Görüş Bildir
Haberler
Putin: 'IŞİD ile Ekonomik İlişki Kuranlar Ateşle Oynuyor'

Putin: 'IŞİD ile Ekonomik İlişki Kuranlar Ateşle Oynuyor'

Onedio Medya
26.11.2015 - 22:27 Son Güncelleme: 27.11.2015 - 09:40

Rusya lideri Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Rus uçağı olduğunu bilseydik farklı davranırdık' sözlerine karşılık 'bilmemeleri mümkün değil' dedi. Uçağın düşürülmesini 'dost kabul ettiğimiz bir ülkenin ihaneti' diye tanımlayan Rus lider 'Teröre karşı çifte standart uygulayanlar, IŞİD ile ekonomik ilişki kuranlar ateşle oynuyor' diye konuştu. Putin ayrıca Suriye'de IŞİD'in kontrolündeki bölgelerden Türkiye'ye yasa dışı yollardan petrol gönderildiğini de söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Putin, Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande ile düzenlediği ortak basın toplantısında Rus ve Suriye Ordusu'nun uçağın düşürüldüğü yerdeki saldırılarını yoğunlaştırdıklarını belirtti.

'IŞİD'in bölgesinden Türkiye'ye petrol akışı var'

Rusya lideri uçak düşürüldüğünde yeri ve zamanını ABD öncülüğündeki koalisyona aktardıklarını vurguladı ve Suriye'de IŞİD'in kontrolündeki bölgeden Türkiye'ye 'endüstriyel miktarlarda' petrolün gece gündüz yasa dışı yollarla pompalandığını savundu. 

Türkiye yönetiminin Suriye'deki teröristlerden yasa dışı yollarla Türkiye'ye petrol ihraç edildiğini bilmediğine inanmak için güçlük çektiğini söyleyen Putin, 'Eğer bilmiyorlarsa, şimdi bilsinler' dedi.

Putin: Rus uçağı olduğunu bilmemeleri mümkün değil

Vladimir Putin 'Türk hükümetinin Suriye'den petrol akışı konusunda hiçbir şey bilmemesi teorik açıdan mümkün olmakla birlikte, bunu düşünmek de zor' dedi.

Erdoğan, 'Rus uçağı olduğunu bilseydik, farklı davranırdık' demişti

Putin bir gazetecinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Rus uçağı olduğunu bilseydik, farklı davranırdık' sözlerini hatırlatması üzerine bunun mümkün olmadığını savundu.

Putin 'Bilinmemesi mümkün değil, sinyalleri gidiyor. Bizim uçakların nerelerde faaliyet gösterdiğini ABD öncülüğündeki koalisyonla paşlaşıyoruz. Türkiye de bu koalisyonun üyesi noktasından hareket ettik. Dolayısıyla bilmemeleri mümkün değil' şeklinde konuştu.

BBC Türkçe

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
90
49
21
11
8
8
0