Görüş Bildir
Haberler
Akıllı Telefon Bağımlılığının İnsan İlişkilerine Etkisini Gözler Önüne Seren Reklam Kampanyası

Akıllı Telefon Bağımlılığının İnsan İlişkilerine Etkisini Gözler Önüne Seren Reklam Kampanyası

müstesna
23.07.2015 - 06:59 Son Güncelleme: 23.07.2015 - 11:48

Çin'de bir reklam kampanyası ile yayınlanan illüstrasyonlar, akıllı telefonların insan ilişkilerini ve aile hayatını kısaca insanoğlunu nasıl etkilediğini gözler önüne serdi.

Ogilvy & Mather firması tarafından yürütülen ''Telefon Duvarı'' isimli reklam kampanyası,  akıllı telefon bağımlılığının insanlar arasına nasıl bir duvar ördüğünü ve sağlıklı ilişkiler kurulmasına nasıl engel olduğunu gerçekçi bir üslupla anlatıyor.

Kaynak: http://www.huffingtonpost.com/entry/p...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ogilvy & Mather yöneticilerinden Juggi Ramakrishnan şöyle diyor:

Birbirimizle iletişim halindeyken telefonun ortaya çıkması tıpkı iki insan arasına bir duvar örülmesi gibi.

İnsanların bunu fark etmesini ve hem çevrelerindeki insanlarla hem de telefonlarıyla olan ilişkilerini, farklı bir bakış açısıyla gözden geçirmelerini sağlamak istiyoruz.

Reklam kampanyası, toplumsal meseleler hakkındaki farkındalığı arttırmayı amaçlayan Shenyang Psikolojik Araştırma Merkezi için hazırlandı. Ramakrishnan'a göre ekran bağımlılığı Çin'de büyüyen ciddi bir sorun ayrıca akıllı telefonlar ve sosyal medya günlük hayatın her bir anına sızmış durumda. 

Ramakrishnan, günlük hayatın her yanını saran bu bağımlılıkların en çok da çocuklu ailelere zarar verdiğini söylüyor:

Son günlerde ebeveynler, çocukları kaç yaşında olursa olsun onları görmezden geliyor, akıllı telefonlarıyla ya da tabletleriyle daha çok ilgileniyorlar. Son günlerde bir akım gibi hızla var olup yayılan bu eğilim fazlasıyla endişe verici.

Sonuç olarak; çocuklar artık ihtiyaçları olan ilgiyi görmüyor:

Çocuklar, heyecanlı ya da üzgün olduklarında anne babalarının tepkilerine ve oluşturacakları çözümlere ihtiyaç duyarlar fakat son günlerde bu tepkiler için mücadele etmek zorunda kalıyorlar. Tıpkı kardeşler arasında yaşanan bir rekabet ortamı gibi, tek fark rakiplerinin elektronik aletler olması. Son günlerde hızla artan bu eğilim kontrol altına alınmazsa psikolojik sorunlara yol açabilir.

Ramakrishnan, çiftler birbirlerinin duygularına karşı tepkisiz kalıp sağlıklı iletişim kuramadığı için, bu bağımlılığın aşk ilişkilerinde de büyük sorunlar yaratabileceğini ekliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Görünüşe bakılırsa bu kampanya akıllı telefon bağımlılığını gündeme taşıyarak fazlasıyla ses getirecek.

Amacımız, yetişkin insanların ekranlarla olan ilişkilerini gözden geçirmelerini sağlamak ve çocukları, arkadaşları ya da sevgilileri gibi diğer insanlarla birlikteyken onlara bu ekranları indirtmek.

Önceliğimiz hayatımızdaki insanlar olmalı, aygıtlar değil.

Sizce de akıllı telefonlar insan ilişkilerini olumsuz yönde etkiliyor mu?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
45
14
7
6
6
6
5