Görüş Bildir
Haberler
Roma'yı, Floransa'yı, Venedik'i Unutun! İtalya'da Az Gezilen 13 Enfes Yer

etiket Roma'yı, Floransa'yı, Venedik'i Unutun! İtalya'da Az Gezilen 13 Enfes Yer

Taner Bayram
01.07.2017 - 01:36

Hiç kuşku yok, İtalya denince akla ilk olarak Roma, Floransa, Venedik, Milano ve Pisa gibi şehirler geliyor. Fakat, İtalya öyle güzel bir ülke ki, gidilebilecek pek çok saklı hazine barındırıyor.

Biz de tarihiyle, mimarisiyle, kültürüyle, yeme-içme olanaklarıyla bu saydığımız meşhur kentlerin hemen arkasından gelen şehir ve kasabaları sizin için derledik dostlar!

Not: Sıralama herhangi bir değerlendirme taşımamakta. 

1. Napoli

1. Napoli

Napoli, İtalya'nın yukarıda saydığımız meşhur şehirlerinin çok da gerisinde değil: Yeme-içme, tarih, kültür gibi konularda oldukça zengin.

Ayrıca şunu da belirtmekte fayda var: Napoli, İtalya'yı, İtalya yapan şeylerin en hasını bulabileceğiniz bir şehir.

Pizza, futbol, din, opera ve İtalyanlara özgü birtakım özellikleri en saf haliyle Napoli'de bulacaksınız...

2. Torino

2. Torino

Torino, Kuzey İtalya'da Piyemonte bölgesinin başkenti olup Alpler ile çevrili olan Po Nehri'nin sol kıyısında konumlanır. 

Arnavut kaldırımlı sokakları, zarif tarihi kafeleri, çarşıları, sanat galerileri ve aynı zamanda başta şarapları olmak üzere bir gastronomi bölgesi olmasıyla Torino görülmesi gereken İtalyan şehirlerinden...

3. Bologna

3. Bologna

Kuzey Emilia-Romagna bölgesinde, belki başka bir ülkede olsa adından daha sık söz edilecek ve şüphesiz daha fazla ziyaret edilmeyi hak eden bir yer var: Bologna!

Umberto Eco'nun şehri kuleleri, kiliseleri, sarayları, müzeleri ile orta çağ estetiğini en ince ayrıntısına değin gözler önüne seriyor...

4. Cenova

4. Cenova

İtalya'nın en işlek limanı olan Cenova'nın ünü ve zenginliği tarihsel olarak denizcilik geleneğine dayanıyor. 

Gelenekle modernin, tarihsel yapılarla modern yapıların bir arada uyumlu biçimde var olduğu Cenova görülmesi gereken yerlerden...

5. Palermo

5. Palermo

Palermo, Sicilya bölgesinin en müreffeh şehirlerinden biri değil kuşkusuz. Ayrıca karmaşıklığı ve trafiğiyle herkese hitap edecek bir şehir de değil. 

Fakat bu durum şehrin karakterinin bir parçası, keza barok tarzdaki mimarisinin görkemi de öyle. 

Bu canlı şehir, böylesi bir atmosferle beraber, kentin eski Arap, Norman ve İspanyol hükümranlarının bıraktığı benzersiz sanatsal, mimari - hatta mutfağı ile İtalya içinde ayrı bir dünya neredeyse.

6. Bergamo

6. Bergamo

Küçük, güzel, sarmal biçimli romantik sokaklarında yürümek, meşhur İtalyan dondurmalarının tadına bakmak, Lombardiya kırsalını ve İtalyan göllerini keşfetmek için mükemmel bir başlangıç noktası Bergamo.

7. Ferrara

7. Ferrara

Bu küçük tarihi kent, orta çağın ve Rönesans'ın tüm güzelliğini saklamaya devam ediyor.

8. Siena

8. Siena

Siena, İtalyanların, İtalyan olmayanlara 'gezin, görün' diye önerdikleri şehirlerin başında geliyor. Neredeyse Floransa ile rekabet edebilecek müthiş estetik bir kent Siena.

9. Treviso

9. Treviso

Venedik'e yaklaşık 20 km uzaklıktaki Treviso, Venedik kadar meşhur olmasa da güzel bir kanal şehri. Küçük kanallar, onların yanlarındaki küçük ve güzel bahçeler, dar ve kıvrımlı sokakları ile gittiğinize değecek...

10. Verona

10. Verona

Verona, Roma şehrinin dışında, Roma İmparatorluğu'na ait en çok kalıntının bulunduğu şehirlerin başında geliyor. Ayrıca Orta çağın ve Rönesans sanatının örneklerini görmek de mümkün.

11. Matera

11. Matera

Elli yıl önce Batı Avrupa'daki en fakir kasabalardan biri olan Matera, şimdilerde kafeleri, galerileri, restoranları, dar sokakları, uykulu meydanları, garip bir şekilde boş ama büyüleyici manzarası ve tabii ki UNESCO Listesi'ndeki mağaraları ile başka bir dünya sunuyor.

12. Ravenna

12. Ravenna

Ravenna Unesco listesinde yer alan yer alan mozaikleri, tarihî eserleri ve dinî yapıları ile görülmesi gereken ender güzelliklerden.

13. Lucca

13. Lucca

Toskana'nın en iyi korunmuş şehirlerinden biri olan Lucca, kültürlü ve huzurlu bir yer. 

Roma ve Orta çağ eserleri, küçük ve güzel meydanlar ve kiliseler ve tabii ki sanat...İşte bunlar Lucca'da bulacaklarınız!

Allahısmarladık! ✈️

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
203
129
25
24
23
23
12
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın