Görüş Bildir
Haberler
Onedio'da Yer Alan İçeriklere Yorum Yapan 12 Tip

Onedio'da Yer Alan İçeriklere Yorum Yapan 12 Tip

ORHUN TÜRKER
09.03.2015 - 17:50 Son Güncelleme: 10.03.2015 - 13:03

1. Pollyannagiller

Listemize ilk olarak iyi niyetli ve konu ne olursa olsun o iyi niyetini koruyabilen kullanıcılardan başlayalım dedim. Bu tip kullanıcılar pek siyasi haberlere yaklaşmayan kesimden oluşmakta. Onedio Test'çileri diyebiliriz. Kişilik testlerini yalayıp yutmuş sonra kendi sonucunu paylaşan o sessiz kesim. Kimseyle alıp veremediği olmayan insanlar. İşte o kesim, iyi ki varsınız !

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Şükürgiller

Ülkemizin bulunduğu duruma her koşulda şükreden kesimden bahsediyorum. Şükretmek güzel tabii. Şükürler olsun nefes alıyoruz ve yaşıyoruz. Bu ülkenin vatandaşıyız ama işin yetinmek kısmına kaçma kısmı biraz sıkıntılı. İçinde bulunduğumuz durum, ülkemizde ki özgürlüğe verilen önem, kişi başına düşen milli gelirin adaleti, kadına şiddetin veya cinayetin, tecavüzün çok çok düşük seviyede oluşu, ekonomik düzenimizin tavan yapmış oluşu, refah düzeyi yüksek ve eğitim konusunda da ileri gelen bir ülke oluşumuz bu şükürgil familyası'nın azalmasına vesile olamamıştır.

3. Umutsuzlar

Şükürgil Familyası'nın aksine gerek ülkedeki durum gerekse dünya haberleri üzerinde gidişatın bir felaket olduğunu savunan kitle. Benimde şuan yaptığım gibi temelleri hiç bir sağlam argümana bağlı olmadan yorum yapan tahmini konuşan bir kitledir. Gelecekteki olayları, geçmişte ki yaşantı ile örneklendirirler. Şükürgillere oranla bu arkadaşların yorumları daha uzun olur.

4. Merve Ç. Kitlesi

Onedio'nun genellikle feminen içerik yazarı olan Merve Ç. açtığı konular ile büyük ilgi çekmekte. Erkek bakış açısıyla bazen rahatsız olunacak konular var insan hakkının yendiğini düşünüyor fakat maalesef değindiği konular bir o kadar gerçek. Taraf tutmaktan çok, gerçekten bir kitlesi olduğunu varsaydığım için bu konuda Merve Ç. Kitlesi başlığını atmış bulunmaktayım.

Merve Ç. Kitlesi, Merve Ç'nin açtığı konuların altına kendini o konudan soyutlamaya çalışan erkeğe cevap veren kitlenin adıdır. Hiç affetmez cevap yapıştırır. Bu cevapların rahat 5-10 beğenisi (destek kitle) olur.

5. Merve Ç.'nin Yazılarını Okuyan Erkek Kitle

Onedio'yu takip edip Merve Ç'nin eleştirileri içinde kendini nedense suçlu hisseden erkek kullanıcılar. Sizi buraya alalım. 

Gerek cinsel hayat gerekse kadınlara olan tavırlarından ötürü erkekleri ötekileştirdiğini düşündüğünüz Merve Ç'nin yorumlarına , eğer o konularda bir ayıbınız olmadıysa yorum yapmanıza ne gerek var. Alınmanın ne alemi var beyler. Erkekliğin namusunu kaybettiğini düşünüyorsanız, klavyede değil davranışlarda kurtaralım.

