Görüş Bildir
Haberler
‘Cumhurbaşkanı'nı Seviyoruz Ama Bu Ülkede Bir Hükümet Var’

‘Cumhurbaşkanı'nı Seviyoruz Ama Bu Ülkede Bir Hükümet Var’

Batuhan
22.03.2015 - 15:58 Son Güncelleme: 23.03.2015 - 08:32
İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Yardımcısı Arınç, Cumhurbaşkanı'na yönelik eleştirisini bugün de sürdürdü ve 'Cumhurbaşkanını seviyoruz, gücünü biliyoruz ama unutmayın bu ülkede bir hükümet var' dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, çözüm sürecinde hükümetin Dolmabahçe deklerasyonu ve izleme heyeti konusundaki adımlarını olumlu bulmadığını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Cumartesi günü Erdoğan'a karşı en net çıkışı yapan ve Arınç, açıklamalarına ekleyeceği yeni bir şey olmadığını söyledi.

Dünkü sözlerinin iyi niyetli ve yapıcı olduğunu düşündüğünü belirten Arınç, 'Cumhurbaşkanımızın ikazlarına ihtiyacımız var ama eleştirileri ekran önünde itham edercesine yanlış anlaşılmalara yol açmamalı. Muhalefetin ekmeğine yağ sürecek hiçbir davranışta bulunmamalıyız.' dedi.

Arınç 'Cumhurbaşkanı'na karşı sevgi ve saygımızda hiçbir zaman eksilme olmaz' derken, 'Cumhurbaşkanını seviyoruz, gücünü biliyoruz. Ama unutmayın bu ülkede bir hükümet var. İnşallah 7 Haziran’dan sonra inşallah daha güçlü bir şekilde yoluna devam edecek. ' ifadelerini kullandı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, cumartesi günü yaptığı açıklamasında da, hükümetin izleme heyeti oluşturulmasını uygun gördüğünü belirterek, 'Kimin hangi görevleri yapacağı konusunda bir yol haritamız mevcuttur. Ülkeyi yöneten hükümettir, sorumluluk da hükümettedir.' demişti.

Arınç, 'Bugün yapılanlardan, yarın geleceğimiz noktadan Sayın Cumhurbaşkanımızın habersiz sayılması mümkün değildir, her şeyi çok iyi bilmektedir. Milli Güvenlik Kurulu ne zaman emretmişse kendisine bilgi sunulmaktadır. Çözüm sürecinde aktör olan bakan arkadaşlarımız tarafından kendilerine arz edilmektedir. 'Bundan hoşlanmadım, hoşuma gitmedi, soğuk veya sıcak karşıladım' beyanları kendi hissi beyanlarıdır. Sorumluluk hükümetin üstündedir, bunları kendi özgün düşünceleri olarak kabul edebiliriz.' ifadelerini kullanmış, bu tür eleştirilerin Cumhurbaşkanının kendisini ve hükümeti yıpratabileceğini söylemişti.

Al Jazeera

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/ari...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0