Görüş Bildir
Haberler
Mutfaktaki Kafa Karışıklıklarını Unutturup Hayatınızı Kolaylaştıracak 19 İpucu

Mutfaktaki Kafa Karışıklıklarını Unutturup Hayatınızı Kolaylaştıracak 19 İpucu

mignon
23.12.2017 - 15:25

Mutfakta işler her zaman kolay değildir, pratiklik kazanmak ve tıpkı annelerimiz gibi işleri şipşak halledebilmek için deneyim kazanmamız gerekir. İşte bu ipuçlarıyla deneyim kazanmanız daha kolay olacak!

1. Şu meşhur avokadoyu seçmekle başlayalım!

1. Şu meşhur avokadoyu seçmekle başlayalım!

Herkesin dilinde bir avokadodur gidiyor. Nedeni besleyici olmasının yanında tok tutması ve aslında doğrusunu seçerseniz tadının güzel olması! Avokadonun olgun olanı makbuldür, olgunluğunu da işte şu minik sapının altındaki bölgeden anlarsınız. Dış kabuğu koyulaşmış ancak sapının altındaki bölüm hala yeşilse tebrikler doğru avokadoyu buldunuz. Kısacası markette parıl parıl parlayan, elma gibi sert gözüken açık yeşil avokadolara itibar etmeyiniz.

2. Sıra geldi soymaya...

'Aldık avokadoyu da nasıl soyacağız?' diye soranlar aslında çok kolay ilk olarak ikiye bölüp içindeki çekirdeğini bıçakla çıkarıyoruz. Sonrasında kolayca hafif hafif çizikler atıp kaşıkla kabuğundan rahatça soyuyoruz. Eğer avokadonuz yeterince olgun değilse bu işlemlerin hiç birini kolayca yapamazsınız benden söylemesi.

3. Peki aldık ama hepsini bitiremedik o zaman ne yapacağız?

3. Peki aldık ama hepsini bitiremedik o zaman ne yapacağız?

'Aldım ama yarısını kullandım gerisi ziyan mı olsun?' diye düşünüyorsanız onun da kolayı var. İnce bir dilim limon avokadonuzun tazeliğini korumasını sağlayacak aynı zamanda kararmaması için yardımcı olacaktır.

4. Sıra geldi baş belası yeşilliklere!

Marul falan doğramak kolay da ah yok mu maydanoz, dereotu gibi otlar. İşte onları bıçakla doğramak her zaman kolay olmuyor. Bunun için pizza bıçağınızı kullanabilir kolayca otlarınızı küçültebilirsiniz.

5. Buzlarınızın şeffaf olmasını ister misiniz?

5. Buzlarınızın şeffaf olmasını ister misiniz?

Kendi kendinize kaldığınızda değil de bir misafiriniz olduğunda en ince ayrıntının bile güzel olmasını istersiniz. Bunlardan biri de buzlar olabilir. Kaynatılmış suyu soğutup buz kalıplarına doldurursanız buzlarınız ilk fotoğraftaki gibi şeffaf olur.

6. Elma dilimleyici patates dilimlerken hayat daha kolay olabilir!

6. Elma dilimleyici patates dilimlerken hayat daha kolay olabilir!
static1.1.sqspcdn.com

Özellikle elma dilimi kabuklu patates yaparken o patatesleri eşit doğrayamayız sonra farklı boyuttaki patateslerin bir kısmı kızgın yağda yanar. Bu durumu engellemek ve daha hızlı doğramak adına elma dilimleyiciyi kullanabilirsiniz.

7. Bugüne kadar yumurtayı hep yanlış kırıyormuşuz desem

Evet genel olarak alıştığımız yumurta kırma şekli tabağın ya da kasenin kenarına vurup yumurtayı kırarız ama bu durumda genelde kabukları yumurtayla birlikte içine gider. İşte bu durumdan kurtulmak için yumurtayı tezgah gibi düz bir yüzeye vurup kırmamız gerekir.

8. Yumurtanın içine düşen kabuklara çözüm!

Yumurtanın kabuğu içine düştüğünde çıkarmak işkence olur bunu yapmanın kolay iki yolu var; biri yumurta kabuğunun ta kendisi, yumurtanın kabuğunu içindeki minik parçayı almak için kullanabilirsiniz. Bir diğer yöntem de parmaklarınızı ıslatıp yumurtanın içerisinden almak.

9. Tabii bir de yumurtanın tazeliği var!

Yumurtaların üzerinde tarih yazıyor artık ancak bazen yazmayanına denk gelebiliyoruz ve bu durumda bozuk olmaması için dua etmekten başka şansımız kalmıyor. İşte böyle bir durumda su dolu bir kaba yumurtanızı bırakın dibe batarsa tazedir eğer yüzüyorsa üzgünüm ama bozulmuştur.

10. Yumurta haşlanma süreleri önemlidir!

10. Yumurta haşlanma süreleri önemlidir!

Yumurtayı nasıl seviyorsunuz bilmiyorum ama kendisini dakikalar içerisinde sevdiğiniz hale sokabilirsiniz.

Çok cıvık isterseniz 4 dk, biraz daha pişsin derseniz 5 dk, kayısı isterseniz 6 dk, pişmiş olsun derseniz 7 dk eğer tamamen pişmiş isterseniz de 8-10 dk pişirmeniz gerekmekte!

11. Yumurtaları haşlamadan da haşlanmış hale getirebiliriz!

11. Yumurtaları haşlamadan da haşlanmış hale getirebiliriz!
11. Yumurtaları haşlamadan da haşlanmış hale getirebiliriz!

Evet yumurtaları hiç fırına atmamışsınızdır ama işe yarıyor ve tadı efsane oluyor. Çünkü fırında kabuğuyla pişen yumurta kokmuyor! Yapmanız gereken 180 derecelik fırında 30 dk pişirmek sonrasında katı yumurtanız daha kremamsı ve az kokulu oluyor!

12. Kolay yoldan soymak derseniz de...

Bir bardağın içerisine birazcık su koyun ve yumurtanızı koyup iyice çalkalayın. Hemencecik soyulacaktır, ancak bunu katı yumurta için yapmanız daha sağlıklı olacaktır, kayısı şeklinde haşlanmış yumurtalar için yumurta suyuna biraz karbonat eklerseniz çıkarttığınızda kolayca soyabilirsiniz.

13. Yumurtaları ayırmanın kolay bir yolunu da isterseniz o da burada!

Bir plastik şişe yardımı ile yumurtaların sarılarını beyazlarından kolayca ayırabilirsiniz. 'Aman ben ne şişe ile uğraşacağım' derseniz elle yapmak daha kolay tek ihtiyacınız parmaklarınızı biraz ıslatmak!

14. Özellikle makarna yaparken unuttuğunuz suyun taşmamasını sağlayan şey kaşığı!

Eğer tahta bir kaşığı tencerenizin üzerine koyarsanız köpürüp kabaran suyun önüne geçmiş olursunuz!

15. Bıçaklarınızın keskinliğini kaybetmemesi için bir alışılmışı daha değiştiriyoruz!

15. Bıçaklarınızın keskinliğini kaybetmemesi için bir alışılmışı daha değiştiriyoruz!

Bu tahta bıçak tutuculardan herkesin evinde var biliyorum. Ama yanlış yaptığımız bir şey var o da şu ki bıçakların keskin kısımları havada kalacak şekilde koyarsanız keskinliği çok daha zor körelecektir.

16. Çilekleri ayıklamak için yarısını çöpe atmayın!

Çilek mevsimi gitti gidiyor ama bu püf noktası hepimizin işine yarayacak cinsten. Bir pipet yardımı ile çileklerin tepesini kesip atmadan da çileklerinizi temizleyebilirsiniz. Aynı zamanda pipet vişne çekirdeklerini ayıklamada da size yardım edebilir.

17. Kararan muzlara elveda!

O zavallı muzlar kararınca çöpe gidiyor ya en çok ona üzülüyorum. Muzlarınız kararmasın diye yapacağınız şey ise çok basit, muzların saplarının hava almamasını sağlamak dilerseniz alüminyum folyo ile dilerseniz streç filmle sıkıca kapatın ve kararmasını en az 1 hafta kadar geciktirin.

18. Etlerinizi yumuşatmanın yolu aslında karbonattan geçiyormuş!

18. Etlerinizi yumuşatmanın yolu aslında karbonattan geçiyormuş!

Pişirmeden bir süre önce etlerinizin üzerine biraz karbonat serpip bekletirseniz çok daha yumuşak olacaklarını göreceksiniz.

19. Son olarak, mutfağın gizli silahı tavuk/et suyu!

Evet annenizin yemeklerinin yüzde doksanının lezzetli olmasının sırrını açıklıyorum: Tavuk/et suyu yemeklerde ve pilavlarda normal su yerine tavuk/et suyu kullanırsanız çok daha lezzetli yemeklere imza atabilirsiniz.

Onedio Yemek içeriklerini Facebook'ta takip etmeyi unutmayın!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
46
7
3
3
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ufukdiyoki

#8 'de yumurtanın dışını nasıl sterilize edersiniz bilmiyorum ama tavuğun hötüne ekmek banmış ayarında bir yemeğiniz olur.

yeldas

yumurta yememe sebebim işte budur...tavuğun dötünden çıkan şey yenir mi beeeeee

yeldas

#4 için öneri..doğranacak maydonoz, dereotu vs yi, bir yaprak marulun içine sarıp öyle doğramayı deneyin..

Büşra Küçük

Mignon güzel öneriler :))