Görüş Bildir
Haberler
Sözünü Dinlediğinizde Hayatınızı Kurtarabilecek 8 İnsan

Sözünü Dinlediğinizde Hayatınızı Kurtarabilecek 8 İnsan

1. Eski kafalı olduğunu düşündüğünüz için sizi anlamayacağını sandığınız anneniz;

Oysa ki her zaman sizin iyiliğinizi düşünen tek kişi; annenizdir. 'Offf anne yaaa!' diyerekten gözlerinizi devirmeden önce bir daha düşünün isterseniz. Sonuçta Bihter Ziyagil'de Firdevs Hanım'ı dinlememişti. N'oldu?

2. Aşk gözlerinizi kör ettiği için sizi koruma çabalarını karşılıksız bıraktığınız en yakın arkadaşınız;

İşinize gelince kanka, gelmeyince 'hee hee'. Bi' dur bak dinle, belki o kız gerçekten seni sevmiyordur, belki o çocuk gerçekten seni aldatıyordur da sen göremiyorsundur.

3. Havuz problemleriyle hayat arasında bir bağ kuramadığınız için dinlememekte hiçbir mahzur görmediğiniz ilkokul öğretmeniniz;

'İyi de bunlar gerçek hayatta ne işimize yarayacak ki' diye hemen yüz çevirdiğiniz ilk okul öğretmeninizi de unutmayın, havuz doldurup boşaltmasak da bizi gerçek hayata hazırlayan çok değerli insanlar onlar.

4. Çocuğu sizden her daim 10 adım önce olduğu için sırf gıcıklıktan dinlemediğiniz geveze komşu teyze;

Falancanın varlığıyla ezilen ruhunuz, teyzenin çenesiyle daha da dibe batıyor biliyoruz. Çaya geldi mi, odalarda ışıksız kalmayı tercih ediyorsunuz, ona da tamam. Ama bilin ki tecrübe konuşuyor. Belki bir gün, hiç beklenmedik bir anda o çene hayatınızı kurtarabilir.

5. Sessiz sakin bir otobüs yolculuğu geçirecekken yanınıza oturup yol boyu konuşma hakkı elde ettiğini sanan yolcu;

Otobüs yolculuklarında kimin yanına oturacağına maalesef seçemiyorsunuz, başka koltuk da kalmadıysa hiç tanımadığınız biriyle saatlerce yan yana olacaksınız demektir. Kendi halinde biri olması ve size bulaşmaması için dua edersiniz büyük ihtimalle, ama düşünsenize sizi hiç tanımayan biri olaylara tamamen objektif bakıp, belki de size hayatınızı kurtaracak bir bakış açısı sunabilir.

6. "Ama bak lafta kalmasın mutlaka görüşelim" deyip 40 yılda bir görüştüğünüz için düşüncelerini fazla önemsemediğiniz arkadaşınız;

Her seferinde sürekli görüşmeye yeminler ederek ayrıldığınız, arayı açmayalım diye birbirinize sözler verdiğiniz o arkadaşınız var ya... Biliyoruz, biliyoruz hayat şartları falan filan. Ama senede bir gün bile görüşseniz, onun kıymetini bilin ve belli periyotlarla hayatınızın muhasebesini yaparak rapor verdiğiniz bu kişinin tavsiyelerine kulak kabartın.

7. İstifasıyla beraber parti vermeye yeminler ettiğiniz için çoğu zaman sebepsiz yere kaale almadığınız iş arkadaşınız;

Ofise yeni gelen o kıza gıcık olmuş olabilirsiniz, yan masanızda oturan çocuk sürekli sizin ayağınızı kaydırmaya çalışıyor gibi de hissedebilirsiniz, ama unutmamanız gereken bir şey var ki hepiniz aynı gemidesiniz ve bir takımsınız. Bu yüzden çalışma arkadaşlarınıza ara sıra kulak kabartsanız iyi olur.

8. Her daim güvenilirliğin adresi olarak görüldüğü için kıskançlıktan olsa gerek fazla takmadığınız kuzeniniz;

Nedense en tehlikeli yerler bile “Kuzenlerle gidiyoruz.” deyince ailelerimize daha cazip görünür. Ne tam akraba ne tam arkadaş, nasıl desek garip bir müessesedir kuzenlik. Kesin olan bir şey varsa o da kuzenlerin hayatımızda büyük ve önemli bir yer kapladığıdır.

Yaşama sebebiniz; kalbiniz

Kalbinizin sesini en son ne zaman dinlediniz? 

Belki de hiçbir zaman...

Ama o hep sizi düşünüyor ve sizin için hiç durmadan çalışıyor.

Sizin iyiliğiniz için bu kadar emek veren biricik kalbiniz, onu dinlemenizi hak etmiyor mu sizce?

Bizi sevenlerin değerini kaybettiğimizde ancak anlarız derler ya hani… Kalbinizle hikayeniz de öyle olmasın!

Haydi şimdi kalbinizin sesine kulak vererek bu filmi seyredin ve değer verdiğiniz tüm sevdiklerinizle paylaşın!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
32
8
6
3
3
3
3