Görüş Bildir
Haberler
Yeşil Yol Yaylaları Ortadan Bölmeye Başladı

Yeşil Yol Yaylaları Ortadan Bölmeye Başladı

Onedio Medya
06.08.2015 - 15:45 Son Güncelleme: 06.08.2015 - 18:05

Karadeniz Bölgesi’nde 8 ilin yaylalarını birbirine bağlayacak olan 2 bin 600 kilometrelik Yeşil Yol projesinde, bölge halkı ve yaşam savunucularının tepkileri nedeniyle bağlantısı yapılamayan Rize'nin Çamlıhemşin İlçesi Yukarı Kavron ve Samistal Yayla yolu güzergahında, yol genişletme çalışmaları sürüyor. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Rize'de 7 ayrı noktada sürdürülen çalışmalarda tepkilere neden olan Rize'nin Çamlıhemşin İlçesi'nin 2 bin 300 rakımlı Yukarı Kavron ve Samistal yaylaları arasındaki bağlantı güzergahı, DHA tarafından havadan görüntülendi.

Mimarlar Odası’ndan Yeşil Yol soruları

Rize Mimarlar Odası, hazırladığı Yeşil Yol raporu ile projedeki eksikliklere dikkat çekti. Raporda özetle şu ifadelere yer verildi: “2 bin 600 kilometre uzunluğundaki yoldan çıkacak tonlarca metreküplük toprak hafriyatı yaylaların flora ve faunasını bozmayacak mı? Bu yol ortalama 2000–2500 metre irtifadan geçeceğine göre orman sınırından geçilecek demektir ki bu da binlerce ağacın ortadan kaldırılmasını gerektirmeyecek mi? Anadolu'muza özgü yayla kültürü üzerine olası etkileri değerlendirilmeden yürürlüğe konulan bu proje yaylacılığı sonlandırmayacak mı? 2 bin 600 kilometrelik yol üzerinde kurulacağı açıklanan tesis ve oteller, bölgenin halka kapanmasına ve ekonomik yönden güçlü firmaların bölgede hakimiyet kurmasına neden olmayacak mı?”

DHA’nın objektifinden ‘Yeşil Yol’ çalışmalarına dair kareler...

DHA’nın objektifinden ‘Yeşil Yol’ çalışmalarına dair kareler...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Muhammet KAÇAR- Ali AKSOYER/ÇAMLIHEMŞİ- DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0