Görüş Bildir
Haberler
Siz Hiç Müzeye Daldınız Mı?

Siz Hiç Müzeye Daldınız Mı?

Ulkede Sanat
16.12.2014 - 21:45 Son Güncelleme: 17.12.2014 - 18:04

Siz Hiç Müzeye Daldınız Mı?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bildiğiniz, gezdiğiniz, gördüğünüz müzeleri ve aklınızdaki müze anlayışını bir kenara bırakın. Öyle bir müze düşünün ki bu müzenin ev sahibi balıklar ve diğer deniz canlıları olsun. Denizin dibinde unutulmuş bir medeniyete tanıklık ediyormuş gibi hissedin kendinizi. Başka bir dünyayla tanışın. Yaşamın sular altındaki yansımasına tanık olun.

Meksika Cancun Su Altı Heykel Müzesi” 2009 yılında mercan resiflerinin tahribatını engellemek ve su altındaki yaşama dikkat çekmek amacıyla açılmış olan bir müze. Gerçek boyutlarda dört yüzü aşkın objeyi içinde barındırıyor. Karayip açıklarında dört ila sekiz metre derinliklere konumlandırılmış bu objeler, yapımında kullanılan özel malzeme sayesinde deniz canlılarına yeni bir yaşam yeri sunuyor.

Heykellerin yapay resif görevi görmelerinden dolayı heykellerde meydana gelen değişimler görsel olarak müzeyi ayrı bir yere koyuyor. Diğer müzelerin aksine çok yönlü bir bakış açısına sahip olan müzeyi asıl ilginç kılan noktalardan bir tanesi de heykellere dokunabilme ve yanlarında yüzebilme imkânınızın olması.

Dünyanın ilk su altı müzesi olma özelliğini de taşıyan müzenin kurucusu, aynı zamanda heykellerin büyük bir çoğunluğuna imzasını atan İngiliz fotoğrafçı Jason deCaires Taylor.

Doğayla insanın muhteşem uyumuna tanık olmak isteyenlere…

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın