Görüş Bildir
Haberler
Sonbaharı Sevenlere: Bu Mevsimde Geçen Turuncu ve Kahverengi Tonlarıyla İçinizi Isıtacak 13 Film

Sonbaharı Sevenlere: Bu Mevsimde Geçen Turuncu ve Kahverengi Tonlarıyla İçinizi Isıtacak 13 Film

Lisa Campton
19.09.2022 - 16:42

Sonbaharın büyülü tonları bu filmlerde hayat buluyor. Güz yapraklarının o güzel tonlarını bu filmlerden fazlasıyla görebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Far From Heaven (2002)

1. Far From Heaven (2002)

IMDb: 7.4

1950'li yıllarda Amerika'da yaşayan ve dışarıdan bakan herkesin imrendiği Whitaker ailesi; sosyal statülerine uymak için büyük bir mücadele verir. Evin hanımı olan Cathy, bir gün eve erken bir saate gelir. Kocasını başka bir adamla yakalayan Cathy, bu konu üzerinde bir daha konuşmaz ve hiçbir şey olmamış gibi davranmaya devam eder. Ancak Cathy, bu olayı unutamaz ve kocasından uzaklaşmaya başlar. Yalnız ve mutsuz hisseden Cathy, bahçıvan Raymond ile arkadaşça bir sohbete başlar. Ancak evli ve beyaz bir kadının, bekar ve siyah bir erkekle görüşmesi dışarıdan hoş karşılanmaz. Bu filmde hem dönemin cinsel tercihlere olan bakış açısı hem de ırkçılığa karşı olan yaklaşımlar, çarpıcı bir şekilde işleniyor.

2. An Autumn Afternoon (1962)

2. An Autumn Afternoon (1962)

IMDb: 8.1

Dul shuhei (sık sık ozu önde gelen adam Chishu Ryu), yetişkin kızıyla yıllardır rahatça yaşıyor olsa da, bir dizi etkinlik evliliğini kabul etmesini ve teşvik etmesini ve evlerinden ayrılmasını teşvik ediyor.

3. Autumn in New York (2000)

3. Autumn in New York (2000)

IMDb: 5.6

New York'un en bilindik simalarından birisi olan Will Keane, kadınların karşı koyamadığı yakışıklı bir adamdır. Birçok kadını ayartmıştır. Dolayısıyla da ismi her gece başka biriyle anılmıştır. Bir gün yaşı geçkin bir erkekle ilişki hevesinde olan Charlotte Fielding ile tanışır. Keane, Charlotte'ta o güne kadar hiçbir kadında göremediği bir kıvılcımı görmüştür. Birbirlerinden çok farklı beklentileri olan bu iki insan, bir araya gelmenin mutluluğunu ne kadar tadabileceklerdir?

4. Dead Poets Society - Ölü Ozanlar Derneği (1989)

4. Dead Poets Society  - Ölü Ozanlar Derneği (1989)

IMDb: 8.1

50’lerin Welton Akademisi ciddi, disiplinli ve akademik çevrelerde saygınlığı yüksek olan ancak gerikafalılığın iktidarda olduğu bir okuldur. Okul yönetiminin muhafazakar ve ortodoks tavırları okulu öğrenciler için sıkıcı ve bunaltıcı bir yer haline getirmektedir. Fakat yeni İngilizce öğretmeni John Keating’in okula atanmasıyla çok şey değişecektir... Keating öğrencilerine ders kitaplarını yırtıp atmalarını, kalıplaşmış düşünce şekillerinden uzaklaşmalarını ve hayatlarını dolu dolu yaşamalarını öğütlemesiyle okulun statükocu tavrına son derece zıt bir profil çizmektedir. Öğrencilerini şiir ve nitelikli edebi yapıtlarla tanıştıran Keating onların pek çoğu üzerinde derin bir etki yaratır ve onların geleceğe dair hayallerinin şekillenmesini sağlar. Elbette Keating’in yaklaşımının okul yönetimi tarafından farkedilmesi ve üstüne gidilmesi uzun sürmeyecektir. Fakat okul müdürü Nolan Keating’i okuldan uzaklaştırma kararı aldığında hayatlarını değiştirdiği öğrencileri Keating’i savunmak için harekete geçerler.

5. Jeux d’enfants - Cesaretin Var Mı Aşka? (2003)

5. Jeux d’enfants - Cesaretin Var Mı Aşka? (2003)

IMDb: 7.5

Birbirlerinin en iyi arkadaşları olan Julien ve Sophie, çocukken başladıkları tuhaf oyunu, yetişkinlik dönemlerinde de sürdürürler. Korkusuzluk içeren bir tür yarışmadır bu oyun. Cüretkar hünerlerini ortaya koyarak birbirlerini yenmeye çalışırlar. Sophie’nin Polonya kökenli olduğu için ırk ayrımı yapan çocuklarca tacizi ve Julien’in hasta annesi ve sorunlu babası nedeni ile yaşadıkları, her ikisini birbirlerine daha da fazla yakınlaştırır. Bu oyun aracılığı ile sık sık birbirlerinin acılarını dindirmek için çaba sarf ederler. Ancak bir açıdan bu oyun, onların birbirleri için yaratılmış olma ihtimalleri gerçeğini savuşturuyor da olabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Fantastic Mr. Fox (2019)

6. Fantastic Mr. Fox (2019)

IMDb: 7.9

Hikayenin kahramanı Mr. Fox isimli bir tilki. Mr. Fox ailesini beslemek için her akşam üç zengin çiftçiden tavuk, ördek ve hindi çalmaktadır. Sinirli çiftçiler tilkiden artık bıkmışlardır ve onu öldürmek için ellerinden gelen herşeyi yapmaktadırlar. Sonunda yakalanan tilki, çiftçilerden daha zeki davranarak yakalandığı yerden aç kalmamak için çıkmaya çalışır.

