Görüş Bildir
Haberler
Adana Demirspor'u sevmeniz için yeterli sebepler

Adana Demirspor'u sevmeniz için yeterli sebepler

MaviLacivert
16.02.2015 - 17:00 Son Güncelleme: 18.02.2015 - 17:55

Neden Adana Demirspor

Adana denince akla gelen Çukurova , pamuk , narenciye , şalgam , şırdan , kebap ve kaşı gözü kara delikanlı erkekleri  ( kara dediysek sarışınlarımızda var Kıvanç Tatlıtuğ gibi ) ve tabiki Adana Demispor . Futbolu sadece maç olarak görmeyen ayrıca tribünleri de takip eden gerçek futbol severlerinde yeri ayrıdır Adana Demirspor un . Hani adamı kanser etti delirtti derler ya o misal . Günümüz futbol severleri pek bilmesede 1960-61 sezonunda 3 büyük il dışından Süper lig te ilk mücadele eden futbol takımıdır . Eskilerden beri süregelen amatör ruhla mücadele eden , amatör ruhla maç izleyen insanları barındıran güzel şehirde maç izlemeden ben tribüncüyüm dememek gerekiyor doğrusu . 

Adana Demirspor denince aklınıza sadece futbol gelmesin yanılırsınız . 'YENİLMEZ ARMADA' lafını bu sıralar çok duyarsınız 3 büyükler kendi aralarında futbol basketbol takımlarına bu lakabı verseler de gerçek şu dur ki Yenilmez armada lakabı ilk ADANA DEMİRSPOR SU TOPU takımı için kullanılmıştır. Yıllarca yenilgi yüzü görmeyen bu takıma basın , halk yenilmez armada diyerek onurlandırmış.

Tabii o zamanlar bir efsane vardı Muharrem GÜLERGİN ( Adana 5 Ocak Stadyumu kuzey kale arkası tribünü ismi şuan ) elini neye atsa batıran tipler olur ya işte bu adam bu lafın tam tersi. Elini neye atsa madalyalar kupalar almadan bırakmayan Türkiye yi sporun bir çok dalında temsil edip başarılar kazandıran abimiz. Su topundan tut futbola , futbol dan yüzmeye , yüzmeden tenise  , tenisten , atletliğe süregelen başarılarla dolu bi kariyer. Fatih Terim gibi şuan imparator lakaplı teknik direktörü yetiştiren birisi. . . Mustafa Kemal Atatürk ün ' Ben sporcunun zeki çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim ' lafını yaşayan yaşatan bir isim. Örnek alınası abimiz. . .   

Biraz  da Şimşekler grubundan laf etmek gerekir. 

20 yılı aşkın zamandır süper lig görmeyen bu taraftar çığ gibi büyüdü takımını hiçbir şartta yalnız bırakmadı en uzak deplasmanlara gitti takımını destekledi. Gerçekten bu grupta örnekalınası neden diyenleri duyuyor gibiyim. Sloganları ''SEVGİ , SAYGI , BAĞILIK'' sanırım bu yeterli açıklama olmuştur. 5 ocak stadyumunun kuzey kale arkası tribünün arka sokağı vardır adı Amsterdam çıkmazı derler . Maç öncesi oraya gittiğinizde bir simiti 4 kişi bölüşen mi dersiniz kebap şalgam yapan mı yada kazım büfeden muzlu süt içip karnını şişirip köşede beste söyleyen mi ne ararsanız var yaşanılası bir atmosfer. . . Maç sırasında tribündeki sesten kendimi duyamıyorum diyen spiker çok duyarsınız Demirspor maçlarında . Doğrudur. Kendi iç sesinizi bile duymak imkansız olur bazen 

Passolig sistemine sırf takımlarını yalnız bırakmamak için katılmış bir taraftar grubu... Süper ligde 10.000 seyirciyi geçemeyen takımlara nazaran Adana Demirspor un 10.000 seyirci altında maçı yok. BİZ HALKIN TAKIMIYIZ diyorlar sonuçta o 10.000 taraftarın içinde gerçekten halkın takımı olduğunu anlamak pekte zor olmaz. Altında şalvar kafada kasket maça gelen dayılar mı dersin , sanayiden işten çıkıp tulumla maça gelen mi ararsın , üniformalı öğrencisinden sarı saçlı kırmızı rujlu ablamıza kadar ne ararsan var o stadyumda. . ve hatta altında çiçekli şalvar başında eşarp takan eli öpülesi teyzelerimiz bile ... İşte halkın takımı olmak bunu gerektirir sonuçta..

Hayata tutunamayanların tutuntuğu tek daldır Adana Demirspor . . . Kaybedenler kulubünü herkes bilir . Filmden bahsetmiyorum orjinal radyo kayıtlarından şöyle bir laf duyarsınız : Her kaybeden bir gün Demirspor maçını tribünden seyredecektir der. Çokta haklı bence. Gidin girin aralarına maç izleyin sanki 40 yıllık dostlarınızla maç seyredersiniz. . 

Buraya sayfalarca neden yazabilirim Adana Demirspor u sevmek için . Ama yetmez YAŞAMAK LAZIM . . . 

ADANA DEMİRSPOR'LUDUR . . .

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Pankatları el yapımıdır sanattır adeta .

Kareografi

Kareografi

Adana DEMİRSPOR - Adanaspor maçında hazırlanan kareografi herşeyi anlatıyor mesela.

GELİYORUZ !!

GELİYORUZ !!

pes etmek demirspor kültüründe hiç olmadı olmayacak

Meşale konusunda hakkını vermek gerekir.

Meşale konusunda hakkını vermek gerekir.

Livorno maçında yapılan meşale gösterisi . .

Coşku mu ??

Coşku mu ??

Siz demirspor sahaya çıktığında  görün :)

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın