Görüş Bildir
Haberler
Metropollerden Derhal Uzaklaşıp, Çanakkale’ye Yerleşmeniz İçin 17 Neden

etiket Metropollerden Derhal Uzaklaşıp, Çanakkale’ye Yerleşmeniz İçin 17 Neden

Metropol sizi yaşlandırdı mı? İçinde bulunduğunuz keşmekeş, kaos içinden çıkılmaz bir hal mi aldı? Yaşadığınız şehrin karmaşası size “burama kadar geldi' mi dedirtiyor? Hayatınızın en değerli zamanları ev ile iş arasında trafikte mi geçiyor? Kısacası bir metropolde yaşamak için kendinize ürettiğiniz bahaneler artık tükendi mi? O zaman derhal beyaz eşyaları hurdacıya ve mobilyaları ateşe verip, pılı pırtıyı toplayıp Türkiye'nin ikinci boğazında kurulu Anadolumuzun muhteşem şehri Çanakkale’ye yerleşmek için 17 nedeniniz var demektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. İstanbul’dan sonra boğazı bulunan ikinci şehirdir Çanakkale.

İçinden deniz geçiyor daha ne! Size alıştığınız boğazın varlığı hissini verir. Canınız sıkıldığında kordondan gün batımını boğaza karşı izleyebilirsiniz.

2. Gökçeada ve Bozcaada’ya sahip bir şehirden bahsediyoruz.

Türkiye’nin en güzel adaları burada ve size sadece bir kaç saat mesafededir. Hafta sonlarını değerlendirmek ve keyifli vakit geçirmek için idealdir.

3. Çanakkale'de “kompakt” bir metropol havası vardır.

Metropolden uzak kaldınız diye üzülmeyin. Çanakkale’de gerek insanlarıyla gerekse mekanlarıyla geldiğiniz metropollerin havasını yakalarsınız.

4. Zengin bir sosyal hayat sizi bekler.

Çanakkale size kendi ölçeğinde şehirlere göre zengin bir sosyal hayat sunar. Festivallerden konserlere, kültür sanat etkinliklerinden hobi merkezlerine kadar Çanakkale ummayacağınız bir sosyal hayata sahiptir.

5. Organik tarım standardınız olur.

Çanakkale verimli toprakları ile tarım ürünlerinin yoğun olarak üretildiği bir yerdir. Hem de doğal ve organik haliyle. Dolayısıyla metropollerde organik bulacağım diye kasmanıza gerek kalmaz zaten semt pazarlarında her şey

organiktir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Süt ve süt ürünleri diyarıdır.

Çanakkale’de ciddi bir süt üretimi bulunmaktadır. Bu süt üretimi kendine has ismiyle anılan Ezine peynirlerinin de lezzetine yansımıştır. Ezine peynirinin orijinali buradadır, diğerleri Ezine usulü yapılan peynirdir.

7. Gelibolu Tarihi Milli Parkı'nın verdiği huzura tanık olabilirsiniz.

Bizce bu madde bile Çanakkale’ye yerleşmek için tek başına yeterlidir. Çanakkale savaşlarının geçtiği mekanların gezilmesi, savaş hikayelerinin tecrübeli rehberlerden dinlenmesi ve zaman zaman bunu aileniz, dostlarınız ve akrabalarınızın tekrarlaması gerekir. Oralarda içinize huzur veren bir atmosfer sizi karşılar ki hep o atmosfere yakın olmak istersiniz.

8. Troya ile Anadolu Medeniyetini keşfedebilirsiniz.

Türkiye’nin belki de en önemli arkeolojik çalışmalarının yapıldığı Troya Antik kenti de Çanakkale merkezine 30 km kadar yakındır. Burada medeniyetin nasıl ilerlediğine tek bir kent üzerinden şahit olursunuz.

9. El değmemiş bir doğada gün batırmak için Babakale ve Gülpınar.

Çanakkale’nin pek bilinmeyen noktaları buralarıdır. İzninizle buraların ne kadar güzel ve doğasının korunmuş olduğundan başka bilgi vermeyerek güzelliklerinin korunmasına yardımcı olmak istiyoruz.