7. October Sky (1999)

7. October Sky (1999)

IMDb: 7.8

Gerçek bir öyküden filme aktarılan 'October Sky - Ekim Düşü' tüm erkek çocukların babaları gibi madenci olmalarının beklendiği bir kasabada, ailesinin onun için hazırladığı geleceğin dışına çıkmaya çalışan, büyük hayalleri olan bir gencin hikayesini anlatıyor. 50’li yıllarda Batı Virginia’nın Coalwood kasabasında maden kontrolörü olarak çalışan John Hickam’ın (Chris Cooper) en büyük isteği, oğulları Jim ve Hower’ın da kendi gibi kontrolör olmalarıdır. Fakat Jim bir futbol bursu kazanmıştır ve Hower’ın ise çok başka hayalleri vardır.

8. 500 Days Of Summer (2009)

8. 500 Days Of Summer (2009)

IMDb: 7.7

Alışılmamış türde bir romantik komedi olan film, aşkın gerçek olduğuna inanmayan bir kadın ve ona aşık olan bir adamın hikayesini anlatıyor. Tom Hansen, hayatından tamamen çıktığına emin olduğu zaman Summer Finn ile tanıştığı ilk günü hatırlar. Tom, kıza ilk gördüğü anda aşık olur. Hayatının geri kalan kısmını bu kızla birlikte geçirmesi gerektiğini biliyordur. Ne var ki Summer ne aşka ne ilişkilere inanmamaktadır. Buna rağmen aralarında arkadaşlıktan öte farklı bir ilişki başlar. Birlikte geçirecekleri günler sıradışı, eğlenceli ve komik bir hikayeye tanıklık edecektir.

9. When Harry Met Sally (1989)

9. When Harry Met Sally  (1989)

IMDb: 7.7

Birbirlerinden habersiz yıllarca aynı okulda okuyan Harry ve Sally, bir yolculuk esnasında tanışır. Yolculukları sırasında uzun uzun sohbet eden gençler, kadın ve erkeğin arkadaş olup olamayacağı üzerinde konuşur. Konuşmanın sonucunda iki karşı cinsin arkadaş olamayacakları üzerinde hemfikir olurlar. Yolculukları bittiğinde ayrılırlar ve kendi hayatlarını yaşamaya başlarlar. Zaman içerisinde Harry eşinden, Sally ise sevgilisinden ayrılır ve kader onların yollarını yeniden kesiştirir.

10. Ahlat Ağacı (2018)

10. Ahlat Ağacı (2018)

IMDb: 8.0

Sinan oldu olası edebiyatla ilgili bir genç adamdır ve yazar olmak istemektedir. Anadolu'da doğduğu köye dönen genç adam kitabını bastıracak parayı bulmak için tüm enerjisini harcamaya başlar ancak babasının geçmişten kalan borçları başına dert olacaktır...

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Dan in Real Life (2007)

11. Dan in Real Life (2007)

IMDb: 6.8

Hayatın içinde birilerine sık sık öğüt veren bir köşe yazarı konumundayken kendi söküğünü dikmek zorunda kalan terziye dönüşmek hiç de kolay değildir. Dan Ashburn'un üç kızı vardır ve duldur. Köşe yazarı olarak sevilen biridir. Bir gün ailesinden insanların bulunduğu bir ortamda Beth ile tanışır ve ona aşık olur.

12. Flay Away Home (1996)

12. Flay Away Home (1996)

IMDb: 6.9

Annesinin trafik kazasında ölmesinden sonra Amy Alden, kırsal Ontario’da, sanatçı ve mucit olan babası Thomas ve onun eşi Susan’ın yanında yaşamaya başlar. Çiftlik etrafındaki koru gezintilerinden biri sırasında içinde kaz yumurtaları bulunan terk edilmiş bir kuş yuvası keşfeder. Amy, bu yumurtaları eve getirerek çekmecesine koyar...

13. Garden State (2004)

13. Garden State (2004)

IMDb: 7.4

Baba baskısı ile şekillenen hayatların yansımaları çok farklı şekillerde tezahür edebiliyor insan hayatında. Hele ki bunda kişinin annesinin vefatından yana bir pay biçiliyorsa çok derin etkileri olabiliyor. Andrew Largeman, televizyon kariyerinde tutunmaya çalışan bir aktördür. Psikiyatrist babası, yıllarca onun üzerinde baskı kurmuştur. Hatta tekerlekli sandalyeye mahkum olan annesinin durumuna onun sebep olduğuna Andrew’ı inandırmıştır. Bir gün annesinin ölüm haberini alan Andrew, 9 yıldan sonra evine geri döner. Oldukça değişmiş olarak bulduğu kasabasına uyum sağlamaya çalışan Andrew, bu sırada Sam ile tanışır. Sam, Andrew’ın yıllardır kendini kapadığı kutudan çıkmasını sağlayacak ve uzun süredir göz ardı ettiği gerçeklerle yüzleşmesini sağlayacaktır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gizem Yenikler

3 güzeldı begenmıstım