Görüş Bildir
Haberler
Norveç'te Benzinli Araç Devri Bitiyor

etiket Norveç'te Benzinli Araç Devri Bitiyor

Norveç, 2025 yılında ülkede petrol türevleriyle çalışan otomobil satışını yasaklama kararı aldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Uzlaşılan karar yürürlüğe girerse, 9 yıl sonra Norveç genelinde benzinli otomobiller kullanılmayacak. Norveç’in çevre dostu yeni kararını, elektrikli otomobil sektöründe lider olan Tesla Motors’un CEO’su Elon Musk, “Norveç ne kadar güzel bir ülke” sözleriyle ifade etti. 

Norveç'te 2025 yılına kadar 1 milyar euro yatırım yapılarak bisiklet yollarının genişletilmesi ve elektrikli arabalar için şarj istasyonlarının yaygınlaştırılması öngörülüyor.

Yine de ekonomiyi sarsmaması için bu geçişin çok yumuşak yapılmasına dair tartışmalar sürüyor. Norveç’in çevre dostu yeni kararı ses getirirken, diğer Avrupa ülkelerinde de benzer bir karar alınabileceği belirtiliyor.

Hollanda da dizel ve benzine veda etmek istiyor

Hollanda da dizel ve benzine veda etmek istiyor

Benzinli otomobillerin yerini elektrikli arabaların alması kararı daha önce Hollanda tarafından alınmıştı. Hollanda meclisi geçtiğimiz nisan ayında benzinli ve dizel araç satışını 2025 yılından itibaren yasaklayan yasa tasarısını onaylamıştı. Ancak bu tasarının Hollanda Senatosu'ndan da geçmesi gerekiyor. 

Söz konusu değişikliğin mecliste salt çoğunlukla kabul edilmesi senatonun da aynı doğrultuda karar vereceği beklentisini kamuoyunda yaratmış durumda. 

DigitalAge

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
331
112
25
11
11
5
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Berkut Keskin

ama medeniyetin beşiği mezopotamya :) yersen :D

Siegmund

2000 yil once felan

Ali Ahmet

Lan oğlum zaten dünyanın en refah,en mutlu ülkesisiniz hala bu mutluluğa mutluluk katmanın peşindesiniz,yeter ulan öleceksiniz mutluluktan.Nolur sanki yaşamı... Devamını Gör

Emre Aslan

heuheuheuhe.Yazık lan bize.

the_war

Müjde!!! Türkiye' de 2500 Yılında Benzinli Araç Devri Bitiyor.