Görüş Bildir
Haberler
Manga Hızında İlerleyen Türk İşi Çizgi Roman: Teşebbüs 2.0

Manga Hızında İlerleyen Türk İşi Çizgi Roman: Teşebbüs 2.0

Brkymn384
22.05.2014 - 19:36 Son Güncelleme: 22.05.2014 - 20:58

Manga ve Türk tarzının sentezi, sade ve temiz çizgiler

Geçen sene Ağustos ayında 'Oyunbozan' serisiyle tanınan BAGU Çizgi Roman'ın piyasaya sürdüğü Barış ve Metin adlarındaki iki üniversiteli gencin para kazanmak adına 'online eskort' hizmeti oluşturmaya girişmelerini bize anlatan 'Teşebbüs 2.0'ı değerlendireceğim bu yazımda.

Öncelikle ana karakterlerle başlayalım. Metin olay kurgusunda diğer karakterlerden daha ön planda işletme okuyan Burdur'lu bir bakkal çocuğu. Çapkın bir tip olan metin ailesinin işlerinin batması sonucu kendini yeni girişimler içerisine zerk ederek kaderini değiştirmenin, İstanbulda ayakta kalabilmenin peşinde.

Barış biraz sönük bir karakter. Ailesi memur, %100 bursla özel okula gidiyor. Bilgisayar ve interneti yalamış yutmuş bir bir genç. Aşık olduğu kızı elde edebilmek adına para kazanmayı aklına koymuş.

Hikaye iki gencin umutlarını ara sıra kaybederek de olsa genel anlamda umutla bu işi gerçekleştirebilme çabalarını ele alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Güzel kızlar, ilginç yan karakterler

Çizerlerin kadınları güzel göstermek adına takıntılı olduğundan mıdır bilmem, ilk 18 sayıda iki gencin hayatına dahil olan her kadın güzel çizilmiş, bazılarının 'çirkin' olduğu iddia edilmiş. Hikayede dişi karakterlerin hepsi iyi, güzel, sevimli, akıllı işlenmiş. Problem şurada ki okuyucusuna içten seslenme adına 'Biz Türklere özel, canlı, heyecanlı ve gerçekçi konular' denmiş fakat gerçeğe ne kadar yaklaşılabilmiş, orası soru işareti.

Yine de Rizeli Yurt Sahibi, Otelci Tayyar Abi gibi hikayeye bizdenlik katan karakterler de var. Mamafih hikaye genelinde mesele ne kadar bizden o tartışılır.

Başlı başına karakter: Aylin.

İşin ilginci hikaye önemli duran iyi düşünülmüş 'odak' yan karakterine de sahip. Flashbacklerle derinleştirilen Aylin başlarda bize sıkıcı gözükse de karakter gittikçe şekilleniyor ve hayata kazandırılıyor. Hem Metin ve Barış'a büyük yardımı dokunuyor hem de Metin'in sevdiceği olarak hikayeyi dolduruyor.

Bu şekilde hayatını kazanmak zorunda olup yaptığı işten bıkmış pek çokları için Aylin karakteri -tabi eğer konu iyice deşilecekse- iyi bir temsilci olarak yaratılmış. Tebriks tebriks, şak şak.

Teşebbüs 2.0 sadece BAGU.COM'da

Eğer bu anlattıklarım size yetmediyse şu ana kadar 18 sayısı çıkmış olan bu çizgi romanı BAGU.COM adresinden ücretsiz okuyabilir ya da mobil uygulamasını indirerek telefonunuzdan aynı şekilde ücretsiz edinebilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0