Görüş Bildir
Haberler
Soğuğun Yıpratıcı Etkilerinden Cildinizi Korumak İçin 10 Doğal Öneri

Soğuğun Yıpratıcı Etkilerinden Cildinizi Korumak İçin 10 Doğal Öneri

Neutrogena Türkiye
20.02.2014 - 19:06 Son Güncelleme: 24.02.2014 - 18:39

Kışın kuruyan, kızaran, pul pul dökülen cilt sorunlarına en iyi çözümleri kimler bilir biliyor musunuz: Kuzeyliler! Çünkü orada yaşayan herkes ve her şey kendini aşırı soğukların yıpratıcı etkilerinden korumak zorunda. 

Sizin için cildinizi ağır kış şartlarından koruyacak 10 doğal yöntemi seçtik. Tabii ki önce Norveçli Balıkçılara danışarak!

1. İtiraz Etmeyin, Bol Bol Su İçin.

Biliyoruz yılın her mevsiminde su içmek çok önemli. Ama kışın cildinizin ekstra neme ihtiyacı var ve bu sefer meyveli bitki çaylarını da içebilirsiniz! Tabii şeker koymadan.

Suya Keyif Katan Öneri: Su bardağınıza bir dilim yeşil elma veya yeşil limon ekleyin. Nane ve fesleğen de harika sonuçlar veriyor.

2. Dudaklarınıza İşkence Etmeyin.

Dudaklar kruvasana benzer. Özellikle kış aylarında dış bölgeleri tıpkı hamurun kızaran kısmı gibi kuruyup çatlar. Uygun bir dudak nemlendiricisini çantanızdan eksik etmeyin. Ve arada mutlaka peeling uygulayın. Ah tabii bir de ne kadar kurusalar da dudaklarınızı yemeyin!

Doğal Peeling Önerisi: Bir tatlı kaşığı bal ile bir çay kaşığı kahveyi karıştırın (Türk Kahvesi) dudaklarınızı bu karışımla nazikçe ovalayın. Ilık suyla durulayın. Ardından dudak nemlendiricisi uygulayın.

3. Süper Sıcak Banyo Keyfinden Vazgeçin.

Biliyoruz çok üşüdükten sonra sıcak köpük küpük bir banyo keyfi gibisi yok. Ama banyoda kaldığınız her dakika vücudunuzun ürettiği doğal yağları yok ediyor. Bu da cildinizin kurumasına yol açıyor. Ilık su ve 10 dakika ideal.

Doğal Bakım Önerisi:  Duştan çıkar çıkmaz vücut yağı kullanmayı alışkanlık haline getirin. Bakım yağınıza bir kaç damla lavanta, kayısı ya da portakal yağı damlatırsanız kokusu da harika olacak!

4. Kat Kat Giyinin. Evet Tıpkı Lahana Gibi.

4. Kat Kat Giyinin. Evet Tıpkı Lahana Gibi.

Zaten çok moda. Ayrıca kat kat doğal malzemelerden oluşan kıyafetler cildinizin nefes almasını sağlayacak. Biliyorsunuz nefes alan bir cilt herşey demektir. 

Doğal Stil Önerisi: Kışın yarattığı kuru hava kıyafetlerinizi elektriklendiriyor mu? Giyinmeden önce tüm vücudunuzu kremleyin. Gerekirse naylon çoraplarınıza biraz saç spreyi sıkın.

5. Yüz Kızarıklıkları İçin Doğal Maskeleri Deneyin.

5. Yüz Kızarıklıkları İçin Doğal Maskeleri Deneyin.

Her evde bulunan malzemelerle harikalar yaratabilirsiniz. İnternette biraz araştırma yapıp hangisi size uygun öğrenin. 

Doğal Bakım Önerisi: Yulaf ezmesi maskesi soğuktan kıpkırmızı olan ciltler için ideal. Biraz yulaf ezmesini, yumurta sarısı ve bal ile karıştırın. Karışımı 20 dakika yüzünüzde bekletin, ılık suyla durulayın. Ardından hemen nemlendirici uygulayın.

6. Elleriniz Sizin Kıymetlinissss!

Salgın hastalıklardan korunmak için sık sık ellerinizi yıkıyorsunuz. Ama bu onların hızla nemlerini kaybetmelerine yol açıyor. Siz siz olun lavabonun yanına bir de el kremi yerleştirin. Hem kendiniz, hem tüm aileniz için.

Doğal Bakım Önerisi:  Yoğun el bakımı için gece yatmadan el kreminizi bolca uygulayın ve pamuklu bir eldiven giyin. Sabaha elleriniz yumuşacık olacak!

7. Babaanne yöntemlerine şans verin.

7. Babaanne yöntemlerine şans verin.

Çizmelerin içinde yıpranan ayaklarınıza ne iyi gelecek babaanneniz biliyor: Ponza taşı!  Bu doğal taş ayaklarınızdaki tüm ölü derileri yok edecek. Gerçekten mucize gibi

Doğal Bakım Önerisi: Ponza taşını kullandıktan sonra ayak kreminizi bolca uygulayın, pamuklu çoraplarınızı giyin ve gün boyu çıkarmayın.

8. Sadece Kendinizi Değil Ortamı da Nemlendirin.

8. Sadece Kendinizi Değil Ortamı da Nemlendirin.

İsterseniz bu iş için üretilen hava nemlendiricilerinden satın alabilirsiniz. Ya da basitçe ısıtıcıya takılan aparatlardan edinin. İçine her hafta su doldurmayı unutmayın. Cildinizdeki farkı hissedeceksiniz. 

Doğal Keyif Önerisi: Hem cildim nemlensin hem evim güzel koksun diyorsanız su kabına biraz parfüm yağı, ya da çamaşır yumuşatıcısı ekleyin.

9. C vitamini sizin en iyi arkadaşınız, unutmayın.

9. C vitamini sizin en iyi arkadaşınız, unutmayın.

C vitamini sadece soğuk algınlığından mı korur sanıyorsunuz? Hayır, bu süper vitamin cildiniz için de çok faydalı. Mesela Norveç Böğürtleni. Bu harika meyve sadece kutup altı bölgelerde yetişiyor ve yüksek oranda C vitamini içerdiği için Norveçliler ona Dağların Altını diyor!

Doğal Bakım Önerisi: C vitamini bakımından zengin meyveleri, koyu yeşil yapraklı sebzeleri sofranızdan eksik etmeyin.

10. Neutrogena Norveç Böğürtleni ile kışın etkilerine karşı cildinizi 3 kat daha fazla koruyun!

10. Neutrogena Norveç Böğürtleni ile kışın etkilerine karşı cildinizi 3 kat daha fazla koruyun!

Neutrogena Norveç Böğürtlenli Besleyici Seri, kutup soğuğunda bile hayatta kalabilen Norveç Böğürtleni ile formüle ediliyor ve cildin nemini 3 kata kadar artırdığı klinik olarak kanıtlanmış. İskandinav altını olarak da bilinen Norveç Böğürtleni, eşsiz özellikleri sayesinde çevresel saldırılara karşı bir kalkan görevi görüyor. 

Norveç Formülünün nem uzmanlığını ve aşırı soğuklara dayanabilen bir İskandinav süper meyvesi olan Norveç Böğürtlenini bir araya getiren bu seri, kuru ve nemsiz kalan ciltleri yumuşatıyor ve nemlendiriyor. 

Üstelik kokusu da harika!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
8
8
5
5
4
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Айлин Наил

Reklam kokan hareketlet bunlar !

Can Tezel

Beyler adam aynştayn :(