Görüş Bildir
Haberler
Pek Çoğumuzun Sadece İçilir Sandığı Aslında Sayısız Faydaları Olan 13 Meyve Suyu

Pek Çoğumuzun Sadece İçilir Sandığı Aslında Sayısız Faydaları Olan 13 Meyve Suyu

Özlem Güler
23.12.2016 - 17:21

Sayısız faydası olan meyveleri hem sofralardan hem öğünlerden eksik etmemeliyiz. 

Kendileri kadar suları da faydalı olan, suyu kadar şifa dolu meyveleri sizler için derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Siyah üzüm ile daha parlak saçlar.

Siyah üzüm kan dolaşımını sağlayıp, kan pıhtılarının birikmesini önler. Bu yüzden kalp hastalıklarına iyi gelir. Cilt ve saç güzelliğiniz için siyah üzümü sofralarınızdan eksik etmeyiniz.

2. Enfeksiyonlar ile mücadelede: Kivi!

2. Enfeksiyonlar ile mücadelede: Kivi!

Enfeksiyonlar ile mücadele etmek ve cilt kusurlarını engellemek açısından faydalı olan kivi ayrıca güçlü bir C vitamini deposudur. Haftada 1 veya 2 gün mutlaka kivi tüketin.

3. Kayısı suyu ile gevşesin sinirler!

Kayısı suyu kan yapımına yardımcı olup, sinirleri gevşetir. Uyku problemlerine destek olur. Soğuk algınlığı ve gribe karşı içerdiği magnezyum ve fosfat sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir. Lifli yapısı sayesinde bağırsakları korur ve çalışmasına destek olur.

4. Doğal antioksidan: Ananas Suyu!

4. Doğal antioksidan: Ananas Suyu!

Ananas suyu içerisinde doğal antioksidan olan C vitamininden bolca barındırır. Bu nedenle vücudun bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur. İçerdiği Tiamin, B grubu vitaminlerindendir. Vücudun kan şekerini stabilize eden B6 vitamini olarak bilinen Tiamin, vücuttaki karbonhidratları dönüştürmek için yardımcı olur.

5. Portakalın içerdiği potasyum ile yaşlanmayan ciltler!

Portakal, içerdiği C vitamini ve folik asit sayesinde öksürüğün azalmasında etkilidir. Potasyum ile tansiyonu dengeler ve cildinizin yaşlanmasını önler. Ayrıca özellikle kışın bağışıklık sisteminin güçlenmesinde de oldukça etkilidir. Vitaminler ve antioksidanlar sayesinde mide ve pankreas kanserini engellemektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kendisi kadar suyu da şifa olan vişne suyu!

6. Kendisi kadar suyu da şifa olan vişne suyu!

Kendisi kadar suyu da şifa olan vişne suyu, vücutta biriken fazla suyun dışarı atılmasına yardımcı olur. Karaciğer ve midenin düzenli çalışmasında etkilidir.

7. Hazmı kolaylaştıran şeftali suyu!

Şeftali suyu özellikle böbrek ve safra kesesinin düzenli çalışmasını sağlar. Ayrıca çok güçlü bir idrar söktürücüdür. Antioksidan özelliği sayesinde toksit maddelerin vücuda vereceği zararı önler. İçerdiği C vitamini ve folik asit ile vücudun savunma mekanizmasını güçlendirir.

8. Üzüm suyu ile bol bol enerji alın.

8. Üzüm suyu ile bol bol enerji alın.

İçerdiği A ve C vitaminleri sayesinde vücudun direncini arttırıp, hastalıklara karşı daha güçlü olmanızı sağlar. Bileşimindeki mineral ve vitaminler sayesinde vücudun günlük ihtiyaçlarını karşılayabilecek özelliktedir. Ayrıca bedensel ve zihinsel yorgunlukları giderir.

9. Tazelik ve canlılık için: Mango!

Serbest radikalleri yok eden beta karoten açısından zengin olan mangonun kansere karşı koruyucu özelliği vardır. Gözlere ve cilde sayısız faydası vardır.

10. Yaban mersinine iksir desek yalan olmaz.

10. Yaban mersinine iksir desek yalan olmaz.

Yaban mersini, kurutulmuş olarak ve taze olarak da tüketilmesine rağmen, piyasada en çok suyu sıkılmış halde bulunur. Marketlerde ve pazarlarda bulmak neredeyse imkansızdır. Kurutulmuş hali aktarlarda bulunsa da, yaban mersini suyu genellikle sanal marketlerde karşımıza çıkar. Cilde iyi gelir. Kansere sebep olan serbest radikalleri yenen ve kolajeni bozulmaktan koruyan antosiyaninler açısından zengindir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Sağlık ve güçlü dişler için: Kızılcık!

Kalsiyum açısından zengin olan kızılcık, diş dostudur. Ayrıca idrar yolu enfeksiyonlarından, çeşitli cilt hastalıklarına kadar pek çok konuda faydası olan bir bitkidir. Yapılan çalışmalara göre, kızılcık suyunun böbrek taşı oluşumunu engelleyici bir özelliğinin olduğu belirlenmiştir.

12. Kolestrol ve şekeri dengeleyen: Nar Suyu!

12. Kolestrol ve şekeri dengeleyen: Nar Suyu!

Kolesterol ve şekeri de dengeleyen nar, kalp sağlığını koruduğu gibi, kanser hücrelerinin de gelişmesini engellemektedir. Nar suyu diğer meyvelere nazaran üç kat güçlü antioksidan etkiye sahiptir.

13. Baş ağrısına: Elma Suyu!

Elma suyu bol miktarda E vitamini, potasyum ve pektin içerir. Baş ağrılarına iyi gelip, kan basıncını düşürür. Gastrit ve ülser gibi mide hastalıklarının panzehiridir.  Ayrıca kolesterol için oldukça faydalıdır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
117
45
9
7
5
5
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın