Görüş Bildir
Haberler
Lazerin Mucidi Hayata Veda Etti

Lazerin Mucidi Hayata Veda Etti

Onedio Teknoloji
28.01.2015 - 11:14 Son Güncelleme: 30.01.2015 - 00:30
İçeriğin Devamı Aşağıda

Lazer teknolojisinin temellerini oluşturan çalışmalara imza atan fizikçi Charles Townes, dün hayata gözlerini yumdu. 99 yaşında olan Townes’ın kariyerinde astronomi gibi lazerlerin de ötesi bulunuyordu. Townes, üstün başarıları sayesinde 1964 yılında Nobel Fizik Ödülü almıştı. 1950’lerin ortasında ışıktan ziyade mikrodalga amplifikasyonu ile ‘maser’ inşa etmişti. Bildiğimiz anlamda lazer ise Townes’un çalışmalarının bir kısmı kullanılarak 1960 yılında yapıldı.

Townes gelecekte bir gün bilimin din ile kesişeceğini ve yaratılışın sırlarının açığa çıkacağını düşünüyordu.

Kaynak: http://gizmodo.com/inventor-of-the-la...

Lazerin mucidi olarak bilinen Nobel Fizik Ödülü sahibi Charles Townes, 99 yaşında hayatını kaybetti. Townes, keşifleriyle modern günümüzde kullanılan birçok teknolojinin temelini atmıştı.

Lazeri keşfederek 1964 yılında Nobel Fizik Ödülü'ne layık görülen, aynı zamanda tıp ve telekomünikasyon alanlarında da çalışmaları bulunan Charles Townes, 99 yaşında hayata gözlerini yumdu.

ABD'nin Güney Carolina eyaletinde dünyaya gelen Townes, kısa dalgaboyunda yüksek frekanslı ışık üretme fikrinin ilk kez 1951 yılında, açelya çiçeklerine bakarken aklına geldiğini söylemişti. Townes ve öğrencileri, ilk kez 1954 yılında 'maser' adını verdikleri mikrodalgayı güçlendiren bir cihaz üretmişti.

Townes dört yıl sonra eniştesi Arthur Schawlow ile mikrodalga enerjisi yerine optik ışını güçlendiren bir cihaz geliştirdi. Bell Laboratuvarları, yeni icadı 'lazer' adıyla patentledi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0