Görüş Bildir
Haberler
Sıcak Ramazanda İçinizi Serinletecek Lezzetler: 4 Farklı Komposto Tarifi

Sıcak Ramazanda İçinizi Serinletecek Lezzetler: 4 Farklı Komposto Tarifi

Onedio Yemek
20.05.2018 - 16:20

İftarda serinletici bir lezzete ne dersiniz? Bunaltan sıcak havalara ilaç gibi gelecek lezzet komposto! Geleneksel komposto lezzetlerini biraz farklılaştırıp mükemmel içecekler yaptık!

4 Farklı Komposto Tarifi - Onedio Yemek - Tek Malzeme Çok Tarif

ÇİLEKLİ-VANİLYALI KOMPOSTO

2 SB su

1/2 SB şeker

1/2 TK limon suyu

1 TK vanilya

1 SB çilek

Suyu ve şekeri orta boy sos tenceresine dökün ve şeker eriyene kadar karıştırın. Şerbet kaynadıktan sonra içerisine limon suyunu ve temizlediğiniz çilekleri ilave edip 1-2 dakika ocakta pişirin. Ocaktan aldıktan sonra vanilyayı ilave edin. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında soğuyup servis edin.

KAYISILI-BADEMLİ KOMPOSTO

2 SB su

1/2 SB şeker

1/2 TK limon suyu

4 YK badem

1 SB kayısı

Suyu ve şekeri orta boy sos tenceresine dökün ve şeker eriyene kadar karıştırın. Şerbet kaynadıktan sonra içerisine limon suyunu, kabuğu soyulmuş bademleri ve doğradığınız kayısıları ilave edip 1-2 dakika ocakta pişirin. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında soğuyup servis edin.

ŞEFTALİLİ-TARÇINLI KOMPOSTO

2 SB su

1/2 SB şeker

1/2 TK limon suyu

2-3 tarçın kabuğu

1 SB şeftali

Suyu ve şekeri orta boy sos tenceresine dökün ve şeker eriyene kadar karıştırın. Şerbet kaynadıktan sonra içerisine limon suyunu ve doğradığınız şeftalileri ilave edip 1-2 dakika ocakta pişirin. Ocaktan aldıktan sonra tarçın kabuklarını ilave edin. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında soğuyup servis edin.

VİŞNE-NANELİ KOMPOSTO

2 SB su

1/2 SB şeker

1/2 TK limon suyu

7-8 dal nane

1 SB vişne

Suyu ve şekeri orta boy sos tenceresine dökün ve şeker eriyene kadar karıştırın. Şerbet kaynadıktan sonra içerisine limon suyunu ve çekirdeklerini çıkardığınız vişneleri ilave edip 1-2 dakika ocakta pişirin. Ocaktan aldıktan sonra nane yapraklarını ekleyin. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında soğuyup servis edin.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
18
12
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Baturhan Çora

karanfilli vişne likörü ❤