı, ailelerine sabır diliyorum.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Olayın tanıkları, Ankara Dikimevi'nde yaşananları anlatıyor

Şoför ifade verdi: Otobüs birden hızlandı

Kazanın ardından ilk tedavisi yapılan otobüs sürücüsü E.A, polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. 

Emniyetteki ilk ifadesinde E.A, yolda kaza olduğu için durduğunu belirterek, “Öndeki kazadan dolayı durdum. Kapıları açıp yolcuları indirdim. Kendim de araçtan indim. Bu sırada araç çalışır vaziyette ve viteste. 

Arkadaki araçlar tepki gösterince otobüsü yanaştırmak için tekrar binip el frenini çektim. Otobüs viteste olduğu için birden hızlandı” dedi.

 E.A'nın ‘ambiance’ denilen sistemden dolayı viteste bıraktığı otobüsün freninin de tutmadığını söylediği öğrenildi.

Ankara Valiliği'nden açıklama: 12 ölü 12 yaralı

Ankara Valiliği, kazaya ilişkin yaptığı açıklamada, 12 kişinin hayatını kaybettiğini, 12 kişinin ise yaralandığını, 3’ünün hastanede tedavi altına alındığını açıkladı.

Ankara Valiliği’nin konuya ilişkin açıklaması şöyle:

 ”01 Ekim 2015 günü saat 13.30 sıralarında Çankaya-Cebeci Dikimevi Kavşağından Kurtuluş istikametine seyir halinde olan toplu taşıma otobüsü henüz belirlenemeyen bir nedenle şoförün araç hâkimiyetini kaybetmesi neticesinde otobüs durağına çarparak kaldırımda yaklaşık 80 metre sürüklenmiştir. Kazada ilk tespitlere göre 12 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 12 vatandaşımız yaralanmış, 8 araç hasar görmüştür. 3 yaralı hastanede tedavi altına alınmışlardır. 

Olaya adli makamlarca el konulmuş olup, tahkikata devam edilmektedir”

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kaza sonrası yaşananlar cep telefonu kamerasında

Melih Gökçek kazadan sonra açıklama yaptı

Melih Gökçek kazadan sonra açıklama yaptı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 12 kişinin hayatını kaybettiği faciaya ilişkin Twitter hesabından açıklamalarda bulundu.Melih Gökçek, 'Bugün öğleden sonra Dikimevi'nde körüklü bir otobüsümüzün neden olduğu müessif bir kaza neticesinde 12 vatandaşımız hayatını kaybederken 7 vatandaşımız da yaralanmıştır. Olayın oluş nedeni ile ilgili savcılık, bilirkişiler ve EGO yetkilileri araştırmalara devam etmektedir. Olay bizi derin üzüntüye sokmuştur... Vefat eden hemşerilerimize Cenab-ı Hak'dan rahmet diliyoruz...Ailelerine baş sağlığı diliyoruz.. Yaralı kardeşlerimize Allah'dan acil şifalar diliyoruz...

'8 yıllık tecrübeli bir şoför...'

Tekrar ifade etmek istiyoruz ki üzüntümüz çok büyüktür... Şu anda kazaya karışan otobüs emniyet otoparkına çekilmiş olup, araç içi ve araç dışı kamera görüntüleri resmi bilirkişiler ve savcılık tarafından detaylı olarak incelenmektedir. Olayı yakinen takip etmeye devam ediyoruz. 8 yıllık tecrübeli bir şoförün böyle bir kaza yapmasının nedeni bilirkişilerin yaptığı inceleme neticesinde ortaya çıkacaktır' ifadelerine yer verdi.

Ekşi Sözlük'ten faciaya ilişkin paylaşımlar

Ekşi Sözlük'ten faciaya ilişkin paylaşımlar
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0