6. Destek Kitle

Sadece yorumlar ile değil, yorumlara yorum yapanları da ezen diğer kitle olarak yer alırlar. Bir yorum görüldüğü zaman hiç belli etmeden yorum trafiği ile sağlı sollu sıkıştırılırsınız. Bu taktik tarihimizde yer alan Turan taktiğini hatırlatmakta bizlere.Destekçi kitlenin gizil feminen yanı bulunmakla birlikte uzlaşmaya hiç niyeti yokmuş gibi durmaktadır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Romeogiller

Bu arkadaşlar hiç olmadık bir haberin altına şiir yazan veya romantik, özlü sözler döşeyen arkadaşlardır. Dolar krizi isimli konunun altında bile rastlayabileceğimiz bu tipleri tam olarak çözemedik. Daha doğrusu nedenini çözemedik. Nedeni belli olmayan bu davranışın altında muhtemelen bir sevgi arayışı yatıyor. Bu arkadaşlarında beğenileri arasında Cemal Süreya , Can Yücel gibi ünlü şairlerimiz yer almakta ve paylaşımlarda buna paralel yapılmaktadır. 

Bu arkadaşlarımız için harika bir konu açılmış, değerlendireceklerini düşünüyorum ; http://onedio.com/haber/soylemedikleri-sozler-yazmadiklari-dizelerle-ozdeslesmis-isimler-467647

8. ... Maddeye Çok Güldümgiller

9.Madde aynı ben, 5. madde tam benlik, 13 e çok güldüm yhaa ... 

Sürekli sayfayı yukarı çekip maddelere tekrar baktıran tipler. Hepimiz yapmışlığı olabilir sanırım.

Sizi es geçmek olur mu hiç ..

9. Üst Düzey Yorumcu Familyası

Tamam hepsini kapsamak pek doğru olmayacak fakat Üst Düzey Yorumcu kimliğine ulaşabilmek için her konunun altına boş boş yorum yazan bir kitle bulunmakta. Çokta bir şey kazandırmıyor o isminizin yanında ki Üst Düzey Yorumcu kimliği sizlere. Alnının akıyla alanlara lafım yok. Bu uğraş, forumlarda er-erbaş-yüzbaşı gibi rütbeler almak için habire yorum yazan kullanıcıları hatırlatıyor. Eleştirmek değil de amaç işte, boş konuşan kitleye değinmek istedim.

10. Uzun Sevenler

Uzun Sevengiller ise, şu fani dünyanın nefretine kapılıp hiç üşenmeden bir tartışmada fikrini beyan etmeye çalışan tipler oluyor. Arkadaşım yüz yüze bile ikna edemezsin o adamı, ne diye uzun uzun paragraflar yazıyorsun tersi bir konu hakkında itiraz belirtiyorsun. Varsın yazsın, susar o elbet. Sen onu taktıkça, o da yazıyor işte. Aldırma sen ona. Unutma, kendini asla kimseye kanıtlamak zorunda değilsin !

11. Lafı Gediğine Oturtangiller

Bu Oturtangil arkadaşlar genellikle kısa ve net cevaplar ile yorumların kaderini belirler.Konuların gidişatı bu arkadaşların elindedir. Konu tartışma olmasa bile bu arkadaşlar tek bir yorum ile bizleri güldürmeyi başarıyorlar. 

Örn : http://onedio.com/haber/ata-sporumuz-video-altina-yorum-yapma-sanatinin-en-guzide-ornekleri-364564

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. Beğenmezgiller

Bu kategori ise içeriği o kadar çok saçma bulur ki, 

' ya editör senin açacağın başlığın...

' onedio'nun kalitesi yerlerde , editörün ben taa..' gibi yorumlar yazarak içerik sahibine serzenişte bulunurlar. 

Editörlerin içeriklerine sövmekle birlikte Onedio'yu sürekli takip ederler.Onedio'dan vazgeçemeyip meyve veren ağacı taşlayan, bindiği dalı kesen bu kullanıcı kitlesine Beğenmezgiller diyoruz.

Bu konu hiç bir argüman temel alınmadan hazırlanmış bir çalışmadır. Konular ve bahsedilen kişiler tamamen hayalidir ve kimseyi zan altında bırakmak amacıyla yazılmamıştır. Sadece gözlemden ibarettir. Sevgiler

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
103
49
26
8
6
5
0