Görüş Bildir
Haberler
Leonardo Da Vinci'nin Defterinden Silinmiş Gizemli “Çıplak”

etiket Leonardo Da Vinci'nin Defterinden Silinmiş Gizemli “Çıplak”

Batuhan
05.02.2016 - 12:10 Son Güncelleme: 06.02.2016 - 09:18

British Library Leonardo da Vinci'nin 500 yıllık taslakları arasında silinmiş bir çıplak erkek figürü buldu. Çizime dair komplo teorileri muhtelif...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Söz konusu Leonardo da Vinci olunca hep keşfedecek yeni bir şeyler kalıyor. İstanbul için köprü bile tasarlayan sanataçının not defterinden beş yüz yıl önce silinmiş çıplak bir erkek figürü bulundu. Keşfin sahibi Londra’daki British Library . Çizim Codex Arundel (14’üncü Arundel kontu Thomas Howard’a ait olduğu için bu ismi almış) koleksiyonundan bir kağıdın üzerinde bulunuyor.

Hyperallergic'in haberine göre, çizim Buzadam Ötzi’nin dövmelerini açığa çıkaran ve 1901 tarihli Picasso tablosunun altındaki gizli tabloyu bulan katman ayırma tekniğiyle ortaya çıkarıldı.

British Library “çıplak”ın Leonardo da Vinci olup olmadığının kesin olmadığını söylese de bu açıklama spekülasyonları durdurmaya yetmedi. Emekli Oxford Üniversitesi profesörü Martin Kemp ise figürün Michelangelo’nun Davut Heykeli'ne benzediğini, Da Vinci’nin Michelangelo övücülüğüyle anılmamak için çizimi sildiğini öne sürdü.

İsterseniz siz de çizime dikkatlice bir bakın; Leonardo’nun gizli sevgilisi mi, Tapınak Şövalyelerine dair bir şifre mi, yoksa Mona Lisa’yla mı bir alakası mı var?

Sanatatak

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
205
95
39
24
20
16
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Hoshimi hanaya

muhtemel bi karalamadır sıkılmıştır yada bişey denemiştir. adam bok resmi çizse kimin boku diye araştırırlar ya

tatlış penguen

dur bakim dur tanıycam hahh bu leo yaa tamam

Orhun Yiğit

ulan adam canı sıkılınca bişeyler karalamıyacak mı bea :D herşey komplo şimdi leo yu gay flanda yapar bunlar qewqwe :D

Merve Gülşen

Zaten Eşcinsel.