Görüş Bildir
Haberler
Tarih Öncesi Dönemlerde Hayvanların Devasa Boyutlarda Olduğunu Gösteren 10 Görsel

etiket Tarih Öncesi Dönemlerde Hayvanların Devasa Boyutlarda Olduğunu Gösteren 10 Görsel

idioteque
30.01.2015 - 00:51 Son Güncelleme: 30.01.2015 - 04:14

Günümüzden yaklaşık 200 bin ila 28 bin yıl önce yaşamış insan türü olan 'Neandertal İnsan'ın da boyunun daha uzun, fiziksel olarak daha güçlü bir canlı olduğu bilim insanlarınca ortaya atılmıştır. Şimdilerde, insanla birlikte doğadaki diğer hayvanların da, tarih öncesi dönemlerde çok daha büyük bir fiziksel yapıya sahip oldukları söyleniyor. Bahsedeceğimiz canlı örneklerinden çoğunun ismi henüz dilimize geçmediği için orijinal dilinde bıraktık. Galerimizde bu hayvanların, sözü edilen fiziksel özelliklerine göz atacağız.

Kaynak: http://thechive.com/2015/01/18/animal...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Deinosuchus

1. Deinosuchus

Deinosuchus, timsahlarla ilişkilendiriliyor ve 80 ila 73 milyon yıl önce yaşadığı düşünülüyor. Boyu 10 metreye kadar uzamakla birlikte, büyük dinozorlarla beslendiği biliniyor. Dişleri çok kuvvetli olan bu canlının, yaklaşık 1.8 tona kadar ağırlığı olan canlılara bile kafa tutabiliyor. Bu da demek oluyor ki, büyük bir dinozor çeşidi olan Tiranozor'dan bile güçlü.

2. Paraceratherium

2. Paraceratherium

Paraceratherium boynuzsuz gergedan olarak bilinir ve gelmiş geçmiş en iri kara memelisidir. 23 milyon yıl önce soyu tükenmiştir.  Yaklaşık 20 tonluk ağırlığıyla ve 5 metrelik boyuyla, günümüzün bilinen en büyük kara memelileri olan Afrika fillerini cüce bırakmaktadır.

3. Archelon

3. Archelon

Yaklaşık 80 milyon yıl önce yaşadığı varsayılan Archelon, devasa bir deniz kaplumbağasıydı. Uzunluğu 4 metreye, genişliğiyse 5 metreye kadar çıkabiliyordu. Bu büyük kaplumbağaların ağırlıkları 2 tona kadar çıkıyor ve 100 yılın üstünde bir yaşam süreleri vardı.

4. Titanoboa

4. Titanoboa

Titanoboa'lar, 60 milyon yıl önce dinozorların soyu tükendikten sonra dikkat çekmeye başladılar. 12 metre uzunlukları ve 1 tonun üzerinde ağırlıklarıyla, tarih öncesi zamanın en büyük yılanı olma özelliğini taşıyorlardı. Timsahlar ve kaplumbağalarla beslenirdi.

5. Gigantopithecus

5. Gigantopithecus

100 bin yıl önce yaşadığı varsayılan Gigantopithecus, gelmiş geçmiş en büyük maymun türüdür. 3 metre boyları ve yaklaşık yarım ton ağırlıkları vardı.   Familyasındaki en yakın akrabası orangutanlardır ve yanlarında çok büyük kalırlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Megalania

6. Megalania

Megalania'lar komodo ejderlerinin atalarıdır. 30 bin yıl önce soyları tükenmiştir. Yani bu da demek oluyor ki, belki de ilk yerleşen aborjinlerle karşılaşmışlardır. Megalaniaların, 7 metre uzunlukları ve yaklaşık 450 kilogram ağırlıkları vardı. Bu da onları bilinen en büyük kertenkele yapıyor.

7. Megalodon

7. Megalodon

Megaladon, büyük beyaz köpekbalıklarının atasıdır ve bilinen en büyük, en güçlü canlılardan birisidir. 18 metrelik bu köpek balığının, 2.6 milyon yıl önce soyu tükendiği için şanslı sayılırız herhalde.

8. Phorusrhacidae (Terror Birds)

8. Phorusrhacidae (Terror Birds)

Uçamayan bu büyük etçil kuşlar, Güney Amerika'da 2.5 milyon yıl öncesine kadar uç yırtıcı görevini üstleniyorlardı. Boyları 3 metreye kadar uzayan bu kuşlar, kurbanlarının etlerini devasa gagalarıyla söküp alıyorlardı.

9. Tüylü Gergedan

9. Tüylü Gergedan

Tüylü gergedanlar, son buzul çağının sonlarına kadar Avrupa'da ve Asya'da oldukça yaygın canlılardı. Hatta M.Ö 8.000 yıllarına kadar Sibirya'da soylarını devam ettirdikleri tahmin ediliyor. Vücut büyüklükleri, günümüz Beyaz Gergedanlarıyla eş ölçülerde olsa da, tüylü gergedanlar daha besililerdi ve ağırlıkları 3 tonu buluyordu. Ayrıca ön boynuzları 70 santimetreye kadar uzayabiliyordu.

10. Megatherium

10. Megatherium

Bu canlılar, bir fille eş değer yaklaşık 4 ton ağırlığa ve 6 metre boya sahip bir tembelhayvan türüdür. Tüylü gergadanlar gibi, M.Ö 8.000'li yıllara kadar varlıklarını sürdürdükleri düşünülüyor. Günümüz tembelhayvanlarının aksine, ağaçlarda değil, o ağırlıklarıyla haliyle yerde yaşamlarını sürdürüyorlardı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
254
171
102
53
37
33
33