Görüş Bildir
Haberler
Valinin Azarlayarak Sınıftan Kovduğu Öğretmen Hayatını Kaybetti

Valinin Azarlayarak Sınıftan Kovduğu Öğretmen Hayatını Kaybetti

Onedio Medya
04.04.2015 - 00:09
İçeriğin Devamı Aşağıda

Yalova Valisi Selim Cebiroğlu'nun, inceleme yaptığı Termal Fen Lisesi'nde kıyafetlerini beğenmediği için azarladığı öne sürülen öğretmen Halil Serkan Öz, kendisi için düzenlenen 'Öğretmene saygı yürüyüşü’nde hayatını kaybetti.

Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, geçen hafta cuma günü Termal Fen Lisesi'nde gerçekleştirdiği ziyarette iddiaya göre kılık kıyafetinden dolayı Eğitim-Sen üyesi olan matematik öğretmeni Halil Serkan Öz'ü sınıfta öğrencilerin önünde, 'Bu saç sakal ne? Sen ne biçim öğretmensin? İnsanlar dışarıda görseler seni dilenci zannedip para verirler.' şeklinde azarlayarak sınıftan kovdu. Vali, okul idarecilerini de tersleyerek, öğretmenle ilgili soruşturma açılmasını istedi. 

Olayın ardından Halil öğretmen için dün akşam öğretmenler ve sendikalarca ’Saygı Yürüyüşü’ adı altında yürüyüş düzenlendi. Eylem sırasında rahatsızlanan Halil Serkan Öz, hemen hastaneye kaldırıldı. Ancak kalp krizi geçirdiği anlaşılan Öz, ambulansla Bursa’ya sevk edildi. Yolculuk sırasında ambulansta iki kez duran kalbi çalıştırıldığı belirtilen Öz, hastaneye yetiştirilemeyerek yaşamını yitirdi.

Tübitak tarafından ödül alan talihsiz öğretmenden geriye, miting alanında rahatsızlanınca çekilen görüntüler kaldı.

"Anarşist oğlum öldü, rahat etsin"

Halil Öğretmenin babası Kemal Öz, Vali Cebiroğlu'na tepki göstererek şunları kaydetti: 'Ne diyeyim? Oğluma doyamadan gitti. Siz söyleyin O, Yalova Valisi'ne oğlum öldü. Rahat etsin artık. Anarşist oğlum öldü, rahat etsin. Öğretmenden anarşist olur mu? Rahat etsin. Bu dünya ona da kalmaz. Aynen öyle söyleyin siz O'na. Benim içim yanıyor, fazla konuşmayacağım, aslan gibi oğlum gitti. Bir haftadır üzüntüden kahroldu. Bir haftadır ne yaptığını bilmiyordu çocuk. En son kalpten gitti. Bu vali, artık rahat etsin, huzur içerisinde olsun. Benim oğlumla uğraşacağına gitsin başka şeylerle uğraşsın. Allah büyüktür kimsenin yanında kalmaz. Çevresince çok sevilen bir insandı, kimseyi kırmazdı. Matematik öğretmeniydi. Bunu reva görenler utansınlar ne diyeyim? O'ndan Allah şikayetçi olsun, onun cezasını Allah verir. Ben onu Allah'a bırakıyorum. Dostlar bir şey düşünürlerse bilmiyorum. Bizi perişan etti, Allah da onu perişan etsin.'

"Derin üzüntü duydum"

Olaydan derin üzüntü duyduğunu ifade eden Vali Selim Cebiroğlu, “Yalova olarak, eğitim camiamızın üyesi, değerli personelimiz, Fen Lisesi öğretmeni Halil Serkan Öz’ün vefatının derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına sabır, bütün eğitim çalışanlarına başsağlığı dilerim” dedi.

DHA ve Cihan

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
20
9
6
4
1
1
0