Görüş Bildir
Haberler
Ailesi Sultanahmet Saldırısının Failini Teşhis Etti

Ailesi Sultanahmet Saldırısının Failini Teşhis Etti

FreiGeist
15.01.2015 - 12:09 Son Güncelleme: 15.01.2015 - 13:56
İçeriğin Devamı Aşağıda

Sultanahmet'te bir polisin ölümüyle sonuçlanan canlı bomba saldırısının faili Diana Ramazanova'nın ailesi, fotoğraflardan kızlarını teşhis etti.

İstanbul Sultanahmet'te 6 Ocak'ta bir polisin ölümüyle sonuçlanan saldırıyı gerçekleştiren canlı bomba Diana Ramazova'nın ailesi, kızlarını resimlerden teşhis etti. Kesin sonuç için saldırganın annesi Rayzanat Ramazova'dan DNA testi için örnek alındı.

Rus haber sitesi LifeNews, emniyet kaynaklarının açıklamasında DNA testinin İnterpol aracılığıyla yapılacağını açıkladı. Haberde 18 yaşındaki Diana Ramazova'nın Dağıstan'ın Derbent kentinde doğduğu ve oradan ailesiyle birlikte Moskova'ya taşındıkları belirtildi.

Edinilen ilk bilgilere göre, Moskova'da bir mağazada çalışmaya başlayan Ramazova, internet aracılığıyla Türkiye'de yaşayan İdris adında biriyle tanıştı ve evlendi.

Rus güvenlik güçlerinden edinilen bilgilere göre, Diana Ramazova Türkiye’de aktif bir şekilde 'işlenip' Rusya'da terör saldırısı yapmaya ikna edilmeye çalışıldı. Fakat henüz bilinmeyen bir nedenle bu saldırı İstanbul'da düzenlendi.

Şüpheliler serbest

Olayla ilgili gözaltına alınan 6 kişiden 3'ü, tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilmişti. Mahkeme, sorgularının ardından ikisi Dağıstanlı 3 kişinin serbest bırakılmasına karar verdi.

Bu kişiler hakkında yurtdışına çıkış yasağından oluşan adli kontrol tedbiri uygulanmasına hükmedildi. Savcılık, şüphelilerin 'örgüt üyeliği' ve 'göçmen kaçakçılığı' suçlarından tutuklanmalarını istemişti. Gözaltındaki diğer 3 kişi de serbest bırakılmıştı.

'Yalnız değildi' iddiası

'Yalnız değildi' iddiası

Ramazova, 2014 Haziran’inda Türkiye'ye giriş yapmıştı. Canlı bombanın saldırıdan dört gün önce bir başka kadınla Gaziantep'ten İstanbul'a geldiği ileri sürülüyor.

Ramazova ve beraberindeki kadının Gaziantep Otogarı'na gitmek için bindikleri taksinin şoförü H.K da, adliyeye sevk edilenler arasındaydı. Taksi şoförünün ifadesine göre, Ramazova otogara gitmek istediğini Türkçe olarak söyledi.

6 Ocak’ta İstanbul Sultanahmet’te meydana gelen bombalı saldırıda, polis memuru Kenan Kumaş şehit olmuştu. Saldırıda bir polis daha yaralanırken, bombayı patlatan saldırgan da ölmüştü.

Siyamend KAÇMAZ - MOSKOVA / DHA ve Al Jazeera

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/ail...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0