Görüş Bildir
Haberler
Yaza Fit Ve Sağlıklı Girmek İçin Kesinlikle Yapmanız Gereken 6 Şey

Yaza Fit Ve Sağlıklı Girmek İçin Kesinlikle Yapmanız Gereken 6 Şey

aaaaaaaa
18.04.2014 - 00:39 Son Güncelleme: 18.04.2014 - 00:58

Karbonhidratları dikkatli tüketin

Karbonhidratları dikkatli tüketin

Karbonhidratlar, iki ucu keskin kılıçtır. Vücutta yağ depolamaktan sorumlu tek hormon olan insülinin tetikçisidir. Öte yandan uzun vadede yağ yakmak ve fit yaşamak için kaslı olmak şarttır. Bunun için de insülinin besinleri hücrelere taşıyıcı özelliğine ihtiyacımız vardır. En doğru karbonhidrat tüketim zamanı, sabah yapacağınız egzersizin öncesi ve/veya sonrasıdır

İçeriğin Devamı Aşağıda

Az yiyin ve Pratik olun

Az yiyin ve Pratik olun

Açlık hissi duyulur duyulmaz hemen yemek yemek yerine 10 -15 dakika beklenmelidir. Belki de bu süre içerisinde ortaya çıkan açlık duygusu bastırılabilir. Büyük öğün olarak adlandırılan sabah, öğle, akşam yemek yerine sık sık fakat az az yemek. Çünkü doyma duygusunun asıl merkezi mide değil beyindir az yenildiği için beyin tatmin edilemeyebilir ama sık sık yiyerek beyinde kandırılabilir.

Öğünlerinizi yanınızda taşıyın

Öğünlerinizi yanınızda taşıyın

Fit olmak ve sağlıklı yaşamak, belli değişimleri beraberinde getirecektir. Önceden hazırladığınız öğünleri, porsiyonlara ayırıp beslenme çantanızda taşıyın. Bu sayede karnınız acıktığında şeytana uymazsınız. İçeriğini bilmediğiniz yemekleri tüketmek yerine kendi öğünlerinizi yanınızda taşımanız, hedefinize daha kolay ulaşmanızı sağlayacaktır

Doğru alışveriş stratejileri

Doğru alışveriş stratejileri

Alışveriş sepetinizin içi, yalnızca o hafta tüketeceğiniz gıdalarla dolu olmalıdır. Ayrıca sepetinizde muhakkak yumurta, yağsız lor peyniri, beyaz et, kırmızı et veya yağlı bir somon balığı, kuruyemiş, avokado, mevsim sebzeleri ve salatası, limon, soğan, sarımsak, su ve yemeklerinize lezzet verecek acı soslar, balsamik sirke, hardal, rafine edilmemiş tuz ve diğer baharatlar bulunmalıdır.

Ödül günleri yapın

Ödül günleri yapın

Haftada bir kalori tüketimini arttırmak ve canınızın çektiğini yemek, uzun vadede fit kalmanıza yardım edecektir. Doğru duydunuz; ben de insanım ve benim de zaman zaman canımın pizza, hamburger, dürüm, baklava, börek çektiği oluyor. Ve bunları da haftada bir gün olmak kaydıyla az az tüketiyorum. 

Aslında bu sayede vücudu şaşırtıp, kas yapıcı ve yağ yakım hormonlarını yükseltiyor, metabolizma hızımı iyice arttırmış oluyorum.

Bol su tüketin

Bol su tüketin

Kasların kasılıp gevşemesinden sorumlu hücre içi ve dışı elektrolit ve su dengesi için su tüketmek çok önemlidir. Egzersiz süresince kaybettiğimiz suyu kas hücrelerine su içerek geri göndermezsek, kaslarımız güçsüz düşer. Ayrıca yemek öncesi içeceğiniz su tok tutar. Yemek esnasında içeceğiniz su, yemeklerin çabuk parçalanmasına yardımcı olur. 

Sabah uyanınca içeceğiniz soğuk su ise vücudun o suyu kendi ısısına getirmek amacıyla çalışmasını sağlar.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
3
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın