Görüş Bildir
Haberler
Leyla ile Mecnun Finali

Leyla ile Mecnun Finali

önce bu şarkıyı aç

İçeriğin Devamı Aşağıda

Leyla ile Mecnun Finali

Dizi, 3. sezon finalini yapmış ama 4. sezona başlayamadan yayından kaldırılmıştır. Aynı oyuncu kadrosuyla Star TV'de yayınlanan Ben de Özledim adlı dizinin ilk bölümünde senarist Burak Aksak eğer dizi devam etseydi aklında nasıl bir final olduğunu üç dakika içinde kısa bir şekilde anlatmıştır.

Mecnun, ilkokul yıllarında trafik kazası geçiren ve kaza sonunda felç olan bir çocuktur. 103 bölümdür yayınlanan dizi aslında felçli Mecnun'un aklından geçen hayal ürünüdür.

İsmail Abi

İsmail Abi

İsmail Abi, Mecnun'un yatağının hemen karşısında duran akvaryumdaki Japon balığıdır. Bu balık renklidir, İsmail Abinin  renkli giyinme sebebi de budur. Mecnun'un babası akvaryuma bir balık daha koymuş ama balık ertesi gün ölmüştür. Bu nedenle Mecnun, İsmail Abiyi sürekli hüzünlü olarak hayal etmiştir.

Çay "Erdal Bakkal"da içilir

Çay "Erdal Bakkal"da içilir

Erdal Bakkal aslında babasının Mecnun'a yemek yedirmeye çalışırken Mecnun'un gözüne ilişen tuzluktur. Babası sürekli 'Erdal siparişleri getirdi.' dediği için Mecnun, Erdal'ı bu tuzluğa benzetmiştir.

Nur mu ten ?

Nur mu ten ?

Erdal Bakkal'ın karısı Nurten ise yine tuzluğun yanındaki karabiberliktir. Bu yüzden karısı siyah tonlarda makyajlıdır. Çocuklarının yumurta olarak dizide gösterilmesinin nedeni de bu şekilde anlaşılabilmektedir. Tuzluk, karabiberlik ve yumurta Mecnun'un sabah kahvaltısında sıklıklıkla gördüklerinden türettiği hayal kahramanlarıdır.

Yavuz

Yavuz

Yavuz  geceleri camdan içeri süzülen ağaç dallarının gölgesidir. Bu gölgeler sadece geceleri geldiği, siyah olduğu ve camdan göründüğü için Mecnun bu gölgeyi kafasında bir hırsız olarak hayal eder. Dizide Yavuz karakteri Hiç bir zaman kapıları kullanarak eve girmez. Yavuz'un arkadaşları o yüzden Eylül ve Nisan.

İçeriğin Devamı Aşağıda

ak sakallı dede

ak sakallı dede

Ak Sakallı Dede ise Mecnun'a yapılan aşı, şırınga ise Ak Sakallı Dede'nin asasıdır. Ak Sakallı Dede, Mecnun'un vücudundaki mikroplarla yani Karabasan'la savaşır.

Leyla

Leyla

Dizideki Leyla, Mecnun'un felç geçirmeden önce okulda aşık olduğu kızın ismidir. Leyla'yı tam olarak hatırlayamadığı için dizide üç farklı Leyla yer almıştır. Leylanın sürekli değişmesinin bir başka nedeni ise Mecnun'un televizyondan izlediği dizilerde gördüğü kadın karakterlerdir. Bu karakterlere aşık olduğu için kafasında Leyla'yı gördüğü oyunculara benzetmiştir.

İskender

İskender

İskender'in araba itmesi tekerlekli sandalye..

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın