Görüş Bildir
Haberler
Yüzüklerin Efendisi’ni Sevenlerin Elinden Hiç Düşürmeden Okuyacağı 8 Fantastik Seri

Yüzüklerin Efendisi’ni Sevenlerin Elinden Hiç Düşürmeden Okuyacağı 8 Fantastik Seri

Ma Belle
26.08.2022 - 10:29

Rutinleşmiş yaşamın sıradanlığından, çalışıyorsak iş yerindeki stresten, özel hayatımızda problemler varsa negatif durumlardan uzaklaşmak için kimimiz 4-5 günlük bir deniz tatili için otel rezervasyonu yapar, kimimiz dedesinden kalan yazlığına gider, kimimiz ise sadece evde zaman geçirir. Evde geçirdiğimiz zamanı daha da renklendirip günlük hayatın sıradanlığından kaçarken kitaplar yardımımıza koşar ve fantastik kitaplara sığınırız. Bu içeriğimizde mistik dünyalardan uyumsuz maceralara kadar sıralanan birkaç kitap listeledik. Keyifli okumalar!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Uzun soluklu bir seri: Narnia Günlükleri

1. Uzun soluklu bir seri: Narnia Günlükleri

Yazar: C. S. Lewis

J. J. Tolkien'ın kalemini sevenler için Narnia Günlükleri'ne başlamak iyi bir seçenek. Batı ve İskandinav mitolojisi dışında, elfler ve büyücülerle birlikte faunlar, deniz kızları ve minotorları konu alan bu seriyi okumak harika bir başlangıç olacak!

2. Gerçek hayata biraz mola: Kara Kule

2. Gerçek hayata biraz mola: Kara Kule

Yazar: Stephen King

Amerikalı yazar Stephen King'in kaleminden bilim kurgu, korku, fantastik ve western türlerini harmanlanmış bir şekilde okumak, gerçek kitap kurtlarının damağında tat bırakacak cinsten. Çünkü okumaya başladığınızda bu evrenin uçsuz bucaksız olacağını hissediyorsunuz. Lirik bir anlatıma sahip olan bu seri, Yüzüklerin Efendisi, İyi, Kötü ve Çirkin gibi eserlere atıfta bulunuyor.

3. Hepimizin hayran kaldığı bir seri: Taht Oyunları

3. Hepimizin hayran kaldığı bir seri: Taht Oyunları

Yazar: George G. G. Martin

Popülerliği 2011-2019 yılları arasında yayınlanan dizi sayesinde artan bu seri, herkesin ilgisini mıknatıs gibi çekmeyi başardı. Birbirinden acımasız ve hain karakterler, planlanan komplolar ve sonu gelmez ihanetlerle dolu bir evren. George R.R. Martin’in anlatımına zaten sözümüz yok, boş bir kağıda kaleminden akan mürekkeple bu denli etkileyici bir dünya yazmış olması gerçek anlamda hayranlık uyandırıcı!

4. Büyüleyici bir distopya: Açlık Oyunları

4. Büyüleyici bir distopya: Açlık Oyunları

Yazar: Suzanne Collins

Okuyucular bu distopyaya ilk kitabının 2008 yılında yayımlanmasıyla adım attı. Kıyamet sonrası bir dönemi ele alan bu distopya, Panem isimli bir ülkede geçmektedir. Sınıf farklılıklarının keskin bir şekilde belirlendiği ve en tepede olan insanların sırf eğlence uğruna insanları birbirine düşürüp öldürdüğü bu seri, açıkçası tüyler ürperten cinsten. Kitabı okurken kendinizi birtakım sorgulamalar içinde bulabilirsiniz, bizden söylemesi.

5. Uçsuz bucaksız evrenin sadece 868 sayfaya sığdırılmış hali: Otostopçunun Galaksi Rehberi

5. Uçsuz bucaksız evrenin sadece 868 sayfaya sığdırılmış hali: Otostopçunun Galaksi Rehberi

Yazar: Douglas Adams

İlginçtir ki, ilk başta 1978 yılında bir radyo programında yayınlandıktan sonra kitap haline getirildi. Sert bir bilim kurgu eseri olmasına rağmen yazarın keyifli üslubu, kitabı daha da okunaklı kılıyor. Evrenin en karanlık noktalarının henüz keşfedilmemiş olması da merak duygumuzu daha da ateşliyor!

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Avada Kedavra!: Harry Potter

6. Avada Kedavra!: Harry Potter

Yazar: J. K. Rowling

8 kitaptan oluşan bu seri, İngiliz yazar J. K. Rowling tarafından biz değerli okuyucuların ağzımızın suyu aka aka okuması için kaleme alındı sanki! Kitaplar, Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu'nda eğitim gören Harry Potter ve arkadaşlarının başından geçen olayları anlatıyor. Kitaplar eleştirmenler tarafından tam not almakla beraber satış rekorları kırdı. Bizce halen bir Potterhead değilseniz, bi Harry Potter kitabı okumamışsınız demektir.

7. Sissoylu

7. Sissoylu

Yazar: Brandon Sanderson

'Bir zamanlar, dünyayı kurtarmak için bir kahraman ortaya çıkmıştı. Gizemli bir kalıtıma sahip, diyarların üstüne çöken karanlığa karşı cesurca meydan okuyan bir genç adam yenik düştü.

O zamandan bu yana bin yıl geçti ve dünya, Lord Hükümdar olarak bilinen ölümsüz imparator tarafından yönetilen, kül ve sisten oluşan bir çölden başka bir şey değil.' 

Mistborn, Amerikalı yazar Brandon Sanderson tarafından yazılan ve Tor Books tarafından yayınlanan bir dizi epik fantastik romandır. 2006 ve 2008 yılları arasında yayınlanan ilk üçleme, The Final Empire, The Well of Ascension ve The Hero of Ages'den oluşuyor. İkinci seri 2011 ve 2022 yılları arasında yayınlandı ve The Alloy of Law, Shadows of Self, The Bands of Mourning ve The Lost Metal'den oluşuyor . Onları, 2025'ten 2027'ye kadar her yıl piyasaya sürülmesi muhtemel olan üçüncü bir seri takip edecek... Dördüncü bir üçleme de planlanıyor. Brandon ayrıca 2016'da Mistborn: Secret History adlı bir roman yayınladı.

8. Büyü salt güçten ibaret: Kara Büyücü

8. Büyü salt güçten ibaret: Kara Büyücü

Yazar: Trudi Canavan

Bu seri, Imardin'de doğup büyüyen ve büyü güçleri olan Sonea'nın başına gelecekleri anlatıyor. Sonea, bu güçlerini öğrenmeye çalışırken yaşadığı şehirde barbar bir Büyücü Loncası'na baş kaldırmak durumunda kalır. Fakat Sonea, büyü gücünün nasıl kudretli olduğundan habersizdir. Bizi bu fantastik dünya ile tanıştıran Canavan için kamyonlar dolusu dua etsek az!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
7
3
2
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın