Yeni Bir Araştırmaya Göre Türkiye’nin AB'ye Üye Olmasını İsteyenlerin Oranındaki Değişim Gözlerden Kaçmadı
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yeni Bir Araştırmaya Göre Türkiye’nin AB'ye Üye Olmasını İsteyenlerin Oranındaki Değişim Gözlerden Kaçmadı
Avrupa Birliği ile Türkiye ilişkileri 60 yıldan fazla bir süredir ülke gündemimizi meşgul ediyor. Türkiye yıllardır AB'ye tam üyelik yolunda adımlar atmış bir ülke ancak ekonomik, siyasi, dış politik ve kültürel nedenlerle henüz Birliğe üyeliğimiz gerçekleşmedi. Tabii durum böyleyken halk arasında da AB'ye bakış açılarında yıllar geçtikçe değişimler oldu. İKV'nın son yaptığı araştırma Türk halkının AB'ye bakışı konusunda önemli sonuçlar veriyor. Detaylar içerikte!
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üyelik süreci 1959 yılından beri devam eden bir süreçtir. Hazırlık süreci ve Katma Protokol derken Avrupa Birliği ile çok uzun zamandır tam üyelik için müzakere ediyoruz ya da edemiyoruz.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
İnişli çıkışlı AB-Türkiye ilişkisinden sonra 1999'daki Helsinki Zirvesi'nde Türkiye'nin adaylığı resmen onaylanmıştı. Ve hepimiz düşünüyorduk ki AB üyeliği Türkiye için artık çok yakındı.
Hatta Türkiye 3 Ekim 2005'te tam üyelik müzakerelerine başlamış ancak o tarihten bu yana birçok siyasi ve ekonomik sebep yüzünden tam üyelik hayalimiz deyim yerindeyse rafa kalkmıştı. Son yıllarda da mültecilerin Avrupa ülkelerine kaçmaması için AB ile yaptığımız anlaşmalar sonucunda üyelik konusu arka planda kalmıştı.
Halk arasında da bu süre zarfında AB'ye tam üye olma isteği ve inancı da giderek azalmıştı. Geçtiğimiz günlerde İstanbul İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV), kamuoyunda AB algısına yönelik bir araştırma gerçekleştirdi.
“Avrupa Birliği Desteği ve Avrupa Algısı Araştırması” kamuoyunun AB algısına yönelik çok çarpıcı sonuçlar ortaya koydu.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
İlk sıralarda yer alması beklenen bilgi kaynağı son sıralarda!
Türkiye'nin AB'ye üye olmasını destekleyenlerde yükseliş var.
Türkiye'nin AB üyeliğini destekleyenlerin nedenleri birbirinden ayrışıyor. Destekleyenlerin verdiği cevaplar şu şekilde:
Türkiye'nin AB üyeliğini desteklemeyenlerin düşünceleri de aşağıdaki gibi:
Siz Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üyeliği konusunda ne düşünüyorsunuz? Buyrun yorumlara...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
2016 yılında Balıkesir Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldum. Daha sonra Marmara Üniversitesi'nde Avrupa Siyaseti ve Uluslararası İlişkiler alanında tezli yüksek lisansa başladım. Bu süre zarfında siyasi alanda akademik makaleler ürettim. Ajanslarda içerik editörlüğü ve sosyal medya yazarlığı yaptım. 2022 yılından bu yana Onedio'da sinema ve dizi kategorisinde içerikler yazıyorum. Bu alandaki gündemi anbean yakından takip edip sizlere en eğlenceli şekilde sunuyorum.
Tüm içerikleri
Yorum Yazın
Sen "Hamas terör örgütü değildir" diye açıklama yaparsan Avrupa seni içine almaz ama onu napçaz. Yani Geçiniz... AKP siyaseti ülkeden silinecek tere ölme eşe... Devamını Gör
Hamas terör örgütü değil ki Terör örgütü desin.
Türkiye'de değişen hiçbir şey yok. Dönem dönem artar ve azalır bu yönelimler. Akp, AB üyelik sürecini kullanarak iktidar olup iktidarda kalmıştı zaten. Sonra... Devamını Gör
Bir poşet makarnaya, bir torba kömüre fit olup içinde bulunulan durumdan muhalefeti suçlayan sürülere güvenilemez. Düşen oranı şimdi yükseltenler onlar. Aynı... Devamını Gör