Görüş Bildir
Haberler
Zengin Tarihi Geçmişiyle Büyüleyen Muğla'da Mutlaka Görmeniz Gereken Eşsiz ve Muhteşem Yerler

Zengin Tarihi Geçmişiyle Büyüleyen Muğla'da Mutlaka Görmeniz Gereken Eşsiz ve Muhteşem Yerler

Muğla, Türkiye'nin en güzel şehirleri içerisinde yer alır. Birbirinden eşsiz güzelliklere sahip olan kent, Ege ve Akdeniz Bölgesi arasında kalmaktadır. Doğusundan batısına pek çok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Muğla'da gezilmesi gereken yerler oldukça fazladır. Biz de buraya sizin için Muğla'ya geldiğinizde görmeden dönmemeniz gereken yerleri derledik. İşte, Muğla'da gezilecek yerler ve ayrıntıları...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Akyaka- Azmak Nehri

1. Akyaka- Azmak Nehri
www.instagram.com

Muğla'nın doğal akvaryum görünümündeki Azmak Nehri, her yıl 1 milyonu aşkın yerli ve yabancı turisti kendisine çekmektedir. Bu nehir, Gökova körfezine dökülmektedir. 'Kadın Azmağı' ve 'Akyaka Azmağı' adlarıyla bilinir. Azmak kelimesi 'küçük su birikintisi' demektir. Muğla'ya gelmişken bu nehirde tekne gezintisine çıkabilirsiniz. Bu sayede Muğla'nın mis gibi doğasına tanıklık etmiş olursunuz...

2. Bodrum Kalesi

2. Bodrum Kalesi

Bu Kale, Türkiye'nin turizm cennetlerinden biri olan Bodrum'da bulunur. 1402 yılında St. Jean Şövalyeleri tarafından 'Aziz Peter Kalesi' adıyla inşa edilmiştir. Orta Çağ'dan bugüne gelebilmiş olan Bodrum Kalesi, iki liman arasındaki kayalıkların üzerine yapılmıştır. Özellikle yolunuz Bodrum'a düşerse ve Muğla'nın tarihi yerlerini merak ediyorsanız mutlaka buraya uğrayın deriz. Ancak belirtmemizde fayda var: Kale bugün 'Sualtı Arkeoloji Müzesi' olarak kullanılmaktadır.

3. Marmaris- Fosforlu Mağara

3. Marmaris- Fosforlu Mağara

Fosforlu Mağara, Muğla'nın Marmaris ilçesinde bulunan bir yerdir. Bu görkemli ismini doğal ve büyüleyici güzelliğinden almıştır. Bu yer Cennet Adası üzerinde bulunur. Buraya ulaşabilmeniz için tekne turu ile gitmelisiniz. Arabayla ulaşma şansınız maalesef ki bulunmuyor. Tekne küçükse mağaranın içerisine de girebilirsiniz. Denizin berraklığı ve doğal güzelliği ile Fosforlu Mağara mutlaka görmeniz gereken rotalardan.

4. Dalyan- Kaunos Kral Mezarları

4. Dalyan- Kaunos Kral Mezarları

Akdeniz ve Ege'yi birleştiren Dalyan, tarihi dokusu ve doğasıyla her yıl pek çok turiste ev sahipliği yapmaktadır. Buraya geldiğinizde hem tarihe hem eşsiz doğaya tanıklık etmiş olursunuz. Kaunos Kral Mezarları, yüksek kayalara oyulmuş yapılardan oluşuyor. Mezarlar tapınak cepheli. Diğer taraftan, Dalyan'a gelmişken dünyaca ünlü çamur banyosunu yapıp şifa kaynağı kaplıcalarını mutlaka ziyaret etmelisiniz.

