Görüş Bildir
Haberler
Profesyonel Aşçılardan Konu Komşuya Hava Atmanızı Sağlayacak 15 Evladiyelik İpucu

etiket Profesyonel Aşçılardan Konu Komşuya Hava Atmanızı Sağlayacak 15 Evladiyelik İpucu

mignon
26.10.2015 - 14:16

Hepimiz kendi mutfağımızın şefleriyiz ama ya profesyonel mutfakta olanlar. Emin olun onlarda bizim gibi mutfakta bazı sorunlarla karşılaşıyorlar ve bu sorunları çözmek için bizim evde yaptığımız gibi yöntemler kullanıyorlar. Yani emin olun hiç kimse fazla tuzlu oldu diye koca bir tencere yemeği baştan yapmaya başlamıyor. (:

1. Pilavlarınızın kar beyazı olmasını ister misiniz?

Kar beyaz pilavlar için yapmanız gereken pilav suyuna bir yemek kaşığı beyaz sirke koymak. Pilavlarınız piştikten sonra kar beyazı olacak.

2. Etlerinize değişik bir marinasyon isterseniz dark bira sizin için en iyi seçenek olacak!

Et marinasyonunuzun içine dark ya da kahverengi bira katmanız etinize enfes bir lezzet verecektir. Eğer evde normal bira var ise biraya biraz soya sosu da eklemelisiniz.

3. Et ve tavuk suyunuzu berrak hale getirmeye ne dersiniz?

3. Et ve tavuk suyunuzu berrak hale getirmeye ne dersiniz?

Et ve tavuk suyu birçok yemeğe ve çorbaya tat verenlerden. Piştikçe bulanıklaşan tavuk ve et suyu çorbalarınızın görüntüsünü etkiliyor olabilir. Bu durumdan kurtulmak için yapmanız gereken sadece bir küp buzu kaynamakta olan tavuk/et suyuna bırakın. Suyun berraklaştığını göreceksiniz.

4. Tuz yerine limon kullanabileceğinizi biliyor muydunuz?

Yemeklere attığınız tuz miktarını azaltıp yerine bir miktar limon suyu ekleyebilirsiniz. Limon kan basıncını düzenleyici etkiye sahip olduğu gibi yemeklere güzel bir aroma da katarak tuz ihtiyacını karşılar.

5. Patlıcanın acısının gitmesinin tek yolu biraz tuzlu su.

Patlıcan en güzel sebzelerden biri, ancak soyup hemen pişirmeye hazır olmuyor. Patlıcanın acısının gitmesi için pişirmeden önce en az yarım saat kadar tuzlu suda bekletmelisiniz.

6. Kahvenin tadını daha yoğun hissetmek isterseniz...

Kahvenizin içine atacağınız bir tutam tuz kahveni tadını daha yoğun hissetmenizi sağlayacaktır.

7. Etlerinizin nar gibi olması için nar ekşisine danışabilirsiniz.

Etlerinizin üzerine nar ekşisi ve su karıştırarak bir sos hazırlayıp sürerseniz üstleri çok iyi kızaracaktır.

8. Etlerinizi pişer pişmez servis etmeyin.

Etinizi piştikten sonra bir beze ya da alüminyum folyoya sarıp yaklaşık 10 dk kadar bekletmelisiniz. Bu sayede etin suyu içinde kalacak ve daha lezzetli olacaktır.

9. Eğer etinizi çok haşladıysanız onu da hayata döndürmenin yolu var!

Zamanı tutturamayıp eti fazla haşladıysanız, çok kuru oldu diye dert etmeyin. İlk olarak eti çıkartın ve parçalara ayırın. Daha sonra üzerine minik minik soğan ve domates doğrayın. Biraz bitkisel yağ, limon suyu ve sirkeyi karıştırıp üzerine gezdirin. Bir süre bekletin. Etiniz tekrar ağza layık olacaktır.

10. Sirkeli salata soslarının gizli sırrı süt!

Sirke ile yaptığınız salata soslarınızın içerisine az miktarda süt ve şeker eklerseniz salatanızı daha lezzetli yapacaktır.

11. Çıtır çıtır bir kızartma için kuru yemişlerden yararlanın.

Galeta unu yerine fıstık fındık ya da cevizi iri şekilde parçalayın. Ardından etlerinizi ya da böreklerinizi fındık fıstığa bulayarak kızartın.Çok daha çıtır çıtır olacak!

12. Elmalı turta yaparken fazla sulanıp hamuru delen elmalar canınızı sıkmasın.

Elmalı turta yaparken içerisine koyduğunuz elma harcına 1-2 Y.K un eklerseniz elmaların fazla sulanmasını engellemiş olursunuz.

13. Üstü hemen yanan içi pişmeyen turtalara son!

Turtanızın kenarlarının ve üstünün yanmaması için üzerini nemli bir peçete ile kaplayıp öyle fırınlayabilirsiniz.

14. Sebzelerle en iyi giden şeyin vanilya olması sizce de şaşırtıcı değil mi?

Evet yanlış duymadınız sadece pastalarla değil sebzelerle de en iyi giden baharat vanilyadır. Bu nedenle dışarıda yediğimiz sebzeler evdekilere göre çok daha güzel olurlar. Her şeyi değiştiren bir çimdik vanilya hepsi bu.

15. Çorbanız çok mu tuzlu oldu?

Çorbanın ya da yemeğin tuzunu almanın bir yolu içine patates doğramaktır. Eğer patates yok ise yulaf ezmesi de kullanabilirsiniz.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
376
49
23
18
9
8
1