Görüş Bildir
Haberler
Kronik Hastalığı Olanların Bilmenizi Çok İstediği 16 Şey

etiket Kronik Hastalığı Olanların Bilmenizi Çok İstediği 16 Şey

diazepam
26.02.2016 - 16:46

Hayatı boyunca kurtulamayacağı, sürekli kontrol altında tutması gereken, sürekli ilaç alan, dönem dönem ataklar geçiren insanlar var aramızda farkındasınız değil mi? İşte onların size söyleyecekleri şeyler var.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Durumumuzu çok zaman önce kabullendik, artık değiştiremeyeceğimiz şeyler için kendimizi üzmüyoruz, bizim için üzülmeyi, vah vah demeyi siz de bırakabilirsiniz.

2. Hayır, abartmıyoruz, numara yapmıyoruz, olmayan bir şeyi varmış gibi göstermiyoruz, bazı günler kendimizi bok gibi hissetmemiz için illaki bir yerimizin ağrıması gerekmiyor.

Psikolojimiz de etkilendiği için sebepsiz gibi görünen ama altı dolu kötü günlerimiz oluyor.

3. Hasta olmak inanın hiç hoşumuza gitmiyor, ilgi budalası değiliz, dikkat çekmeye çalışmıyoruz.

“Ay ne güzel ya, ben de hasta olsam da evde yatsam” demeniz inanın çok gereksiz.

4. Anlıyoruz, siz de nezle olmuşsunuz ama inanın bizim hastalığımız nezle veya grip gibi bir şey değil, keşke öyle olsa.

5. “Doktora gitmem lazım”, “çok yorgunum”, “hiç keyfim yok” gibi bahaneler aslında bahane değil, gerçekler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Eczaneleri keyfimizden sevmiyoruz, nöbetçi eczaneleri bilmemiz tamamen koşullarımızdan kaynaklanıyor.

7. Hiç hasta gibi görünmüyor oluşumuz çok normal zira şeker hastalığını, migreni, hepatiti, vs. görmeniz pek olası değil.

8. Bir günümüz diğerini tutmuyor evet, çünkü vücudumuz sürekli bir değişim içerisinde, bundan biz de hoşnut değiliz.

9. Bu kadar parayı nereye harcıyorsun diye düşünüyor olabilirsiniz, 1- o kadar paramız yok, 2- sağlık harcamaları zannettiğinden daha yüksek.

10. Bunun bir çaresi yok mu? Sorusunu soran bir milyonuncu kişisin, emin ol yok, olsa neden bu hastalıkla yaşama konusunda ısrarcı olalım?

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Kaldı ki her gün hastalığımız hakkındaki gelişmeleri son derece yakından takip ediyoruz bize güvenebilirsin.

12. Önceliklerimizin değişmiş olması seni neden şaşırtıyor? Hayatımı bu hastalığa göre programlamam bana da çok keyif vermiyor inan.

www.funnyjunk.com

13. Güçlü görünmeye çalışmamız tamamen kendimizi pozitif olarak motive etmek istememizden, yoksa seni kandırmıyorum.

www.funnyjunk.com

14. Mız mız değiliz, bu hastalığa yakalanmış ilk kişi olmadığımızın da farkındayız, ama müsaade et en yakınlarımıza bari biraz naz yapabilelim.

15. “Hiç mi iyi yanı yok bu hastalığın?” var, bakış açımız değişti, artık hayata daha farklı bir gözle bakıyoruz, bu iyi bir şeyse, iyi yanı bu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Geleceğimiz konusunda endişeli olmamız, ailemizi düşünmemiz, vb. gibi şeyler depresyonda olduğumuz için değil, mecbur olduğumuz için.

Biz de yeni kendimizi keşfetme sürecindeyiz, neleri yapıp neleri yapamayacağımızı biz de bilmiyoruz, zaten çok iyi insanlarsınız sadece biraz daha anlayış istiyoruz naçizane.

www.funnyjunk.com
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
225
35
20
8
4
4
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kill

Yani anlayacağınız sağlık her şeyden önemli, malınızı mülkünüzü kaybedin ama sağlığınızı mümkünse asla kaybetmeyin tavsiyem.

Burcu Örnek

Kronik ve nadir sayılabilecek bir hastalığa sahip olan biri olarak sevdim bunu . Kronik hastalık zaten maddi manevi bir çok yükümlülüğü beraberinde getiriyor... Devamını Gör