5. Datça- Knidos Antik Kenti

5. Datça- Knidos Antik Kenti

Burası Tekir Burnu üzerinde yer alıyor. Ege ve Akdeniz'in birleştiği nokta, Reşadiye Yarımadası'nın en uç kısmındadır. Antik çağın en önemli sanat, ticaret ve kültür kentidir. Burada demokrasinin ilk örnekleri yaşanmıştır. Knidos Antik Kenti, Datça'ya 38 km uzaklıktadır. Bu yere kendi aracınızla veya otobüsle rahatça ulaşabilirsiniz. Müze kartınızı da yanınızda bulundurmanız işinize yarayacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Fethiye- Ölüdeniz Kelebekler Vadisi

6. Fethiye- Ölüdeniz Kelebekler Vadisi

Fethiye ilçesi Ölüdeniz beldesi sınırlarında yer alan Kelebekler Vadisi, dünya mirası olan Babadağ'ın eteklerinde bulunur. 80'den fazla kelebek türünü barındırdığı için Kelebek Vadisi ismini almıştır. Özellikle bu türlerin içerisinde bulunan 'Kaplan kelebeği' bu vadiye ismini vermiştir diyebiliriz. Babadağ da biliyorsunuz ki sahip olduğu endemik türler nedeniyle korunması önerilmiş dağlardan bir tanesidir. Buraya gelmişken hem Babadağ'ın hem Kelebekler Vadisi'nin eşsiz manzarasına tanıklık etmiş olacaksınız. Buraya ulaşmak için Ölüdeniz beldesinden kalkan teknelere binmelisiniz.

7. Bodrum- Deniz Müzesi

7. Bodrum- Deniz Müzesi

Bodrum'da yer alan Deniz Müzesi, geçmişten günümüze ışık tutar. Burada süngercilik, taşımacılık ve balıkçılıkta kullanılan teknelerin örneklerini görebilirsiniz. Bunun yanında, dönemin denizcileri hakkında da bilgi elde edebilirsiniz. Ayrıca burada Bodrum denilince akla gelen ve Halikarnas Balıkçısı adıyla bilinen Cevat Şakir Kabaağaçlı adına da bir köşe tahsis edilmiştir. Bodrum'a gelmişken denizciliğe ilginiz varsa mutlaka buraya uğramalısınız.

8. Bodrum- Halikarnas Mozolesi

8. Bodrum- Halikarnas Mozolesi

Halikarnas Mozolesi (Mausoleion), yapıldığı dönemin görkemli ve önemli mimari eserlerinden bir tanesidir. Açık hava müzesi olarak bilinen Mozole, Bodrum merkezinde, Turgutreis caddesi üzerindedir. Her yıl bu mozoleyi ortalama 20 bin kişi ziyaret etmektedir. Mozole, Kral Mausolos için yapılmıştır. Anlaşılacağı gibi Mozole ismi Kral'ın adından türetilmiştir. Özellikle tarihi yapılara ilginiz varsa mutlaka buraya uğramanızı tavsiye ederiz.

9. Muğla- Menteşe Karabağlar Yaylası

9. Muğla- Menteşe Karabağlar Yaylası

Karabağlar Yaylası, Muğla'nın Menteşe ilçesinde bulunmaktadır. Burası Muğla merkeze 5 km uzaklıktadır. Karabağlar Yaylası hem tarihi hem doğal güzellikleri ile mutlaka görülmesi gereken yerlerdendir. Bakkallar Kahvesi, Hacı Ahmet Kahvesi ve Gökkıble Kahvesi tarihi mekânlarından sadece birkaçıdır. Burayı bisikletle gezebilme şansınız vardır. Tabiatın bir armağanı olan bu yeri, Muğla tatilinize kesinlikle eklemelisiniz.

10. Marmaris- Selimiye Turgut Şelalesi

10. Marmaris- Selimiye Turgut Şelalesi
www.instagram.com

Turgut Şelalesi, doğanın gizli hazinelerinden bir tanesidir. Burası için özellikle yaz sıcaklarında serin bir yer arayanlara ideal bir gezi rotasıdır diyebiliriz. Diğer yandan, dört mevsim buraya gelip doğanın muhteşemliğine şahit olabilirsiniz. Turgut Şelalesi, Marmaris'in Selimiye ilçesinde yer almaktadır. Buraya yalnızca araba ile ulaşım sağlayabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Bodrum- Orak Adası