10. Kazdağları-Ayazma Tabiat Parkı ile farklı bir Kazdağlarına tanık olursunuz.

Genelde birçoğumuz Kazdağları’nın Edremit körfezine bakan tarafını biliyoruz. Ancak Kazdağları'nın arkasında da keşfedilmemiş doğa harikaları bulunmaktadır. Ayazma Tabiat Parkı’nın içinde sizi huzurlu bir doğa bekler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Sörf’ün her çeşidini yapabilirisiniz.

Çanakkale Türkiye’de sörf yapılabilen ender noktalardan biridir. Özellikle adalarında ve sahil şeridinin her noktasında sörf ve yelken okullarına rastlayabilirsiniz. Keyifli bir deneyim için sörf öğrenebilirsiniz.

12. Sadece karadaki güzellikleri değil suyun altındaki güzellikler için dalış öğrenebilirsiniz.

Çanakkale’de keyifle öğrenebileceğiniz ya da yapabileceğiniz bir başka etkinlik etrafınızda zaman zaman “sukuba dayving” diye duyduğunuz dalış

yapmaktır. Bildiğiniz dalgıç elbiseleriyle yapılan dalışlar için Çanakkale’de

sayısız imkân ve dalış merkezi bulunur.

13. Misafirperver insanlarıyla Çanakkale size hoşgörü iklimi sunar.

Anadolu’nun misafirperverliğinden bahsetmemize hiç gerek yok. Burada insanlar metropollerde olduğunundan daha sakin, hoşgörülü ve misafirperverdir. Çanakkaleliler de öyle.

14. Havası, suyu temizdir.

Metropollerde bulamayacağınız bir imkan da temiz hava ve suya erişimdir. Oksijen oranı yüksek, partikül sayısı az bir hava ile temiz su, bir insan için hayatidir ve Çanakkale size bunları bedelsiz sunar.

15. Assos-Behramkale’yle sakinliği iliklerinizde hissedersiniz.

Assos desek, hemen ardından Behramkale desek gözleriniz parlar. Evet, buraları da Çanakkale’dedir. Bir antik kenti ve muhteşem bir gün batımı izlemek için Assos uygun bir yerdir. Behramkale’nin müthiş butik otellerinde konaklayıp, Assos antik kentinde o çağları hissedip, Antik limanda denize girmenin hazzını yaşarsınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Türkiye’nin en lezzetli deniz ürünlerini burada yersiniz.

Evet, Çanakkale Türkiye’nin en önemli deniz ürünlerinin üretim merkezidir. Sofranıza gelen bir çok balık buradan gelmektedir. Ayrıca bu konuda çok eski tarihlerden günümüze markalar çıkarmış bir memlekettir. Tabi durum böyle olunca deniz ürünlerini en taze ve lezzetlilerini burada yersiniz. Hem de her zaman.

17. Seramik sizin yeni hobiniz olacak.

Çanakkale bir seramik diyarıdır. Öyle ki Çanakkale’ye özgü seramik eşya şekilleri ve renkler bile mevcuttur. Her zaman düzenlenen seramik kurslarına katılarak Antik çağlardan günümüze değin yaşayan bu sanatı siz de rahatlıkla öğrenebilir ve bu kültüre önemli katkılar sunabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1387
739
90
53
42
38
34
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
lxx

Apartmanımız onedio'ya çıkmış o.0 Bunu da mı görecektim, lütfen gelmeyin Çanakkale'ye. Zaten son yılların en çok göç alan şehri Çanakkale oldu. Daha bir kaç ... Devamını Gör

Görkem Tobbaş

Şunları da unutmamak gerek tabi, esnafı ve ev sahipleri inanılmaz görgüsüz ve paragözdür.Esnaflık namına birşey yoktur, pazarlık teklif ettiğinizde dükkandan... Devamını Gör

Setenay Çelik

Bizim oraların yağmurunda ayakkabısının içine su dolmadıysa kimse bana Çanakkale'liyim diyemez kardeşim! Halkın çoğu orada şehit olmuş insanların torunlarıdı... Devamını Gör

Setenay Çelik

Ben hislerimi ve memleketime olan hasretimi dile getirdim, küfür ve hakarette bulunmak kimsenin haddine değil.