11. Bodrum- Orak Adası
www.instagram.com

Orak Adası, Bodrum merkezden 16 km uzaklıkta bulunan ve Kargıcık Bükü'nün tam karşısında boylu boyunca uzanan bir yerdir. Buraya Mavi tur tekneleri ve dalış tekneleri uğramaktadır. Adanın yamaçları zeytin ağaçları ile kaplıdır. Özellikle berrak denizi ve muhteşem doğası ile dikkat çekmektedir. Uydudan bakıldığında orak şekline benzediği için bu isimle anılmaktadır. Siz de mavi bir yolculuk düşünüyorsanız, burayı gönül rahatlığı ile tercih edebilirsiniz.

12. Bodrum- Turgutreis Pazar Yeri

12. Bodrum- Turgutreis Pazar Yeri
www.instagram.com

Gelmişken özellikle Ege'nin organik ürünlerinden almadan gitmeyin deriz. Sebze bölümünde tam organik Ege otları bulunmaktadır. Her çeşit ürünün olduğu bu pazara gelmek için erken saatleri seçmenizde fayda var. Cumartesi günü gelmelisiniz.

13. Bodrum- Yel Değirmenleri

13. Bodrum- Yel Değirmenleri
www.instagram.com

Antik dönemlere kadar tarihi inen ve özellikle Orta Çağ'da kullanılan Yel Değirmenler, turistlerin yoğun ilgi gösterdiği yapıtlar arasındadır. Bodrum ve Gümbet koylarının tepesinde yer alır ve 18. yüzyılda inşa edilmiştir. Sahip olduğu deniz manzarası ve tarihi dokusu ile görülmeye değer yerlerden bir tanesidir.

14. Milas- İncirliin Mağarası

14. Milas- İncirliin Mağarası
www.instagram.com

Milas'a 15 km uzaklıkta bulunan İncirliin Mağarası, Gökçeler Kanyonunun eşsiz doğası içerisinde yer alır. 8000 yıllık tarihi geçmişe sahiptir. Ülkemizin en güzel mağaralarından bir tanesidir. İçindeki jeolojik kalıntıları ve doğal güzellikleri ile dikkat çekmektedir. Mutlaka görülmesi gereken yerlerdendir.

15. Bodrum- Myndos Kapısı

15. Bodrum- Myndos Kapısı
www.instagram.com

Halikarnassos'un iki anıtsal kapısından biridir. Bodrum yakınlarında bulunur. Burası anıtsal kule ile şehre girilen kapının yer aldığı bir iç avludan oluşur. Tarihi dokusu, manzarası ve büyüleyici atmosferi ile burayı da mutlaka gezi rotanıza eklemelisiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Milas- Euromos Antik Kenti

16. Milas- Euromos Antik Kenti
www.instagram.com

Euromos, Antik Çağ'da Mylasa'dan sonra yörenin en önemli kentlerinden biriydi. Milas ilçesi Selimiye sınırları içerisinde yer almaktadır. Kızılbayır dağının eteklerine yayılmıştır. Milas'a yaklaşık 12 km uzaklıktadır. Romalı yazar Plinius tarafından 'Eurome' olarak adlandırılmıştır. Yunancada Euromos, güzel ve güçlü anlamlarına geliyor. Zeus Lepsynos Tapınağı, Anadolu'da en iyi korunmuş tapınaklardandır. Dikkat çekici olan bu tapınağı gelmişken yakından görün deriz.

17. Ula Göleti

17. Ula Göleti
www.instagram.com

Burası Muğla ilinin Ula ilçesinde bulunmaktadır. Çam ağaçları arasında doğa ile iç içe olmak istiyorsanız, burayı tercih edebilirsiniz. Burada dilerseniz piknik de yapabilirsiniz. Bunun yanında mangal da yapabilme şansınız vardır. Ayrıca bisiklet binebilir ve doğa yürüyüşü yaparak temiz havanın verdiği huzurun keyfini çıkarabilirsiniz.

Bu içerikler de dikkatinizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
25
9
3
2
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın